icon

Rozširujúce štúdium matematiky

marika12351
3. sep 2022

Mam veľkú dilemu ...potrebujem pomôcť.....neviem či ísť študovať rozširujúce štúdium matematiky do Nitry alebo Banská Bystrica....prosím poraďte mi ak má niekto skúsenosti ...každá informácia pomôže ďakujem

magdalenkatomanova
4. okt 2024

@viktoria3333 ahoj co som zistovala, v NR aj BB aj RUZ je 3 roky. V NR sa chodi v piatky, do BA piatky a soboty, do BB v soboty. Ale v Ostrave vraj len 2 roky a chodi sa raz za mesiac na konzultacie...

bounties
4. okt 2024

@magdalenkatomanova a nastúpila si?

mysti
4. okt 2024

@magdalenkatomanova no nie sú to “konzultácie”, sú to tri prednášky za sebou z troch predmetov…😉

magdalenkatomanova
5. okt 2024

@mysti sory nevedela som😊

magdalenkatomanova
5. okt 2024

@mysti nie dorabam si este jeden predmet v Trnave. Bud.rok mozno, ak by som vladala...je toho vela chodit.do prace a este aj studovat.

mysti
7. okt 2024

@magdalenkatomanova nevadí, len som to uviedla na správnu mieru 😬

teav
26. jan 2025

Ahojte,
môžete mi prosím poradiť, ako to je? Kedy sa môžem prihlásiť na rozširujúce štúdium matematiky? Po ukončení magisterského štúdia alebo už po ukončení bakalárskeho štúdia a študovať tak magisterský odbor a rozširujúce štúdium naraz?
Ďakujem 😊

zuzita1022
26. jan 2025

@teav , musí byť riadne ukončený druhý stupeň. Takú mám aspoň ja informáciu. Potom sa môžete prihlásiť na RŠ ak máte vyštudované učiteľstvo, ak nie tak treba ešte DPŠ.

ivka225
26. jan 2025

@zuzita1022 Presne tak. Rozširujúce štúdium je určené pre učiteľov, ktorí si chcú svoju kvalifikáciu (obvykle v dvoch predmetoch) rozšíriť o ďalší. Preto sa napríklad na RŠM študujú iba matematické predmety, nakoľko pedagogicko-psychologické disciplíny (spoločný základ) už uchádzači absolvovali počas svojho vysokoškolského štúdia.

teav
26. jan 2025

Učiteľstvo práve študujem, takže keď dokončím Mgr., tak potom môžem pokračovať na RŠM.
Ďakujem za odpovede 😊

zuzita1022
28. jan 2025

@teav áno!

romanaaa2012
10. feb 2025

zdravim, chysta sa niekto tento rok prihlásiť na RŠM v BB? 🙂

zuzita1022
10. feb 2025

@romanaaa2012 ja. 🙂

koriblik
10. feb 2025

Ahojte, tiež zvažujem rozširko matematiky, len sa neviem rozhodnúť že kam ... aktuálne chodím na rozsirko 1-4 do BB a zvažujem, že aj matematiku dám tam ... ja sa bojím toho štúdia v CR, že nebudem celkom rozumieť...chodí tam niekto?

luciakardosova
10. feb 2025

@koriblik, chodíme raz za mesiac, celkom 3x. Ľudský prístup. Odisla som tam z BB a bolo to moje naj rozhodnutie. Všetko rozumiem. Teraz končíme a prácu píšeme v slovenčine. O rok starsim v pohode ministerstvo uznalo štúdium. Nemenila by som. Nebudem opisovať situáciu v BB. Narozdiel od BB, kde zvýšili štúdium na 6 semestrov, je tam len 4. V BB skoro každý víkend a v ostrave raz za mesiac a to len 3x. Za semester Max 3 skúšky, v BB 6.

magdalenkatomanova
10. feb 2025

@luciakardosova tak to je super počuť. Prosím Ťa a mali ste aj prijímačky alebo nejaké vstupné testy? Na našej zš učím ANJ, OBN, na ktoré mám kvalif. MAT ma vždy bavila, doučujem ju od mojej zš...mám EU BA, ucto- audit.vyštudované, k tomu DPŠ Trnava. Nemal kto učiť MAT 5kov, tak som to zobrala a veľmi ma to baví...používam rôzne nové metódy výučby. Ale rada by som to mala aj ofic.kvalifik. ďakujem za odpoveď😊

majorosovalucia
10. feb 2025

@koriblik dobry vecer prajem,ja som koncila v auguste 2024 studium matiky v Ostrave,urcite budete rozumiet,skusky robite v slovenskom jazyku aj pracu pisete v sk jazyku.Po ukonceni nerobite ziadne dalsie skusky pre uznanie studia a pod.Netreba to dat ani do BA overovat.

jankaremka
11. feb 2025

Tieto fóra ma tiež inšpirovali obrátiť sa na Ostravu. No je to viac o samoštúdiu a doučovaniach. Stretnutia 3x5-7 hodín počas semestra je žalostne málo. Pre negymnazistov. Asi tak.

zuzanamisinko
17. feb 2025

@romanaaa2012 aj ja rozmyslam ci bb alebo ostrava. A rovnako ci tento rok ci buduci ( mam babatko a 9rocneho tretiaka a muza v zahranici)

romanaaa2012
17. feb 2025

@zuzanamisinko Ja b som najradsej šla do BB tak dúfam že sa to otvorí

koriblik
17. feb 2025

@romanaaa2012 ahoj, prečo BB? Ja som tiež že BB alebo Ostrava, podľa odpovedí tu som skôr naklonená tej Ostrave...ďalšie plus asi lepšie spoje 🙂 a aj cena je o niečo lepšia, a 2 roky

zuzanamisinko
17. feb 2025

@romanaaa2012 preco BB?🙂

zuzanamisinko
18. feb 2025

@majorosovalucia pekný deň, 3x za semester su prednasky? Z bb mi odpisali, ze prezencne kazdu sobotu a to si neviem predstavit😬

koriblik
18. feb 2025

@zuzanamisinko chodím do BB na primárnu pedagogiku a teda všetko je prezenčné,ak sme mali 2x online...aj preto sa mi ta Ostrava zdá lepsia

majorosovalucia
18. feb 2025

@zuzanamisinko ano za semester 3stretnutia.

romanaaa2012
18. feb 2025

@koriblik pre mňa je BB lepšia aj z hľadiska dochádzania neviem si predstaviť ako by som chodila do Ostravy a ako sa to tu aj spomínalo je to hlavne aj o samoštúdiu - a keď mám učiť matiku neviem či je to práve najlepšia voľba

koriblik
19. feb 2025

@romanaaa2012 nechcem brat ilúzie...ako som písala chodím tam na 1-4 rozširujúce, a teda, o tom, ako učiť, nám tam nepovedali. Je to len o prednaskach- viacmenej didaktiky a prácach, ktoré musíme spraviť, ale to, že ako vyučovať, čo robiť na hodinách- nič. Veľké nič. Nejake tipy na napr detsku literaturu, alebo čo učiť a ako, ako vyvodiť pismenko s prvakom, ako mu to vysvetlit ... nie, vobec. Takze neverím, že na matematike to bude iné. Budu to len prednasky a tiež samostudium, len sa tým, že viackrát a prezenčné...

majorosovalucia
19. feb 2025

@romanaaa2012 je jedno kde sa rozhodnete robit rozsirujuci predmet,ci matiku,fyziku a pod.Je to vela samostudia.Len si osobne myslim,ze CR ma lepsi pristup,ludskejsi ako na SR hovorim za matiku.Do Ostravy ked som bola v 2.rocniku prestupilo z BB 16ludi,5do nasho rocnika a 11do 1.rocnika.
Celkovo na SK napriklad naberu vela na rozsirujuce a skonci realne kolko?zo 40 skonci 15?alebo menej.
Na jednej univerzite rozs.studia na fyzike skoncil realne 1.Skvely pristup vsak?Ludia v strednom veku a vyssie a spravanie k nim tych vysoskolskych profesorov,akoby boli 18.rocni.
Ved rozsirujuce studium robia ludia,ktori su vystudovani z praxe.
Nechcem nikoho urazit ani nic podobne,vyjadrujem svoj nazor.
A este vezmite si jednu vec,v CR ak mate predmet spraveny len na ZS mozete si 1rok dorobit rozsirujuceho predmetu platneho na SS.U nas take nie je,studujete min.2roky a to na oba ZS,SS.Nedaju moznost vyberu.

zuzanamisinko
19. feb 2025

@majorosovalucia v čr sa dá vybrat si 1rok pre zš?

magdalenkatomanova
19. feb 2025

@majorosovalucia pravdu mate. U nas je to choreee. Stale sa stazuju, ze je malo ucitelov, ale podmienky na kvalif.studium, ktore by zvladli bezni ludia nie su. Osobne si myslim, ze ak chcem ucit na ZS, mala.by som sa ucit AKO CO NALEPSIE NAUCIT UCIVO ZO ZS...nie derivacie a Integraly...ktore sa na zs nepreberaju. Malo by to byt rozdelene.na MAT.ZS.a MAT SS.