Štúdium zubariny v Bratislave

26. mar 2022

Ahojte, chcela by som studovat zubarinu na LFUK v Bratislave, prosim vas ti co tam studujete alebo aj nie co myslite o studiu zubariny na tejto skole? Vopred dakujem za odpovede🤩.

nikdenikto
26. mar 2022

Ja si myslím, že ak sa chces dostať na 1x, musíš si pripraviť zopár tisíc € 🙈 osobnú skúsenosť nemám no na takýchto odboroch majú najprv rezervované miesta už deti ktoré majú rodičov zubárov, deti známych atď.

sisa_s
26. mar 2022

Nechces ist do CR? Tam sa studuje zubarina 5r, nie 6 + vyssia kvalita skol

deti95060810
26. mar 2022

skús dať prihlášku aj do Brna, Olomouca - budeš mať väčšie šance na prijatie... inak škola ťažká - ale to viem sprostredkovane.

liz_lemon
26. mar 2022

@nikdenikto nemas ziadnu skusenost, tak sa nevyjadruj, najradsej mam ludi, co okolo nejakej VS ani nesli, ale maju plno reci, ako sa tam beru uplatky

lusyc
26. mar 2022

Uz teraz je neskoro sa začať pripravovať na prijímačky.

darinka60
26. mar 2022

@nikdenikto mám osobnú skúsenosť,1 dieťa z "obyčajnej" rodiny a na 1 pokus bez úplatkov sa dostala ,ale rok dopredu poctivo chodila na pripravné kurzy a 2 dieťa bez úplatkov na medicínu do Brna sa dostalo,taže môžem ťa ubezpečiť ,že aj také bezúplatkové prípady sú.

lusyc
26. mar 2022

@lusyc prijímačky na budúci rok som mala na mysli.

aeruginosa
26. mar 2022

@nikdenikto Ja si zasa myslim, ze ludia ako ty by sa nemali vyjadrovat k tomu, o com nemaju ziadne informacie.

Autorka, ja som studentkou tejto fakulty. Na skolu som sa dostala na prvykrat s takmer plnym poctom bodov. Rodicov nemam milionarov, nikto mi nic nezaplatil ani pred nastupom na skolu, ani pocas studia. Vsetko mam vydrete tak ako aj moji spoluziaci. Taktiez som ani nechodila na ziaden kurz alebo doucko, zohnala som si knihy z odporucanej literatury do BA a do MT, 1,5 roka som sa pripravovala a dostala sa na obe skoly. Studium je kvalitne, avsak, v CR mas o rok kratsie, tak ak mas moznost a chcela by si, odporucam CR (za mna Olomouc). Ak mas nejake blizsie otazky, pokojne mi napis spravu.🙂
Hlavne sa nenechaj odradit „mudrymi” recami z prveho prispevku, ktore len zbytocne demotivuju buducich uchadzacov.

lenka_xy
26. mar 2022

@nikdenikto to je naozaj hlúposť, bez najmenších problémov sa tam vie dostať aj "bežný smrteľník" bez protekcie. Z mojich spolužiakov možno tak dvaja mali zubárov v rodine a aj tí normálne absolvovali prijímacie konanie bez akýchkoľvek výhod.

@lusyc toto tiež nie je pravda, v januári som sa začala učiť, v júni toho istého roku som sa na prvýkrát dostala na zubarinu. By som rada videla ako človek, ktorý sa na prijímačky musí drviť dva roky, potom robí skúšky, ktoré rozsahom a náročnosťou vysoko prevyšujú stredoškolskú biológiu a chémiu.

autor
26. mar 2022
roselemomade22
20. júl 2022

@darinka60 príde mi to ako nezmysel a dosť povrchné hodnotenie, začala som sa pred 4. ročníkom učiť, dostala som sa na zubarinu do Ke aj Mt a peniaze mi skôr chýbajú😂rodičov zubárov tiež nemám🤷🏼‍♀️toľko k tomu