Sú tu maminky, ktoré išli do práce, keď malo dieťatko 1 rok ? Ako ste to zvládli ?
Ako ste to zvládli práca domácnosť...
@22021987 ja pri prvej. Vlastne som pracovala už skôr, ale len 1-2x do týždňa na par hodín. Od roka som mala úväzok v škole na 3 dni v týždni + učila som 1 deň kurzy. S odstupom času, bolo to náročné, dieťa prestalo do toho poriadne spávať. Opatrovala moja mama, takže aspoň sme nemuseli riešiť kolektívy, jasle, choroby .... Domácnosť až tak netrpela, obedy sme s manželom mali v práci, dcerke navarila mama. upratovali sme s manželom priebežne, to sa dalo. ked človek nie je tolko doma, ani sa toľko nerozhádže.
Pri druhom som bola doma do 2,5 roka, čo bolo ovela lepšie.
Sla som v pol roku na ciastocny uvazok... zvladnut sme to zvladli v ramci moznosti a schopnosti....
Išla som od ročnej do roboty, psychicky mi to pomohlo. Chodila som dve doobedia, jedno poobedie. V lete som nerobila. Strážila opatrovatelka, lebo pokus s jaslami nevyšiel. Stále bola chorá.
@22021987 šla som keď mala 7 dní, 12-16tky hod....najlepší liek na psychiku, odsávanie, 3 opatrovateľky na striedačku, o domácnosti nemôže byť ani reči, skoro žiadna domácnosť nebola. Dcéra je samostatná. Teraz pri druhom som robila po 5 dňoch ale s tým rozdielom, že môžem mať malého so sebou na zákazke 🙂 Je plne kojený, užívam si každú minútu aj keď pracujem. Malý je odomňa úplne závislí, neviem si predstaviť ako by vydržal pri cudzom. Rozdiel teda veľmi vnímam. Domácnosť beriem tak naľahko, muž sa nehodí o zem ak nemá navarené. Vedel do čoho ide aj, že som workoholik. Ani raz sa nesťažoval, že je neporiadok doma, namiesto toho sa naučil obslúžiť práčku aj varič 😛

@22021987 isla som presne v roku, zvladli sme to super, deti boli doma na striedacku so mnou a s manzelom(mali sme rozdielny pracovny cas), do skoly isli az po dovrseni 3.roku