Ošetrovateľstvo - externé štúdium Bc.

19962008
1. dec 2021

Ahojte dievčatá 🙂 Mozno sa to tu uz kedysi rozoberalo a mozno som vynimka ale zaujímalo by ma pár informácií. Je tu niekto, kto studoval alebo studuje externe studium osetrovatelstvo prvy stupen (Bc) ? ...Ponuk skol je samozrejme velky a uz sa len rozhodnút. Po precitaní vsetkych podmienok skol si vsak nemozem vyberat ktorukolvek. Ide o to, ze ja uz jednu vysoku skolu mam obidva stupne, ale vzdy som tuzila vystudovat tuto skolu. Trnavská univerzita je pre mna asi najviac vyhodná, mate s nou skusenosti? V Bratislave si skolu nemozem vybrat pretoze nemam aktívne zamestnanie v nemocnici ale uplne v inej sfére, a na bc externe by som musela robit v nemocnici. Je vela skol, kde tieto podmienky maju a preto sa aj vyber skol okresal. Chcem sa opýtat ako mavate skolu? Tym ze som zamestnana, ci len vikendy alebo je potrebne aj cez tyzden? .. ako je to v takomto pripade s praxou? Samorejme viem ze je potrebna...ale je to na mne s akou nemocnicou by som sa dohodla alebo? ...a ucenie? ...da sa to zvladat pri zamestnani? aj ked chápem, ze toto je velmi individuálna otazka lebo kazdy ma hranice nastavené inak.

V prípade ze by sa tu niekto nasiel a vedel mi odpovedat na moj problém mohla by som sa mu ozvat? napisat spravu? Dakujem moc.

Strednu skolu nemam vystudovanu zdravotnu ale gymnázium a vysoku skolu výzivu ludi v Nitre ale nasa skola nespadá do zdrvaotníckeho sektora a preto by som si rada dorobila osetrovatelstvo. Chvílku som robila v nemocnici nutricného terapeuta ale odisla som a chcem sa uberat tymto smerom. Len stále neviem ako je to s tou nemocnicou, praxou, skolou a nikde to neviem najst nejaku schopnu recenziu, ktora by mi pomohla. Dakujem moc za vsetky spravy . Pekný den.

lenuska9999
1. dec 2021

@19962008 ja sa len pripnem ak nevadí, lebo tiež ma to zaujíma. Nemám strednú zdravotnú, ale robila som v nemeckú tzv. Ausbildung v tejto sfére, ktoré som nedokončila a chcela by som tu na sk externe študovať ošetrovateľstvo. Alebo individuálnym študijným plánom. Prax by som chcela absolvovať celú, akurát tu teóriu by som chcela externe, že by som nemusela každý deň na prednášky. Je veľmi málo informácií o tom na internete

petulka2021
24. jan 2022

Ja som prvý rok externe JLF UK, škola je štvrtok a piatok a učenia je extrémne veľa, vyžadujú vedomosti také ako od denného študenta, čo je masaker, keďže my pracujeme.