Štátna jazyková skúška z angličtiny C1

pjentkovamartina
7. okt 2020

Ahojte.Chcela by som sa opytat,ci je tu niekto kto absolvoval tuto skusku.Mam vystudovanu vysoku skolu v Anglicku v inom obore a na to,aby som mohla ucit anglictinu,budem potrebovat statnicu.Chcela by som ist rovno na skusku,bez pripravnych kurzov.Trosku ma odradza zoznam literatury, co sa tyka realii.Je to dost siahodlhe🙃Budem rada,ak mi napisete vas nazor.Dakujem

ciernysokol
7. okt 2020

Ja mam statnicu. Ale robila som ju, ked som mala 18,takze davnejsie. Co by sichcela vediet?
@pjentkovamartina

123abeille
7. okt 2020

Ja som išla rovno do posledného, siedmeho ročníka na ŠJŠ. A tak by som to odporúčala každému. Práve kvôli tej celoročnej príprave. Dostávali sme vypracované okruhy, diskutovali, písali eseje, simulovali štátnice. Mnohí ľudia, ktorí prišli len k záverečnej skúške ju nespravili, hoci jazyk ovládali. Práve preto že im chýbal ten tréning.

pjentkovamartina
autor
7. okt 2020

@ciernysokol zaujimalo by ma,ci je mozne sa na nu pripravit sam bez tych kurzov.Ci sa proste da to vsetko si sam nastudovat.Hovorim hlavne o tej ustnej casti,co sa tyka realii.Aky je tvoj nazor?

pjentkovamartina
autor
7. okt 2020

@123abeille chapem.To by bolo idealne.Ale som z Namestova,najblizsia statna jazykovka je v Ziline.A pri dvoch malych detoch dost nerealne🙃

ciernysokol
7. okt 2020

@pjentkovamartina ano, da sa. My sme mali na skuskach aj takych, ale vacsina sme chodili na kurz. Ja som bola vzdy trochu lajdak, nerada som sa ucila doma, preto mne velmi pomohlo prebrat to na hodine. Ak mas ty dobru moralku a donutis sa riadne ucit, tak sa da. Ale uciva je dost.realie aj historia. Co bolo najlepsie riesenie a navrhovala aj ucitelka, chodit aspon do posledneho rocnika a potom na statnice.

pjentkovamartina
autor
7. okt 2020

@ciernysokol dakujem.A vies mi povedat,kolko realne casu by mi mala zabrat ta priprava?Na mesiace.

ciernysokol
7. okt 2020

@pjentkovamartina to sa neda povedat. Zalezi, ako rychlo a efektivne sa ucis. Kolko mas casu cez den, aku pamat atd. Uciva je dost, bolo to kvantitativne narocnejsie ako maturita, to sa neda ani porovnat. Ale menej narocne ako statnica na vyske. (zalezi od skoly) Ja som mala jeden den vodicak, druhy maturitu a treti statnicu, strasne naraz to vyslo. Na statnicu som sa ucila najviac, ale ja som chodila na kurz, to bolo ine.