Neviem sa rozhodnúť medzi medicínou a políciou

23. máj 2023

Milujem nemocnicne prostredie, citim sa tam ako ryba vo vode dlhe roky som chcela byt traumatologicka na urgentnom prijme aj sa hlasim tohto roku na medicinu. Na druhej strane vsak milujem adrenalin, akcne situacie a viem v takych situaciach zachovat chladnu hlavu. Mam dni, kedy som o medicine uplne presvedcena ze ano toto je moj zivot toto chcem robit a potom su dni kedy si pomyslim ze sa mi nebude chciet tolko ucit, ze radsej policia, v ktorej by som sa tiez vyzivala. Co mam podla vas robit? Ano som mlada a mam cas, no aj tak ma to niekedy potrapi, samo o sebe otazka ze sa spochybnujem.

mamamasama
23. máj 2023

Medicina

elenka.k
23. máj 2023

Polícia

lucka_ke
23. máj 2023

môžeš to spojiť a robiť obhliadky mŕtvych 🙂 nie srandujem, ale medicína určite

snowww1
23. máj 2023

Medicína 🙂

koniarova
23. máj 2023

Kam chodíš teraz?

evica17
23. máj 2023

no ak sa dostanes na medicinu tak chod tam, ak nie tak chod na tu nadstavbu policajnu skolu co je naor v pezinku alebo Ba/kosice , ma sto za dva roky, a uvidis ci to je rpe teba, a stale sa mozes pokusat o medicinu popri tom. len pozor, tam ti platia intrak a vsetko, ale musis si odrobit nejake roky u policie, inak im to musis vratit. a ak bude sspokojna u policie, tak si mozes dorobit popri zamestnani tu vysoku skolu policajnu a mas , hlavu na to budes mat ked chces ist smer medicina

mimi3008
23. máj 2023

adrenalin, akcne situacie - tak to zazijes habadej ako lekarka. Teda ak nepojdes robit do ambulancie niekde obvodacku napr....Ak nastupis po skole do mensej nemocnice, kde sluzi sam 1 lekar pohotovost, hned budes mat adrenalinu😆na medicinu chod, len ak si si 100% ista. Caka ta 6 nelahkych rokov studia, a teda ako motivaciu potrebujes vidiet svetlo na konci tunela

marci77
23. máj 2023

urcite treba skusit prijimacky na medicinu, ak sa dostanes - treba to skusit ....
ak nic na medicine, tak potom policajna
inak bola som nedavno na profesiadays .....a ani sme neplanovali s kamoskou, ale bol tam jeden stanok: zbor vazenskej a justicnej policie, kde s nami velmi chceli vykecavat ....... a kamoska - vystudovana psychologicka - tak ju velmi nahovarali, ze by sa im velmi hodila....a plat vobec nebol zly, vraj to tam zacina od 1.400eur plus este nejake priplatky (hovorime o BA, neviem ako inde .....ale ze na pohovore by musela absolvoat aj sport...... ze by jej dali zabehnut 12minutovku a pod. dispcipliny...tak sme sa zasmiali 😅😂😂😂

karinka223
23. máj 2023

Obidve profesie sú pre spoločnosť prospešné, teda z tohoto pohľadu je tvoje rozhodnutie chvályhodné a de facto je jedno, kam pôjdeš = pomáhať ľuďom budeš tak či tak.

Predsa len si dovolím uviesť, že človeka je ľahšie vychovať ako policajta, keďže lekár sa musí vzdelávať oveľa viac a oveľa intenzívnejšie. Preto to považujem za ťažšie povolanie, čím ale vôbec nechcem dehonestovať prácu polície.

Myslím si však, že následky omylu policajta vo všeobecnosti majú menšie dôsledky oproti omylom lekárov. Aj preto považujem povolanie lekárov za ťažšie, na druhej strane zase prácu polície za nebezpečnejšiu.

P.S.: Prácu v polícii mám odskúšanú na vlastnej koži, preto píšem to, čo píšem.

ildiko36
23. máj 2023

Za mňa medicina, ja som paramedik a keď miluješ adrenalin keď spraviš Dr titul môžes robiť aj na leteckej zachranke i keď si žena.Bohu žial ako zachranar, mam najvyšsie vzdelanie zo specializaciou ale sa neda, len chlapov beru, ale Dr môže byť žena.

karinka223
23. máj 2023

@marci77 ZVJS vôbec nedoporučujem, je to práca náročná "na hlavu", denno-denne byť v tom nehostinnom uzavretom prostredí plnom deviantov rôznej "kvality".
Ee, to už radšej polícia.

marci77
23. máj 2023

@karinka223
no ved ano, tiez by som si to nevedela predstavit, tam pracovat ....ale iba ma prekvapila nastupna vyska platu ....a vyzerali, ze by sa im velmi hodila ta psychologicka do teamu .....asi je teraz problem zohnat ludi s touto profesiou

ildiko36
23. máj 2023

@karinka223 Nesuhlasim s tebou, ja som vzdy milovala svoju robotu, a nemusi sediet v uzatvorenom prostredí keď si vybere zachranku ako lekar. Su dni kludnejsie a sú dni adrenalinove

sunshine_18
23. máj 2023

Medicína, bude to aj akčné ver mi 😌

elisebah91
23. máj 2023

Neviem ako u polícii(vie že fyzické skúšky a vaekro okolo je dosť náročné a zas nemusíš sa dostať do adrenalínového terénu, ak ťa hodia do kancla za spisi? 🙄možno sa sa vybrať ak u polície že kde chces byť na čo sa špecializovať)
Ale ako zdravotnik píšem že ak sa cítis dobre v nemocnici(to prostredie ti môže chýbať u polície)tak choď na medinu, potom si urob urgent, ARO alebo JIS či dáke speci oddelenie a o adrenalín máš postarané 😉👍

lovatko
23. máj 2023

Medicina jednoznacne je to aj lepsie platene

ildiko36
23. máj 2023

Škoda že si anonim, keď mi napíšeš ip ti napisem svoj názor a svoje skusennosti z praxe, verejne to nemôžem a ani nechcem.

evamarek77
23. máj 2023

Kam chodíš na strednú školu? Záleží od tvojích schopností, či sa dokážeš dostať na medicínu. Je to náročné štúdium.
Polícia má tiež svoje požiadavky, hlavne fyzické predispozície, psychotesty, skúšky.
Rozhodnúť sa musíš sama.

aeruginosa
23. máj 2023

Hlavne buď realistka. Aktuálne nie si prijatá (predpokladám) ani na jednu, nieto na obe. Ak budeš prijatá aj tam, aj tam, potom zvažuj. Teraz by som sa na tvojom mieste poriadne učila na prijímačky, nech ti to dobre dopadne.

lalenka33
23. máj 2023

Chceš adrenalín a prácu, kde potrebuješ chladnú hlavu? Chod na medicínu a k záchranárom. Máš na výber leteckých, horských, veľké urgenty. Tam budeš mať adrenalínu kopec.
Keď spravíš skúšky na medicínu a vezmú ťa, ani neváhaj. Keď vidím u nás, aký ľudia sú policajti, tak tam berú asi všetko, čo sa im prihlási.
@ildiko36 karinka píše o zväze justičnej stráže, nie o práci lekárov

elmivelmi
24. máj 2023

Ak ta nebezmu na medicinu,mozes tu policiu.

basska_b
24. máj 2023

Na urgente bude adrenalinu ajajaaaj 😃

erika237
24. máj 2023

Medicina. Mas niekoho z rodiny/blizkych v PZ?

ibrunova
24. máj 2023

Polícia je práca o niečom inom ako by sa zdalo na prvý pohľad.. Takže ak na to máš, tak určite medicína.

juliet86
24. máj 2023

a aky zivotny standard chces a kedy chces deti? ak mas rada peniaze tak ako lekarka vies zarobit aj dvakrat tolko ako policajtka.... a ak chces deti cim neskor po 35ke tak si stihas spravit atestacie a prsx a vsetko. ak chces deti mlada tak radsej policajtka

elizabet173
24. máj 2023

Jednoznačne medicína, adrenalínu budeš mať počas štúdia viac než dosť a ak by si sa raz dostala na urgent, ani nehovorím

mimikarol
24. máj 2023

Ja keby na to mám hlavu tak beriem medicínu

nwnw
24. máj 2023

Medicina alebo zachranari adrenalinu si uzijes dost

nikus93
24. máj 2023

A co tak skola urgentna zdravotna starostlivost? Alebo teda medicina a potom na zachranku ako lekar ;)

dajda_01
25. máj 2023

Medicína🙂 pár rokov nabrať skúsenosti a kľudne ako lekárka na záchranku RLP...adrenalínu bude až až🙂 držím palce