Pracovný pohovor v školstve

mimanr
15. máj 2018

Ahojte, chystam sa na svoj prvy pohovor na poziciu stredoskolskej ucitelky. Chcela by som poprosit mamicky - ucitelky o radu, na co by som sa mala pri pohovore informovat (uvazok, zastupovania, dovolenka, plat, nejake organizacne zalezitosti.....) Kedze som doteraz absolvovala len pohovory v sukromnom sektore, aby som na nieco, co moze byt dolezite, nezabudla. Vopred vam dakujem 🙂

moonlight1210
15. máj 2018

@mimanr zaujimalo by ma, ako su zostavene osnovy. aspon na ukazku z predmetu, ktory idem ucit, kedze teraz je v nich ista volnost. co vyzaduju, uprednostnuju v uceni ziakov.
ci vyzaduju vypomoc na výletoch a táboroch (kedze tuto ulohu som nemala moc rada, vzhladom na moju zodpovednost a tvrdohlavost niektorých ziakov).
rozne akcie a ako casto sa organizuju (ako casto ti ziaci vypadnu z vyucovania).
triednictvo (tam, kde som bola ja, to bola povinnost kazdeho ucitela, ked si odkrutil nejaky cas na skole).
ucebne pomôcky - aký je na ne pridel, alebo moznosti (niekedy veci ucitelia platia z vlastného vrecka, aby mohli ucit zaujimavejsou formou).

moonlight1210
15. máj 2018

este mozno ake maju interaktivne pomôcky (rozne tabule - treba sa s tym naucit dopredu robit, poprípade si vediet na tom pripravit materialy).
aka je vybavenost ucebni, ak ucis nieco take, co potrebuje ucebnu.

ci maju urcene dni, ked ucitel ostava po skole, aby bol k dispozicii rodicom, co maju zaujem prist prediskutovat vysledky svojho dietata z toho predmetu, alebo je to len po individualne dohode (niekde byva napr. prvy pondelok v mesiaci ako den, ked mozu rodicia prist aj bez dohody).

aky je styl hodnotenia studentov na skole. maju zavedeny nejaky standard, alebo si zvolis ty?

skolsky web - elektronicka ziacka knizka a poskytovanie studijnych materialov z hodin, ktore uz boli oducene, resp. domace ulohy (aj to zaberie nejaky cas, nez to tam nahadzes). niekde je to automaticke, inde je to dobrovolne chcenie ucitela, ci sa s tym bude zabavat.

uroven (typ) maturity, aku u nich maju - od to ho zavisia pripravy na hodiny.

mimanr
autor
15. máj 2018

@moonlight1210 velmi pekne dakujem 🙂

carmenuska
15. máj 2018

Ako riesi pracovnu dobu.Ja som si vybrala skoku,lde po skonceni ak nic nie je,mozem ist domov.Neznasala som tam zpstat,pretoze najlepsie som si porobila doma v klude za svojom pc s kavou.