Študujem za učiteľku
Ahojte chcela by som sa veľmi pekne opýtať mám 40 rokov a dala som sa znovu na školu robím si 2 rocnu školu za učiteľku v materskej škole dnes sme mali hodinu a dali nám tému ale bohužiaľ tomu vôbec nechápem a keď som sa aj snažila spýtať ohľadom toho nikto nemal záujem poradit obraciam sa sem s prosbou či to niekto nebude vedieť a chápať a nevysvetlí mi to :(
Tema prace je : vyhladat prvky ludovej slovesnosti ktore sa objavuju v rozpravke , ktoru nam ona zadala. Urobit to ako pripravu, uvahu, alebo nieco ine podla vlastnej temy. Ďakujem :( nechápem tomu absolútne dali nám knihu a z toho si mám vybrať rozprávku ale nechápem tomu čo zadali ďakujem mlc za každú ochotnu radu
@palicka o com hovoríš? Ze každá učiteľka č ms musí mať VŠ??? Chcem vidieť tu vyhlasku
@simona20201309 novela zakona o pedagogickych zamestnancoch (nie som.doma, číslo ti neposlem) a novela vyhlasky o kvalifikovanosti 173/2023. Pokial nema 1.stupwn VŠ, úso vzdelanie môze mat, ale musí absolvovať aj inovacne vzdelavanie bez moznosti priplatku. Zaroven, myslim 2026 alebo 29? - to uz tam v zakone je, nemoze ucit predskolakov. Zakon (vyhlaska?- prepac, som.mimo domu) tiez ukladá, ze v kazdej MŠ musi byt učiteľka s VŠ....
@simona20201309 a ty si učiteľka,keď o tom nevieš? Áno,už je to v platnosti. Predskolakov len uč.minimalne s Bc., ucitelky s maturitou budú mať povinné vzdelávania,no bez príplatku.Momentalne je možné za vzdelávanie 12% priplatok

@asocial ja viem, co su prvky aj zanre ludovej slovesnosti. Mne si to asi adresovat nechcela.