icon

Trenčianska univerzita A. Dubčeka - externé štúdium

kk3
7. jún 2021

Ahojte! Študoval niekto z Vás EXTERNE na Trenčianskej univerzite A, Dubčeka na fakulte sociálno - ekonomických vzťahov? Ak áno, tak by ma len zaujímalo, aké ste mali dosiahnuté študíjne výsledky, pretože chcem vedieť, či by ma vlastne na externú formu prijali, keďže tam berú približne 90uchádzačov a na denné až 200.

Strana
z2
anjelikd
28. feb 2025

@dzanet na šk. r. 2025/26? ja sa chcem prihlásiť a teda neviem plne do čoho idem a potrebujem nejakú spriaznenú dušu...

anjelikd
28. feb 2025

@malinajahoda aj ja na šk. r.25/26

malinajahoda
28. feb 2025

@anjelikd áno, skúsim to. Už si si podala prihlášku? Absolútne netuším do čoho idem, ako to bude celé prebiehať, nemám ani potuchy.

dzanet
1. mar 2025

@anjelikd ano na šk.r.25/26 🙂 už sa celkom aj teším, prihlášku mám podanú

ja.nu.la
20. máj 2025

Dievčatá držím vám prsty a aj trošku závidím... Ja by som hneď šla, ale vôbec si neverím... Ja proste nemám čas... 😭😭😭

malinajahoda
22. máj 2025
@ja.nu.la

Dievčatá držím vám prsty a aj trošku závidím... Ja by som hneď šla, ale vôbec si neverím... Ja proste nemám čas... 😭😭😭

@ja.nu.la veď si písala na predošlej strane, že si sa prihlásila na externé štúdium.

nslniecko
27. máj 2025
@dzanet

@anjelikd ano na šk.r.25/26 🙂 už sa celkom aj teším, prihlášku mám podanú

@dzanet
@anjelikd ahojte, ja tiež zvažujem že sa prihlásim externe na šk. Rok 25/26 no mám trochu obavy keďže mám malé dieťa a pracujem 😀

mima000
26. jún 2025

Dievčatá, do kedy sa dá podať prihláška prosím vás? Už som to asi nestihla ja 😞

malinajahoda
26. jún 2025
@mima000

Dievčatá, do kedy sa dá podať prihláška prosím vás? Už som to asi nestihla ja 😞

@mima000 do konca apríla sa dalo prihlásiť.

lenca_09
Autor odpoveď zmazal
lenca_09
27. jún 2025
@malinajahoda

@mima000 do konca apríla sa dalo prihlásiť.

@mima000
@malinajahoda ahojte dievčatá. Treba pozrieť na tnuni.fsev.sk alebo na portalvs.sk kde sú overené informácie. Prihlášku môžeš podať do 30.6, čiže ešte máš tri dni na to. Veľa šťastia 🍀

malinajahoda
27. jún 2025
@lenca_09

@mima000
@malinajahoda ahojte dievčatá. Treba pozrieť na tnuni.fsev.sk alebo na portalvs.sk kde sú overené informácie. Prihlášku môžeš podať do 30.6, čiže ešte máš tri dni na to. Veľa šťastia 🍀

@lenca_09 ja už som aj dávno prijatá, ale ďakujem 😊

nslniecko
29. jún 2025
@malinajahoda

@lenca_09 ja už som aj dávno prijatá, ale ďakujem 😊

@malinajahoda ahoj, ak spravím ten online zápis podľa papierov čo mi prišli je nutné ísť aj osobne na zápis nevieš? 😊

yosi
29. jún 2025
@monika494

@kk3 a co ides studobat? Personalny manaznent ci verejnu spravu? Ja som tam pred rokmi navstevovala spominany druhy obor a je mi to v praxi prospesne ako mrtvemu kabat 🤪

@monika494 Veď preto tam dávajú také odbory aby mohli vybrať školné aj od takých, čo by normálnu vysokú školu nikdy nezvládli. A zamestnávatelia to vedia tiež. Nerozumiem tomu, že vyhodíte kopu peňazí na štúdium ktoré aj tak nikto neberie vážne

lenca_09
30. jún 2025
@yosi

@monika494 Veď preto tam dávajú také odbory aby mohli vybrať školné aj od takých, čo by normálnu vysokú školu nikdy nezvládli. A zamestnávatelia to vedia tiež. Nerozumiem tomu, že vyhodíte kopu peňazí na štúdium ktoré aj tak nikto neberie vážne

@yosi predpokladám, že žiadnu VŠ nemáš, keď máš potrebu sa zapájať do konverzácie bez reálnej skúsenosti. Ja som tam končila Bc v 2013 a teraz Ing 2025 a veru kvalita šla hore a miestami som mala čo robiť a chcela som to vzdať (rodina, deti, domácnosť, práca, už úplne iný život nie len ,,ja”). Moje spolužiačky boli manažérky, personalistiky, v korporátoch, v personálnych agenturach, rôznych firmách a iné pozície kde si chceli vzdelaním fin. prilepšiť. Takže netvrdila by som takéto kecy, každý má nejaké možnosti uplatnenia, len kto neskusi ten nezistí. Samozrejme kontakty nie sú na škodu. A aby si tu niekoho urážala spoza profil, taká mi to príde na smiech.

yosi
30. jún 2025
@lenca_09

@yosi predpokladám, že žiadnu VŠ nemáš, keď máš potrebu sa zapájať do konverzácie bez reálnej skúsenosti. Ja som tam končila Bc v 2013 a teraz Ing 2025 a veru kvalita šla hore a miestami som mala čo robiť a chcela som to vzdať (rodina, deti, domácnosť, práca, už úplne iný život nie len ,,ja”). Moje spolužiačky boli manažérky, personalistiky, v korporátoch, v personálnych agenturach, rôznych firmách a iné pozície kde si chceli vzdelaním fin. prilepšiť. Takže netvrdila by som takéto kecy, každý má nejaké možnosti uplatnenia, len kto neskusi ten nezistí. Samozrejme kontakty nie sú na škodu. A aby si tu niekoho urážala spoza profil, taká mi to príde na smiech.

@lenca_09 Predpokladáš zle. Mám univerzitné vzdelanie. Konkrétne som absolvent TU Košice, strojnícka fakulta, čo je fakt ťažká škola. Preto viem aké uplatnenia majú absolventi TUKE alebo STU, a aké absolventi iných technických pseudoškôl

lenca_09
1. júl 2025
@yosi

@lenca_09 Predpokladáš zle. Mám univerzitné vzdelanie. Konkrétne som absolvent TU Košice, strojnícka fakulta, čo je fakt ťažká škola. Preto viem aké uplatnenia majú absolventi TUKE alebo STU, a aké absolventi iných technických pseudoškôl

@yosi ja som nechcela rozprúdiť búrlivú diskusiu. Lenže, ty si šla z ostra kritizovať. Existuje rebríček VŠ ktorý sa aktualizuje, napr. aj tento. Vieš, len za mňa. Nie každého zaujíma technicky odbor, samozrejme nie každý naň má, ale prečo sa takto púšťať do žien, matiek ktoré chcú v živote možno niečo zmeniť. Neznamená, ani s STU, ani s TUKE že sa zamestnáš a budeš úspešná v odbore. Pre každého je narocne niečo iné. Ja to každej prajem, aby sa jej podarilo popri práci, deťoch, rodine aj bez nej čo chce. Pekný deň všetkým.

ivka225
1. júl 2025
@lenca_09

@yosi ja som nechcela rozprúdiť búrlivú diskusiu. Lenže, ty si šla z ostra kritizovať. Existuje rebríček VŠ ktorý sa aktualizuje, napr. aj tento. Vieš, len za mňa. Nie každého zaujíma technicky odbor, samozrejme nie každý naň má, ale prečo sa takto púšťať do žien, matiek ktoré chcú v živote možno niečo zmeniť. Neznamená, ani s STU, ani s TUKE že sa zamestnáš a budeš úspešná v odbore. Pre každého je narocne niečo iné. Ja to každej prajem, aby sa jej podarilo popri práci, deťoch, rodine aj bez nej čo chce. Pekný deň všetkým.

@lenca_09 Technická poznámka - takéto rebríčky veľmi často vznikajú na základe analýzy dát z portálov zameraných na hľadanie zamestnania. Ak je niektorá univerzita v nich nízko, môže to znamenať dve diametrálne odlišné veci - buď že firmy nehľadajú ich absolventov, alebo firmy vedia, že tí najlepší absolventi takéto portály nemusia používať a oslovia ich osobne, často už počas štúdia. Napríklad absolventi pracoviska, na ktorom pôsobím, si všetci našli prácu, akú chceli a myslím, že nikto z nich nie cez pracovné portály. Z hľadiska zostavovania takýchto rebríčkov to ale vyzerá, že o nich nebol nijaký záujem - čo je opak pravdy.

yosi
1. júl 2025
@lenca_09

@lenca_09 Ja nie som tá, ale ten. To len tak na okraj.

A teraz k veci... Vychádzam len z vlastných skúseností. S takými školami sa môžeš zamestnať v štátnom sektore, ale v súkromnom je to oveľa ťažšie. Kedysi som robil v jednej bývalej štátnej firme výrobného riaditeľa, takže mi rukami prešli desiatky, možno stovky záujemcov o zamestnanie. Proste s takými čo mali takéto školy sme sa ani nebavili. Mali diplom, to je všetko. Skúsenosti alebo vedomosti z oblasti hlboko podpriemerné. Potom sme takých už ani nevolali na pohovor. Nechcem nikoho urážať, hovorím len čo som zažil. Samozrejme nejde len o skúsenosti a vedomosti. Často si musíš dobrého človeka vychovať. Ale je predpoklad, že človek ktorý zvládol ťažkú školu ako STU, TUKE, UPJŠ či UK sa proste bude učiť ľahšie a rýchlejšie ako človek čo šiel na Sociálnu prácu len kvôli diplomu.

Strana
z2