icon

Má význam ísť štvrtýkrát na prijímacie pohovory na medicínu?

7. jún 2021

Dobrý deň,
prosím vás, je tu niekto, kto šiel na medicínu na 3x na prijímačky (konkrétne LF UK v Bratislave), neprijali ho a skúsil ešte 4.krát alebo to už podľa vás nemá zmysel?
Ďakujem za každú odpoveď.

Strana
z2
avanka
8. jún 2021

@annamalaga áno..on je veľmi ambiciózny a múdry..už v 40 rokoch sa stal primátom a kariérne stúpa stále vyššie..neustále sa vzdeláva..sme na neho hrdi

kate9999
8. jún 2021

Kamarátka chcela študovať právo,3krat neurobila prijímačky napriek tomu že chodila na doučovanie,začala študovať niečo úplne iné,no nikdy to nevzdávala,bola v druhom ročníku keď ju nakoniec zobrali ,splnila si sen.Nevzdavaj to ani ty🙂Držím palce🙂

canany
8. jún 2021

@annamalaga ja mam tiez obchodnu akademiu a nevybrala som si ju ja, ale rodicia. Ja som chcela gymnazium, so samymi jednotkami ma poslali na odbornu skolu, ze nech mam maturitu a nejaku profesiu, ze to je istota ako gymnazium a potom treba VS (ich vyjadrejie). Dodnes im to neviem odpustit. VS som si robila nakoniec popri zamestnani. Nie kazdy si dokaze pretlacit to po com tuzi.

annamalaga
8. jún 2021

@avanka ma nato. Nechcem autorku urážať. Ja som tupá ako tágo . Tiež nič neviem, ale mám spolužiačky , ktoré vykopli vo 4 ročníku sestrina kamarátka teraz ledna druhak prešla. A jedna baba sa teraz dostala do 5 ročníka ale ta ani brigády cez leto nemala. Stále sa učí vzdeláva , aby to dala. Ísť na medicínu 5 krát. Primacky sú to najľahšie , čo je na tej medicíne.

vevesh
8. jún 2021

@annamalaga tu si dovolim oponovat- ak niekto spravi prijmacky na sk (myslim bodovo), tak na medinu ma- totizto na sk sa vyzaduje naucit sa vela z uciva prveho rocnika mediny uz na prijmacky. V cr staci ucivo zo strednej skoly.

kristina0103
8. jún 2021

jasné, že má. Keď niekto po tom veľmi túži. Len netreba asi podceňovať prípravu. Treba pre to urobiť všetko.

pivonka6
10. jún 2021

@kate9999 v prave nejde o zdravie a zivot. Ona sa na obchodnej akademii neucila ziaden predmet z toho, co potrebuje pre prijatie a studium na medicine. To je jasne, ak 3x neurobila prijimacky. Ved nech si kupi to prijatie, ale sama to pocas studia vzda. Nema zaklad na medicinu.. Chtič je dost malo.

pivonka6
10. jún 2021

@annamalaga a v medicine sa dnes musi vzdelavat cely zivot. Nevystaci so skolou a atestaciou. Dnes uz pacienti maju o svojej diagnoze lepsie vedomosti, ako lekar. Mame v rodine lekarov, tak viem, co hovoria.

avanka
10. jún 2021

@vevesh nemyslím...veľa ľudí to vzdá,lebo medicína je ozaj náročná škola,ktorá sa nedá porovnať so žiadnou inou .keď som koľkokrát videla,ako brat sedí nad 600 stranovymi knihami niekoľko týždňom na jednu skúšku..klobúk dolu

vevesh
10. jún 2021

@avanka su aj ine narocne skoly, na ktore nie je taka dracka a tiez sa treba drvit na kazdu skusku 600stranove knihy, len nemaju taku popularitu a nestavaju sa na piedestal ako medina...

avanka
10. jún 2021

@vevesh môže byť..mala som doma len toto,tak iné neviem posúdiť..ale aj to,že sa denne učia,vzdelávajú,čítajú odborné knihy .stále sa niečo meni

lululu123
Autor odpoveď zmazal
123sofia123
12. sep 2021

Ak chcds napis mi prave začinam u jednej profesorky s doučkom

nika17365
30. sep 2021

Ahoj 🙂 V prvom rade sa netreba nechať odradiť rečami typu nemáš gymnázium nemas základy atď , lebo ak to rozmenime na drobné tak reálne sa predmety vyučujúcu na gymnáziu 3 roky, v poslednom len opakovací seminár, ak to vezmeme ešte detailnejšie odpočítame prázdniny voľná a uvedomíme si, že reálne je biológia chémia 90 minút do týždňa výučba a kniha na jeden ročník je obyčajná brožúra tak zobrať to učivo nie je žiaden problém. Ak máš doučovanie tak o to lepšie. Myslím si ale, že tu je problém inde, pretože tie prijímačky dokáže urobiť aj človek čo o tých predmetoch nemá páru, ale proste sa naučí 3000 otázok a tým to padlo. Ja mám strednú školu pedagogickú a vzali má aj na právo aj medicínu a teraz som už pár rokov po škole a pôsobím ako právnická ale zahrávam sa stále s myšlienkou že ešte by som tu medicínu skúsila. Takže je len na tebe aký zvolis prístup

ana4556
6. jún 2022

Takisto, s tým rozdielom že prvýkrát som sa hlásila na medinu do ba, Brna a olom, nezobrali ma, druhý krát len do Brna a teraz dnes som písala prijímačky do BA, ale určite som to nespravila, tiež som rozmýšľala nás “štvrtým krát” ale neviem, momentálne študujem osetrovatelstvo

beata_k
6. jún 2022

Atestacie chces robit kedy? Potom tu budes zakladat temu, ci mas v poslednom rocniku otehotniet lebo si nestihas zalozit rodinu?

menopriezviskoo
20. jún 2023

Dobrý deň, chcela som sa spýtať či ste sa dostali alebo ako ste sa rozhodli

ana4556
28. júl 2023

@menopriezviskoo ak sa pytate mna, tak ano, dostala som sa na 3.krat a mam 1.rocnik za sebou

Strana
z2