Preplatenie rekvalifikačných kurzov

livih
9. apr 2025

Ahojte máte prosím niekto skúsenosti s preplácaním rekvalifikačných kurzov?
Vyšli vám v ústrety a preplatili kurz alebo to zamietli?
Chcela by som riešiť rekvalifikačný kurz kozmetičky. Ďakujem za info 🙂

krasneleto
9. apr 2025

kedysi to bolo tak, ze samotny urad mal k dispozicii kurzy, ktore v dane obdobie preplacal... nemyslim si, ze to funguje tak, ze hociaky kurz z "vonka" preplatia... iba nimi ponukane...

magic08
9. apr 2025

@krasneleto tak toto je hooooodne daleko od pravdy.

@livih preplacaju kurz podla tvojho vlastneho vyberu, no momentalne uprednostnuju kurzy ktore suvisia s IT, Zelenou transformaciou a nedostatkove profesie... Kozmeticka nie je nedostatkovou profesiou, takze asi skor nepreplatia, ale za pokus nic nedas. Ak si to dobre obhajis, tak možno budes uspesna

natall113
9. apr 2025

@krasneleto toto nie je pravda, kurz si hľadáš sama ale áno ako píše @magic08 prednosť majú nedostatkové profesie, autorka ich zoznam nájdeš na stránke UPSVaR

krasneleto
9. apr 2025

@magic08 pisala som kedysi... naposledy som bola na urade prace po materskej pred 10 rokmi

magic08
9. apr 2025

@krasneleto napisala si "nemyslim si, ze to funguje tak, ze hociaky kurz z "vonka" preplatia... iba nimi ponukane..."

seli4
9. apr 2025

@natall113 preplacaju rôzne kurzy ale musia spĺňať ich podmienky napríklad certifikát, musia byť kvalifikované a mať uzavreté spolupráce s úradom, také kurzy preplácajú v rôznych odvetviach. Nie však úplne hocijaký, teraz je tých kurzov veľa čiže nie každý preplácajú

krasneleto
9. apr 2025

@magic08 napisala som KEDYSI.. citaj s porozumenim ... dakujem ze ste ma uviedli do aktualneho stavu

magic08
9. apr 2025

@krasneleto ved praveze citam s porozumenim, kedysi to bolo tak, ze urad mal k dispozicii kurzy, a potom si napisala svoj dojem, ze to tak stale je, lebo ty si to nemyslis. Zbytocne motas. Realita je momentalne ina, si infomovana aj ty, tak neni o com
Pekny den

krasneleto
9. apr 2025

@magic08 mimochodom tu cast- moj dojem je platny... nepreplatia hociaky kurz ... tak neviem o co ti ide...

natall113
9. apr 2025

@seli4 nemusia mať uzavretú spoluprácu z úradom.

krasneleto
9. apr 2025

@natall113 ale nie su ani povinny to preplatit...

maury
9. apr 2025

Najlepšie si to zistiť cez UPSVaR od tých, čo to majú priamo na starosti. Lebo referentka/sprostredkovateľska nevedela info poskytnúť. Ja som išla na kurz nimi realizovaný externými mentormi a uprednostňovali dlhodobo nezamestnaných, potom brali aj čerstvo evidovaných, kto mal záujem - podľa voľných miest. To bol kurz realizovaný 3 mesiace, ktorý končil výstupným testom nadobudnutých vedomostí a certifikátom. Potom boli kurzy, na ktoré poskytovali granty. Človek si našiel a preplatili mu ho, nejakých 80% z ceny. Zálezalo na čo poskytovali vtedy, fičali dosť kurzy opatrovateľský a IT. Kozmetička som sa nestretla. Ale poskytovali príspevky pri založení živnosti, resp.keď chcel človek podnikať a mal už podnikateľský plán. A bolo tam milión výnimiek a špecifických prípadov. Neviem ako to je teraz. Najlepšie tam ísť a spýtať sa.

natall113
9. apr 2025

@krasneleto tak jasné, že nepreplatia všetko a každému ale prihliada sa na veľa iných veci.

livih
autor
11. apr 2025

ďakujem veľmi pekne za odpovede a nové info.

luccija
15. apr 2025

@livih pozri si stránku upsvaru, alebo rovno k úradníckej čo to má na starosti.Boli minulý rok projekty aj pre zamestnaných, matky na RD každý rok sa to mení.kazdy rok beží iný projekt predtým si musela byť na úrade aspoň pol roka atď ...