UCM verzusUniverzita v Ružomberku

dena_383
22. jún 2021

Ahojte,
Som prijatá na školu v Ružomberku v odbore učiteľstvo histórie + anglického jazyka a v Trnave na UCM v odbore učiteľstvo histórie a výchovy k občianstvu. Chcela som sa spýtať či tu niekto nemá skúsenosti so školou alebo s predmetmi. Viac by ma bavilo učiteľstvo v kombinácii s občiankou ale myslím si, že lepšie uplatnenie by som mala s anglickým jazykom.
Ďakujem za odpovede 😊

matarka
22. jún 2021

Ahoj, ja som pred rokmi skoncila UCM angl. - slovencina. Skolu alebo ucitelov asi nebudem hodnotit, predsa len uz sa tam za ten cas asi dost obmenili, ale s anglictinou som nasla uplatnenie aj mimo skolstvo - ucila som anglictinu dospelych a velmi ma to bavilo (6 rokov). Ako pises, uplatnenie aj podla mna ovela lepsie s anglictinou. Na UCM obcianska ako predmet/odbor nie je? Ze by si si ho ked tak prihodila k historii a ang. Hoci teda co som mala kamaratky na historii, mali toho na ucenie dost a dost, takze s takouto kombinaciou sa nudit nebudes🙂

0silvia0
22. jún 2021

@dena_383 nepozerala si na Trnavskej univerzite kombináciu učiteľstvo anglického jazyka a učiteľstvo výchovy k občianstvu? Nie je tam taká?

dena_383
autor
22. jún 2021

@0silvia0 áno pozerala, akurát tam predĺžili prihlášky a je tam aj taká kombinácia. Je Trnavská univerzita lepšia ako UCM?
@matarka áno je tam taký predmet len sa to volá výchova k občianstvu. Práveže moja sestra vyštudovala na UCM anglický jazyk v odbornej komunikácii a ešte si urobila DPŠ a v pohode si našla prácu tak preto váham či toto nebude lepšia cesta než tá občianka

dena_383
autor
22. jún 2021

@0silvia0 ono teraz ako otvorili to druhé kolo prihlášok, tak sa tam dajú rôzne kombinácie. Ale ja som určite chcela históriu a potom sa rozhodujem k tomu buď anglický jazyk alebo občianku

0silvia0
22. jún 2021

@dena_383 pedagogická fakulta Trnavskej univerzity jednoznačne vyhrávala rebríček medzi najlepšími pedagogickými fakultami na Slovensku, najnovšie neviem dohľadať, pohľadaj si, našla som starší rebrík:
https://www.vysokeskoly.sk/clanok/toto-su-najle...
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/1733/najn...

dena_383
autor
22. jún 2021

@0silvia0 áno ďakujem, akurát som to pozrela. Lenže UCM ani nemá pedagogickú fakultu, ono je to katedra na filozofickej. A náhodou nepoznáte niekoho kto študoval v Ružomberku a aké mal skúsenosti?

0silvia0
22. jún 2021

@dena_383 žiaľ nepoznám, ale rozhodla by som sa podľa kvality jednotlivých škôl

domini404
22. jún 2021

@dena_383 ahoj, ja mam skúsenosť, že baby z Ružomberskej sa na magistra hlásili na Truni (ja som chodila na Truni, ale inú kombináciu predmetov ako ty chceš). Ich kombináciu neponúkali na magistrovi u nich. Nezobrali k nám všetky kočky, uprednostnili svojich odchovancov. A čo sa týka Truni alebo UCM, tak určite Truni.

anin_fo
22. jún 2021

ja odporúčam UCM oveľa viac ako KU .. obe školy sa nesú v znamení hodnôt, no kvalitou sú neporovnateľné..aktuálne študujem na UCM, aj keď iný odbor ale ako škola ma nesklamala, taktiež prístup pedagógov je super.. KU je síce zameraná na duchovné vzdelanie, no kvalita je príšerná..

dena_383
autor
22. jún 2021

@anin_fo
@domini404 no vyzerá to tak, že Ružomberok určite padá. Ďakujem za odpovede, veľmi ste mi pomohli.

0silvia0
22. jún 2021

@dena_383 takze teraz sa rozhodnut medzi truni a ucm... ku ktorej sa teraz priklanas?

dena_383
autor
22. jún 2021

@0silvia0 Akože na UCM už som prijatá a 28.6 je zápis...na TRUNI by som si znova musela dať prihlášku a predpokladám, že dovtedy by mi nedali vedieť či má zoberú alebo nie ...

domini404
22. jún 2021

@dena_383 Ja som dávala prihlášku až v druhom kole v júni a bez problémov ma zobrali. Ono, keď otvárajú aj druhé kolo znamená, že majú ešte miesto na nových nemajú študentov 😅

buzby
22. jún 2021

Vyber si podľa odbor, s anglickým jazykom sa o teba školy pobijú. Väčšina škôl má problém zohnať kvalifikovaného angličtinára. Mňa sa nikdy nikto nepýtal a ani neriešil na akú školu som chodila.

0silvia0
22. jún 2021

@dena_383 da sa to nejako poriesit. Moj syn je teraz prijaty na truni a do 15. 8. moze zapis zrusit. Hlasil sa na dva odbory a na oba ho prijali, zapisuje sa na ucitelstvo ANJ v kombinacii. Myslim, ze teraz je bitka o studentov a beru kazdeho.

snezienkaaa82
21. sep 2021

Dievčence, je tu niekto, kto študuje vychovavatelstvo na Truni? Podali by ste mi nejaké info ohľadom externého štúdia? Pracujem ako vychovávateľka, mam strednú pedagogiku, chcela by som ešte aspoň Bc. Dá sa zvládnuť popri deťoch? Mam jedno 6 ročne. Hlavne ako sa chodí, či víkendy, či cez týždeň. S učením teórie problém nemám, nie sú to pre mňa až také nove veci.🙃.. 🙃🙃 A čo prax? Viem, že nič nie je zadarmo, no hľadám reálne skúsenosti. Vďaka moc.