Francúzsky jazyk - všeobecná štátna jazyková skúška

23. máj 2021

Ahojte, je tu niekto, kto sa pripravuje na všeobecnú štátnu jazykovú skúšku z francúzskeho jazyka (C1)? Prípadne v minulosti túto ŠJS vykonal (možno aj z iných jazykov)? Chcela by som sa len opýtať, akým spôsobom ste sa pripravovali najmä na písomnú časť. Prípadne ak máte nejaké tipy na webovú stránku/učebnicu, z ktorej sa dá čerpať. Ďakujem. 🙂

toso2007
23. máj 2021

môj 18r. syn, asi ti to nepomôže, chodí na francúzsky bilingvál a doučuje ho jeho francúzska lektorka, inak nerobí nič navyše a on práveže s písomnou časťou problém nemá, bojí sa skôr ústnej časti, nie žeby mu rozprávanie robilo problém, len nerád rozpráva pred verejnosťou.

komplikovana
23. máj 2021

ja som sa prihlasila do jazykovky, do fr. aliancie - Brno kde nas priamo pripravovali na skusku. Ucila som sa z ucebnic DALF. Mam iba B2, C1 som nedokoncila. Na pisomnu cast je treba si davat pozor v prvom rade na formu, aby to malo uvod jadro zaver, potom sa naucit pouzivat aj zauzivane frazy, a vediet vyuzit rozne casy. Temy byvaju rozne, treba mat asi nejaky vseobecny prehlad, najma asi sucasne situacie zo vseta. Sama by som to urcite nedala, som rada, ze som sa tam prihlasila.

cookie29
23. máj 2021

Mám z viacerych jazykov. Ale už je to dávnejšie