Ahojte máte prosím niekto skúsenosti s preplácaním rekvalifikačných kurzov?
Vyšli vám v ústrety a preplatili kurz alebo to zamietli?
Chcela by som riešiť rekvalifikačný kurz kozmetičky. Ďakujem za info 🙂
@krasneleto tak toto je hooooodne daleko od pravdy.
@livih preplacaju kurz podla tvojho vlastneho vyberu, no momentalne uprednostnuju kurzy ktore suvisia s IT, Zelenou transformaciou a nedostatkove profesie... Kozmeticka nie je nedostatkovou profesiou, takze asi skor nepreplatia, ale za pokus nic nedas. Ak si to dobre obhajis, tak možno budes uspesna
@krasneleto toto nie je pravda, kurz si hľadáš sama ale áno ako píše @magic08 prednosť majú nedostatkové profesie, autorka ich zoznam nájdeš na stránke UPSVaR
@magic08 pisala som kedysi... naposledy som bola na urade prace po materskej pred 10 rokmi
@krasneleto napisala si "nemyslim si, ze to funguje tak, ze hociaky kurz z "vonka" preplatia... iba nimi ponukane..."
@magic08 napisala som KEDYSI.. citaj s porozumenim ... dakujem ze ste ma uviedli do aktualneho stavu
@krasneleto ved praveze citam s porozumenim, kedysi to bolo tak, ze urad mal k dispozicii kurzy, a potom si napisala svoj dojem, ze to tak stale je, lebo ty si to nemyslis. Zbytocne motas. Realita je momentalne ina, si infomovana aj ty, tak neni o com
Pekny den
@magic08 mimochodom tu cast- moj dojem je platny... nepreplatia hociaky kurz ... tak neviem o co ti ide...
@natall113 ale nie su ani povinny to preplatit...
Najlepšie si to zistiť cez UPSVaR od tých, čo to majú priamo na starosti. Lebo referentka/sprostredkovateľska nevedela info poskytnúť. Ja som išla na kurz nimi realizovaný externými mentormi a uprednostňovali dlhodobo nezamestnaných, potom brali aj čerstvo evidovaných, kto mal záujem - podľa voľných miest. To bol kurz realizovaný 3 mesiace, ktorý končil výstupným testom nadobudnutých vedomostí a certifikátom. Potom boli kurzy, na ktoré poskytovali granty. Človek si našiel a preplatili mu ho, nejakých 80% z ceny. Zálezalo na čo poskytovali vtedy, fičali dosť kurzy opatrovateľský a IT. Kozmetička som sa nestretla. Ale poskytovali príspevky pri založení živnosti, resp.keď chcel človek podnikať a mal už podnikateľský plán. A bolo tam milión výnimiek a špecifických prípadov. Neviem ako to je teraz. Najlepšie tam ísť a spýtať sa.
@krasneleto tak jasné, že nepreplatia všetko a každému ale prihliada sa na veľa iných veci.
ďakujem veľmi pekne za odpovede a nové info.
kedysi to bolo tak, ze samotny urad mal k dispozicii kurzy, ktore v dane obdobie preplacal... nemyslim si, ze to funguje tak, ze hociaky kurz z "vonka" preplatia... iba nimi ponukane...