Kam na farmáciu: UK/UVLF?

gertag
15. sep 2019

Zdravím!
Ako študentku maturitného ročníka gymnázia, ktorá má vážny záujem o pokračovanie štúdia v odbore farmácia, prichádza otázka kam sa radšej vybrať. Východ alebo západ?
To ako prebiehajú prijímacie konania viem, skôr ma zaujímajú vaše dojmy, pocity a skúsenosti zo samotného štúdia.Všetko čo ste počuli, alebo ešte lepšie sami zažili, a myslíte, že je to pri mojom výbere dôležité.
napr. .. je pravda že na UVLF tlačia veterinarne predmety aj do farmácie ? Aké je správanie profesorov, vybavenie labakov, možnosti ubytovania, brigáda popri štúdiu...čokoľvek čo vám len napadne a stojí za zmienenie a v mojom prípade za zváženie.. rovnako ako aj uplatnenie po získaní titulu .. pozerá sa niekto na to či máte diplom z UK alebo UVLF?

mirka.n
16. sep 2019

@gertag Brno, ja som tam studovala

janka2501
16. sep 2019

moj sef uci na farmacii tu v Bratislave, a podla toho co vravi, tak postupne prerabaju labaky,a este nejake priestory na univerzite, ale studium vraj je narocne.

gertag
autor
16. sep 2019

@mirka.n no nechcela by som odísť tak ďaleko popravde, rada by som zostala doma 🙂 preto o Brne ani neuvažujem, aj keď viem že mnohí našich študentov tam odchádza

tini27
16. sep 2019

Keď som išla na prijímačky, tak mi dekan z BA povedal, že košickým študentom, ak náhodou chcú prestúpiť, neuznajú žiadnu skúšku. Že to proste nie je farmácia ako má byť. Netvrdím, že tam nie sú aj šikovní ľudia, ale predsa... s UK nie je nikde žiadny problém, je to taká “záruka kvality” 😉 . Alebo potom už spomínané Brno, je na úrovni, modernejšia škola a zvládnuteľnejšie. Tak či tak, treba veľa odvahy, odhodlania a sebazaprenia 😀 Ale práca je to skvelá 😉

janinah
16. sep 2019

Ak ti záleží na kvalite školy,tak brno je výborná voľba,nielen kvôli samotnej fakulte,hlavne kvôli možnostiam kam počas či po škole.Skúsenosti z okolia aj z príbuzenstva.

hettinka
16. sep 2019

@gertag ja osobne by som šla do Čiech do Hradca Kralove.

saimaa
28. okt 2019

1.Brno, 2. Ba

miskajulo
30. mar 2020

Ja som studovala na UK v BA. Vtedy este v Kosiciach ani nebola. V Kosiciach nie je taka vysoka uroven, nie su tam tak kvalitni profesori. V praci sa ta ale nikto nebude pytat kde si studovala, farmaceutov je teraz aj tak malo