Chcem lepší plat, ale bojím sa, že nezvládnem vysokú školu
Ahojte, veľmi by som potrebovala váš názor a možno aj trocha povzbudenia. Už dlhé roky pracujem ako účtovníčka a svoju prácu mám rada, no v poslednej dobe čoraz častejšie narážam na to že bez vysokej školy sa ďalej nepohnem. Ak chcem lepší plat alebo pracovný posun musím si ju dorobiť. Mám však už 52 rokov a priznám sa že vo mne bojuje veľká neistota. Neviem, či by som to ešte zvládla učenie, skúšky, tlak a stres, popri práci a bežných povinnostiach. Navyše mám doma chorú dcéru, o ktorú sa treba denne starať, takže toho času a energie už nie je veľa. Premýšľam či má zmysel sa do toho ešte púšťať. Má tu niektorá z vás skúsenosť so štúdiom v takomto veku? Prípadne ste to riešili inak? Zvládli ste to?
Budem vďačná za každú radu, skúsenosť.
Ja by som si spravila sro-cku a pracovala si doma pre firmy. Poznam viac zien, co takto pracuju a su spokojne a bez stresu 👍
@iwesska Úplne súhlasím. Ja som si chcela tiež rozšíriť vzdelanie, minulý september som začala chodiť na jednu VŠ, mal to byť 2.r.program. na konci prvého semestra som to vzdala, mám malé deti a oni tam do tých dvoch rokov šupli objem učiva pre denných, semestrálne práce, časovo som to nedávala a bola som z toho na nervy. Tiež si myslím, že len vytiahli peniaze z ľudí, lebo veľa z nás to takto ukončilo. To sa proste nedalo popri rodine a práci.
@pstrap prezradis prosim o aky odbor ide? ked tak aj do spravy 🙂 dakujem
Ak chceš vyšší plat tak na vysokej škole ho nezískaš. Radšej si nájdi kouča (najlepšie viacerých) ktorý ti poradia s životopisom, daju ti kontakty, zlepšia komunikáciu a podobne. Napr. na growni máš bezplatných koučov.

Dobrá účtovníčka VŠ nepotrebuje. Ak sa v účtovníctve vyzná, stačí jej odvaha robiť sama na seba, získa časovú flexibilitu a môže robiť pre pár stabilných firiem a živnostníkov. Plat je neporovnateľný s tým, ak sedí 8- hodín denne v jednej firme ako zamestnanec.
@anonym_598205 presne tak. Aj naša účtovníčka má už 54 a je bez VS. Robí pre viac firiem, má s.r.o., pracovny čas od 9.00 do kedy ako. Vraví, že je spokojná, nikto jej do ničoho nerozkazuje, všetci čo nám robí účtovníctvo už vieme, čo do kedy jej treba odniesť do kancelárie. Dokonca občas aj s chrípkou robí, keďže tam sedí sama, inokedy má dovolenku ak niečo. Veď externe to zvládnes určite, neboj sa. Držím ti palceky k odvahe a rozhodnutiu 👍.