Štúdium architektúry - semináre pred maturitou

tadikomat
22. feb 2019

Ahojte, chcem sa vás opýtať, či ak chcem študovať architektúru si mám zvoliť semináre deskriptívnu geometriu, matiku a fyziku alebo deskriptívnu geometriu, matiku a anglicky jazyk, za všetky odpovede ďakujem.

moninah
12. mar 2019

@tadikomat fyziku

gandis
16. mar 2019

@tadikomat ahoj, chcem sa opytat, aku mate strednu skolu, prip. ktoru odporucate.....dcera by tiez rada studovala arch., chce prestupit z gympla na stavebnu, no ja si myslim, ze je to blbost..dakujem za Vas nazor

tadikomat
autor
16. mar 2019

@gandis áno určite mate pravdu, na štúdium architektúry je najdôležitejší jednoznačne talent, keďže prijímačky na všetkých školách pozastávajú z talentoviek, taktiež je na prijimačkách matematika a na mnohých je to na gymnazialnej úrovni, takže pokiaľ chce ísť na vysokú určite by som ostal na gymnáziu a z voliteľných predmetov si zvolil matematiku, deskriptívnu geometriu a taktiež aj UMK je veľmi podstatná, keďže na niektorých vysokých vyžadujú poznatky z umenia, príjemný zvyšok dňa.

ckatka
26. feb 2020

@tadikomat no co. Si na tej architektúre?
Ja odporúčam urcite fyziku deskriptivu a jazyk. Matiku len ak nie si na gympli. Inak gymnazialna matematika na technickú VŠ obvykle na začiatok stačí.