Rozširujúce štúdium - anglický jazyk

tl999
12. feb 2021

Ahojte !
Som učiteľka nemčiny a chceľa by som širšiť moje uplatnenie v školstve, lebo nemčinou je to mizerné momentálne. Učím sa veľmi intenzívne anglitčinu a uvažujem nad tým, aby som to skúsala. Moja úroveň je B1, ale snažím sa zlepšovať, každý deň.
Kto si robil rozširujúce štúdium anglitčiny ? Chcela by som vedieť vaše skúsenosti. Má niekto skúsenosti s Nitrou ? Videla som , že aj tam sa dá to absolvovať .
Dá sa zvládnúť štúdium aj popri práci ?
Ďakujem 🙂.

marianna235
12. feb 2021

@tl999 pani učiteľka a nevie ani po slovensky 🤦 bolo by dobré doučiť sa aj SJ...a áno, dá sa to aj popri práci, keďže ide o víkendové učebné bloky

deedol
12. feb 2021

ja som absolvovala RS AJ v BA na Pedagogickej fakulte UK popri praci v skolstve a este jednej praci na volnej nohe, takze dat sa to da. (deti som vtedy este nemala, to by som asi uz nestihala:D) viem, ze je ta moznost aj v NR, ale neviem, aka je tam kvalita... chces potom ucit na ZS alebo SS? inak B1 sa mi zda trocha malo, na RS sa uz riesi linvistika, morfologia, syntax, gramatika, literatura, historia atd., a vsetko je v angline. povedala by som, ze aspon B2 by si mala mat.
inak v BA to neboli vikendove bloky, ale tyzdnove, tak som musela cerpat dovolenku v praci. ale niektore skoly davaju aj volno na ucely dalsieho vzdelavania, tak sa ked tak popytaj tvojho zamestnavatela.

miriam_s
12. feb 2021

@tl999 B1 je málo, ak chceš niečo také tak musíš mať B2, tam sa neučíš jazyk ale o jazyku... S B1 si nevystačíš... A ak by si učila napr na gymnáziu, tak deti budú maturovať z B2 a ty máš teda úroveň nižšiu ako oni... ak by si ich učila bol by to problém... Keď nastupujú majú B1... Douč sa a keď budeš na vyššej úrovni, urob si štátnicu z aj ... Alebo certifikát v jazykovke napr CAE keď už teda učiteľstvo vyštudované máš...

deedol
12. feb 2021

@miriam_s ja len doplnim, ze statnica alebo certifikat nestaci, ak chce byt kvalifikovana ucitelka a ucit viac ako 50% AJ v uvazku.

miriam_s
12. feb 2021

@deedol vďaka, nevedela som že to nestačí, ja mám AJ vyštudovanú "riadne" ... Ale mali sme v ročníku ľudí z B1... Vydržali rok, max rok a pol lebo na morfológii zhoreli...
Každopádne B1 je málo...
Autorka, neviem z čoho sa učíš, keď som ja mala túto úroveň tak som sa pripravovala aj s knihou English grammar in use od murphyho, tá je skvelá, majú aj vocabulary in use, takisto aj advanced level- keď chceš ucit anj, tak to potrebuješ aj túto zvládnuť...

hettinka
12. feb 2021

@tl999 ak máš vyštudovanú nemčinu, stačí ti z Aj štátnica na statnej jazykovej škole a môžeš učiť. Je to tak v zákone. Ale postaviť sa pred žiakov s B1 by bola teda odvaha celkom. Takze aspoň to dotiahni na B2, čo je úroveň maturanta na gymnáziu.

deedol
12. feb 2021

@hettinka pokial viem, toto uz neplati, tusim to bolo len pre ludi, ktori ukoncili studium do 2001 alebo 2003 (mala som takeho kolegu, ktory to stihol). ale mozem sa mylit, ak sa nieco zas menilo.

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
13. feb 2021

@deedol novy školský zákon to zasa umožňuje
@trema nie je stanovené, aká musí byt úroveň. Stačí aj základná štátnica. Bohužiaľ, je to tak.

tl999
autor
13. feb 2021

Ahojte dievčatá ,ďakujem pekne za príspevky.
@trema
Stačí keď získam Cambridge certifikát z anglitčiny na úrovni B2 a môžem učiť na zakladnej ?
@marianna235: prepáč ale asi nikdy nebudem doučiť sa SJ slušne. Nie je to mojím materinským jazykom, ale som hrdá že som plynulá v 4 jazykmi 🙂.
@deedol ďakujem za odporúčanie 🙂. Poznám ich.

hettinka
13. feb 2021

@tl999 nie certifikát, riadnu statnicu zo Statnej jazykovej školy. Len to platí.