Prijímačky - psychológia Truni
Ahojte. Prosim studuje niekto psychologiu na trnavskej uni? Pamatate si este z coho a ake boli prijimacky? Dakujem krasne.
@ivana36736 ja som z Hlohovca áno bola som včera, ale test nič moc tak rátam že ma nezoberú 🙁
@sondula1998 bolo to ťažké?
@nikolglock dobry vecer. Dostala 🙂. Na truni bol test cisto iba kog schopnosti (iq test-logicky rozmyslat) a na UCM bol aj vedomostny z bio, psych, filozofia. Zatial ma to bavi, aj ked nie je to lahke zvladat popri beznom zivote, uvidime ako to pojde. Drzim palce 🙂
@kristie11 ahoj. Chodis ešte na ten odbor?
@ivana36736 ja som z Hlohovca áno bola som včera, ale test nič moc tak rátam že ma nezoberú 🙁
@sondula1998 Ja tiež tak nejak, test bol ťažší ako som čakala a som až niekde v polke a berú asi len 120 neviem.
@sondula1998 ahoj. Aj ja som bola na prijimackach. Ako si dopadla? Prislo ti uz vyrozumenie? Som pod ciarou, verim ze sa to este posunie…
@kristie11 a ake boli prijimacky
@florina9 prijimacky su zvacsa kognitivne testy/IQ testy. Doplnenie radu cisel, dvojice slov, ktore slovo nepatri do radu slov, dopln obrazok,.. Uz neviem, ci na TT alebo UCM bolo aj nieco malo z neurobiologie a filozfie+psychologie (zaklady). Ale teda hlavne ta logika vsade
@florina9 prijimacky su zvacsa kognitivne testy/IQ testy. Doplnenie radu cisel, dvojice slov, ktore slovo nepatri do radu slov, dopln obrazok,.. Uz neviem, ci na TT alebo UCM bolo aj nieco malo z neurobiologie a filozfie+psychologie (zaklady). Ale teda hlavne ta logika vsade
@kristie11 a ako sa da na to pripavit? Z coho si sa pripravovala?
@kristie11 a ako sa da na to pripavit? Z coho si sa pripravovala?
@florina9 nevedela som vtedy, ake budu prijimacky. Teraz by som si vygooglila zopar takych testov a skusala si to urobit, aby som ziskala ten skill na tie ulohy. Ale ja som si citala knihu zaklady psychologie (tie nie odveci-aspon zaklad vediet) a nieco z bilogie (na ucm)
@florina9 nevedela som vtedy, ake budu prijimacky. Teraz by som si vygooglila zopar takych testov a skusala si to urobit, aby som ziskala ten skill na tie ulohy. Ale ja som si citala knihu zaklady psychologie (tie nie odveci-aspon zaklad vediet) a nieco z bilogie (na ucm)
@kristie11 mne tie základy psychológie pri tom teste boli na dve veci, budúci rok keby idem znova čo asi pojdem tak budem si precvičovat matematiku a tie iq testy
@kristie11 mne tie základy psychológie pri tom teste boli na dve veci, budúci rok keby idem znova čo asi pojdem tak budem si precvičovat matematiku a tie iq testy
@sondula1998 a to sa ako da precvicovat?
@florina9 urcite si skúšať rôzne formy iq testov, nech sa do toho dostaneš. A na ucm tento rok zo 114 otázok bolo z biológie celých 5 a len nervový a hormonálny system. A fakt úplné základy.
@bashawelle ako sa da na to pripavit, mas daku literaturu, zoznam knih alebo podobne?
@bashawelle ako sa da na to pripavit, mas daku literaturu, zoznam knih alebo podobne?
@florina9 kúpila som si knihu príprava na scio testy alebo nejako tak sa to vola. Sú to typovo podobne úlohy. Kopu iq testov som nasla na nete, ten výsledok co to vyráta je inak celkom vtipný, ale na precvičenie fajn.a mala som aj knihu iq/ew testov. Mne slo fakt o to pozrieť, aké rôzne typu úloh sa používajú na testoch a tam, kde som nasla u seba slabé miesto (čiže u mňa 3D predstavivosť 😃), tak takých som sa snažila precvičiť co najviac.
@sondula1998 podla mna je dobre si precitat zaklady psychologie, ked ju chces studovat lebo sa tym budes zaoberat dalsie aspon 3 roky. Hrozne vela teorie obnasa toto studium a ak niekoho napr nebavi kniha zaklady psychologie, tak mozno treba zvazit, ci je toto to prave na studium (hlavne, aby neboli vyhodene peniaze zbytocne). Ostatne vsetko co tu padlo sa da krasne vygooglit..
@sondula1998 a to sa ako da precvicovat?
@florina9 tak ja napríklad som v matematike nikde nebola moc dobrá ale ten priemer som zvladala, lenže už som dlho po škole čiže by mi bodlo si to trosku precvičiť zlomky, percenta aby ta rýchlosť výpočtu bola lepšia lebo som zbytočne stratila veľa času a nestihla potom otázky len som natipovala
@sondula1998 podla mna je dobre si precitat zaklady psychologie, ked ju chces studovat lebo sa tym budes zaoberat dalsie aspon 3 roky. Hrozne vela teorie obnasa toto studium a ak niekoho napr nebavi kniha zaklady psychologie, tak mozno treba zvazit, ci je toto to prave na studium (hlavne, aby neboli vyhodene peniaze zbytocne). Ostatne vsetko co tu padlo sa da krasne vygooglit..
@kristie11 mna to bavilo len ma mrzelo že tam taká žiadna otázka nebola a že som sa mala zamerať na ine veci matematické kde mám rezervy, psychologické knihy čítam na dennom poriadku to je moje hobby, ale nato aby ma prijali mi to nepomohlo
@kristie11 mna to bavilo len ma mrzelo že tam taká žiadna otázka nebola a že som sa mala zamerať na ine veci matematické kde mám rezervy, psychologické knihy čítam na dennom poriadku to je moje hobby, ale nato aby ma prijali mi to nepomohlo
@sondula1998 a z anglického jazyka nebolo nic?

Ja už mám naštastie po prijímačkach a teraz len čakať. sondula1998 odkiaľ si? bola si tiež včera?