icon

Dá sa spraviť elektrikárske minimum?

19. okt 2023

Syn vychodil skolu bez technickeho zamerania. ( maturitu aj vyucny list ma ) a chcel by byt ale elektrikarom. No na vš nechce. Dá sa spravit elektrikarske minimum niekde pre neho(viem ze su nejake kurzy ale nyvznam s av tom moc)? a potom si vie spravit vyhlašku 21.,22,…? a vedel by s tym robit aj v zahranici?

Strana
z2
hiro
16. nov 2024

@norbi2501 Pochybujem ze niekto z IT by robil za 5000 v Nemecku keď môj bývalý kolega na statupe v SK má 4800. Na živnosť ale keď tu má skúsenejší zamestnanec bežne nad 3000 tak za pár nepôjde do DE.

bumbar26
4. feb 2025

Ono elektrikára môže urobit každý, ale ak nechape logiku, čo ako funguje je to zbytočné. To nie je len porobit si vyhlášky a všetko je ok …. Som elektrikár v priemysle …. A je to fakt zodpovedná robota…

norbi2501
4. feb 2025

@hiro nie kazdy ma tolko to su top Ludia, niekto nie je mozno cisto office ani typ a vyhorel - IT veci su pakaren poznam ludi co po 10 rokoch su uplne znudeny a vyhorety a hladaju ine zivotne vzpruhy, zároveň nie kazdy ma deti AJ ked uz je 30 tnik a teda fixacia na prijem, ale nenavidim svoj zivot ,ale Musim tahat Lebo mam rodinu, to nie je pripad gro ludi, niekto rad cestuje chodi po roznych projektoch, UCI SA novy jazyk v danej krajine, elektrikar si zrobi robotu, nataha kable pozapaja co ma prejde mesiac zrobi 200 hodin dostane 6000 na zivnost a platene ubytko , potom Dva tyzdne volna ak ste turnusy, co je vacsina ( AJ Ti s rodinou) , ja poznam vvokoli mozno Len 5 znamych co maju Nad 4000 prijem z office prace, nie kazdy je taky drak v obore aby Mal taky plat a taku lukrativnu pracu. priemer je tak 2500 brutto. System Linux admin napriklad alebo cisco network admin Len velmi tazko dostane viac na vychode a to AJ po 8 mich rokoch praxe, nie je to Len o programatoroch vsetko a nie kazdy tuzi byt team leader abo manazer prave naopak, Ludia v tomto svete su zvacsa introverti nerdi hraju SA hry vo volny cas alebo citaju fantasy knizky, posledne co zaujima taky vysek Ludi SA zaoberat Este dalsimi kolegami a elektrika je vvtom introvertna dost plus SA hybes a nesedis Len na zadku,

norbi2501
4. feb 2025

@bumbar26 jasne ze je ale pre dakoho to zase je lahsie a pre niekoho tazsie sa naucit, kazdy je iny, ak ma clovek nadpriemerne iq ( cize AJ logiku a procesne mu to mysli) tak pre takeho cloveka je to Len otazka casu kedy Bude dobry a nepotrebuje na to xy rokov , zase to nenafukujme ked to zrovnas pre ludi co napriklad boli v IT a riesili mega analiticke veci tak je elektrika mentalny oddych. Je to tak o jednu uroven nizsie. A tym nechcem znevazovat pracu elektrikarov otec je elekrrikar a mama bola vysoky manazment , ta miera stresu a zodpovednosti co mala na pleciach SA ako vysledok Dalo krajat, bolo to proste z nej citit, mentalna unava, nikdy Nevies vypnut Lebo robota ta prenasleduje AJ domov, taky foter prisiel domov Dal si pifko pustil film a pohoda, obaja su introverti a podobne nadpriemerne intelligentny

bumbar26
6. feb 2025

@norbi2501 je rozdiel aky elektrikar …. Su inštalačný priemyselný plc…..

bumbar26
6. feb 2025

@bumbar26 v priemysle elektrikar tam nie je ze si pozapaja káble a vybavene …. pracuje pod tlakom kde chyby musi riesit okamzite co najkratšiu dobu

onedaynick
6. feb 2025

@laurita285 ake vyjadrovanie, taky clovek. Aj tvoje deti tak volas?

bielasovicka
6. feb 2025

@onedaynick podľa mňa áno 🤦🏼‍♀️

samuel5588
31. mar 2025

Ak by ste mali zaujem robime kurzy 21,22,23 vieme zabezbecit vyhlasku v pripade zaujmu prosim kontaktovat na telefonnom čisle 0915830514.

petronelag
31. mar 2025

@norbi2501 Ale v elektrotechnike sú rôzne odvetia elektrikárov - sú takí čo robia inštalácie, ďalší opravy, poruchy (napr. po búrke), ďalší údržbári, ďalší robia aj s VN - transformačné stanice, ďalší aj vo výbušnom prostredí, nie je elektrikár ako elektrikár.

aj122
21. nov 2025

Ahojte. Chcel by som aj ja podstúpiť tento kurz a začať pracovať ako elektrikár len teda neviem ako to bude potom s hladaním práce lebo predsa len ten kurz a aj potom s vyhláškou stojí cca 1000€. Nepoznáte niekoho kto išiel touto cestou. Samozrejme je mi jasné že zo začiatku nebudeš nič dôležité robiť ale či sa dá aj takto začat pracovať ako elektrikár?

Strana
z2