Stredná škola - výber
Musím si vybrať 1 z týchto škôl: OA, pedagogická - učiteľstvo pre MŠ alebo gymnázium. V budúcnosti chcem ísť na vš. Ale zas ak by som mala gym. a vš by som nedokončila, nenašla by som si prácu. Učím sa dobre a prijali ma už na všetky tieto školy. Bavilo by ma pracovať s ľuďmi, nie v kancli. Rodina ma však tlačí na OA, kvôli dobrému uplatneniu. Čo by ste mi poradili?
@yellowmelon zdravim , musite ist na taku skolu ktora by ta bavila, a nie na taku kde ta nuti ist rodina ☺ ja som isla na taku kde ma nutila rodina a teraz to velmi lutujem
@gastanovykvet máš svätú pravdu u nás v satelitnom mestečku sú 2 pedikury beznádejne plne, kozmeticka, masáže, kaderníčka detto.
@mima86 s tymto suhlasim. Moj priatel nema ani 3 roky strednej vystudovanych, rodicia ho donutili ist studovat nieco co on neznasa, ako pokracovatel rodu, a vydrzal len rok na tej strednej. Otec je na neho do dnes nahnevany, ze sa venuje niecomu inemu.
16 isiel makat, a mozem povedat ze sa venuje niecomu preco sa narodil. Ma vlastnu firmu, studuje vlastne stale, robi si kurzy, hlada informacie, lebo ho to bavi, a chce sa co najviac naucit. A financne mozem dosvedcit ze zaraba lepsie ako 4 slovenske rodiny...
Ale o peniaze nejde. Rano uz o 4 vstava bez budika, aj keby nemusel, lebo on si je panom casu, lebo sa tesi do prace, a najradsej by robil aj v nedelu a kazdy den v roku........ ked ma volno nevie sa dockat kedy pojde do roboty....

Inak môj bratranec 2-3-4 na základnej vyštudoval kuchára aj s maturitou, po škole išiel pracovať do restiky, a teraz už rok študuje vysokú školu popri robote. Takze to tiež neplatí že len z gymplu a neviem akej školy sa človek dostane na výšku....
mna všetci chválili aká som jednotkarka a čo som dosiahla, akurát som si vyštudovala niečo čo neznášam a nemám potrebnú prax na to čo by som chcela robiť. Zabila som čas a stres na skúškach..
Minule som citala akurát ako niektorý rodičia neakceptujú dieťa a pretvárajú si ho podľa svojho obrazu. Napríklad dcéra má rada čiernu farbu a mama ju núti do farebných veci oblečenia, alebo rada číta knihy je to introvert ktorý je najradšej zavretý medzi 4 stenami a rodičia ju nútia aby išla von a kamarátkami. Alebo naopak.. a človek má potom 30 rokov a zisti, že žije život vlastne niekoho iného. A nie svoj. Že všetky talenty čo mal ako dieťa sa nepodporili a nevenuje sa im.