Bolesti v podbrušku v 4. -5. týždni

marianna250
22. máj 2017

Ahojte. Chcela by som len poradiť. Zistila som, že som tehotná, som tak v 4-5 tt, dnes som si robila test, bola na ňom slabulinká druhá čiarka, takže zajtra si urobím ešte jeden aby som mohla zbehnúť za doktorkou. Ale mám celkom silné bolesti v podbrušku a bojím sa, čo sa deje. Vie mi niekto poradiť? Kým pôjdem za dr. nech som v kľude? Ďakujem.

maminuska
22. máj 2017

@marianna250 nedeje sa nič zlé , je to úplne normálne. Bolesti v podbrušku v prvých týždňoch resp. v prvom trimestri sú ok.

tiumen
22. máj 2017

Ak máš testovaciu ešťe slabú tak určite nie si v 5týždni 😅 a bolesť môže byť v dôsledku rozťahovania maternice ale aj rozbiehajúcemu sa potratu..

marianna250
autor
22. máj 2017

@tiumen neviem,prečo hneď ten výsmech. Ak správne viem, tak lekár počíta tehotenstvo od poslednej menstruacie, nie od oplodnenia vajíčka, takže ak to počítam tak ako to robia gynekologovia, ano som v 5 tt. Ak by sme to brali od samotneho oplodnenia tak v nejakom druhom.

moni244
22. máj 2017

A kolko ti meskaju? Lebo pojdes uplne zbytocne k doktorke, aj tak nic neuvidi a zbytocne sa vyplasis, uz teraz sa pozorujes, co bude, ked pojdes k doktorke a nic nebude vidno?

marianna250
autor
22. máj 2017

@maminuska ďakujem krásne 🙂

marianna250
autor
22. máj 2017

@moni244 týždeň, budem jej zajtra volať, nehrniem sa tam ani tak kvôli potvrdeniu lebo už to nejako aj sama cítim, ale kvôli tým bolestiam. Poradím sa so sestrickou ked tam budem volat.

tiumen
22. máj 2017

@marianna250 čo sa vysmievam ? Za to že napíšem pravdu 😂😂 ??
@moni244 však nech ide k doktorke a zajtra založí novú tému že je v 5týždni a nič nebolo na sone 😀

maminuska
22. máj 2017

@marianna250 ja som bola 4 krát tehotná a pri každom jednom som mala takéto bolesti . Pri druhom aj riadne intenzívne.
Preto by som sa vôbec neľakala a ani by som k lekárovi nešla.

deniska2706
22. máj 2017

Je to ok. Zväčšuje sa ti maternica.

jankalukasova
22. máj 2017

Ja som bola u lekarky v 5tt. A tiez som mala slabu druhu ciarku. Vedela som, ze dokopy neuvidime nic ale chcela som mat tehotenstvo potvrdene (mala som na to svoje dovody). Ja som ale napr. nemala tie bolesti v podbrusku. Boleli na prsia a bola som velmi unavena. Drzim palce 🙂

marianna250
autor
22. máj 2017

@tiumen ja nepotrebujem ísť na sono, stačia mi krvné testy pre potvrdenie, tiež mám na to svoje dôvody kvôli práci. A ak viem,nepytala som sa vas na to, či mam alebo nemam ist k doktorke, ale ci je normálne mat bolesti, kedze som prvorodicka. Nikto uceny z neba nespadol.

iwet25
22. máj 2017

Doktorka este v 4-5tt nic neuvidi. Aj tak ta posle domov ze mas cakat. Moze ist o roztahovanie maternice alebo ti zacina menzes.ten moze prist aj ked je slaba ciarka.

mischelin89
22. máj 2017

@tiumen ja som bola u doktora v 4+2tt ...lebo ma to prekvapilo, tak som chcela len od neho pocut ze ozaj a nikto mi nepovedal, ze je to skoro, tak mi to ani nenapadlo :D. A sice sa cudoval, ale na sone uz bolo tehu vidiet, cize som dostala info co som chcela: ste tehotna a zarodok je v maternici. Takze asi individualne od zeny, ci je tak skoro cosi vidno 🙂 v 6+2 tt sme uz mali akciu srdiecka a dostala som tehu knizku.

daniela00030
22. máj 2017

@marianna250 mna pri prvom tehotenstve nenormalne bolelo v podbrusku asi dva tyzdne, ale vsetko bolo ok. Teraz som znovu tehotna, prave dnes som aj ja mala slabu druhu ciarku na teste a tie bolesti uz mam druhy tyzden a este vyraznejsie sa mi to zda ako pri prvom. Tak snad to je ok. K dr idem az o dva tyzdne lebo pri prvom som bola hned, na usg este nic nebolo vidno a ked som hovorila ze mam bolesti tak ma vystrasilinze mam mimomaternicove tehotenstvo. Takze ak sa to nezhorsi nikam nejdem 🙂

linda1984
22. máj 2017

Ja som v cca 6+1tt a k lekárovi idem až 6.6 co sú neskutočne dva týždne, ale ja už len kvôli práci nemôžem meškať každý týždeň, takže radšej si počkám. Bruško bolelo aj mňa ale tak týždeň po meškani, odvtedy mi už nieje nič ani žiadne extra tehu príznaky nemám, teda okrem únavy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre