icon

Je manažérska matematika ťažšia než klasická?

14. sep 2025

Prosim, je táto matika ťažšia než ta klasická? Som na VŠ - manažment a mám tam matiku. Zaujíma ma, či sa mám báť alebo nie. V matike som priemer, niečo mi ide ľahko a niečo ťažšie. Náhodou kedy mal niekto zošit? Ďakujem.

anonym_38cda7
14. sep 2025

@anonym_autor pozri si počet kreditov za tento predmet, takú dôležitosť a náročnosť má 🙂.

ivka225
14. sep 2025
@anonym_38cda7

@anonym_autor pozri si počet kreditov za tento predmet, takú dôležitosť a náročnosť má 🙂.

@anonym_38cda7 To celkom nesedí, kredity odrážajú skôr počet hodín, základný kalkulus môže mať veľa hodín a teda aj kreditov, kým napríklad funkcionálna analýza môže byť 2/1 s málo kreditmi, pričom funkcionálka je neporovnateľne ťažšia. Manažerská matematika bude iba vznešený názov pre nejakú tú lineárnu algebru, prípadne optimalizáciu.

autor
14. sep 2025
@anonym_38cda7

@anonym_38cda7 5kreditov, Z a L semester 1.rocnik, potom nemám uz

autor
14. sep 2025
@ivka225

@anonym_38cda7 To celkom nesedí, kredity odrážajú skôr počet hodín, základný kalkulus môže mať veľa hodín a teda aj kreditov, kým napríklad funkcionálna analýza môže byť 2/1 s málo kreditmi, pričom funkcionálka je neporovnateľne ťažšia. Manažerská matematika bude iba vznešený názov pre nejakú tú lineárnu algebru, prípadne optimalizáciu.

@ivka225 týždenne mám 2P a 2C

laurinka27
14. sep 2025

Manažment je jeden z najviac mainstream odborov. Tá matematika určite nebude extra náročná.

autor
14. sep 2025
@laurinka27

Manažment je jeden z najviac mainstream odborov. Tá matematika určite nebude extra náročná.

@laurinka27 snáď máte pravdu

gemerka17
14. sep 2025

@anonym_autor určite sa nemusíš báť, žeby bola matematika na manazmente narocna. Zväčša tam su študenti, ktory matematiku nemajú v láske a chcu sa jej vyhnúť. Náročnosť je k tomu prispôsobená. Treba sa do toho pozrieť, prepočítať par príkladov a spravíš aj ked nechceš.

wade
14. sep 2025

Už to ze sa to volá Matematika hovorí, že to nebude extra náročné. Keď sa ma niekto pýta čo som študoval - poviem matematiku. Ale ani jeden predmet sa tak nevolal 🙂

anonym_4b9681
14. sep 2025

@anonym_autor ak myslis fakultu managementu na uk, tak matika bola dost tazka (modelovanie ekonomickych procesov napriklad), ale tak staci ti prejst... a naucit na skusku sa da vsetko...

autor
14. sep 2025
@anonym_4b9681

@anonym_autor ak myslis fakultu managementu na uk, tak matika bola dost tazka (modelovanie ekonomickych procesov napriklad), ale tak staci ti prejst... a naucit na skusku sa da vsetko...

@anonym_4b9681 KU v RK

oriesocek
14. sep 2025
@anonym_4b9681

Matematika na vašej škole predpokladám bude jedna z tých najľahšich na VS, keďže nejde o ťažkú školu, tak ani matematika tam nebude ťažká. Ja som mala na
@anonym_4b9681 , ale mne to pripadalo v pohode. Synovec chodil minulý rok rovnako na FMUK a teda spomínal, že 80 ľudí neurobilo u nich v ročníku…,

dorottka
17. sep 2025

Kazda tvrda veda s privlastkom manazerska znamena znacne okliestena a zjednodusena - teda v pripade matematiky je to matematika nie v rozsahu, aky potrebuje matematik vedec, ale manazer pre kazdodennu pracu, cize len zaklad a len vybrane kapitoly (napr. financna, statistika atd.).