Mám 17 rokov, bola som na potrate a znovu som tehotná

miska_veverkova
1. nov 2015

Ahojte baby,
možno ma viacero z vás bude obviňovať a možno,že sa tu nájde zopár žien ktoré ma pochopia..Mám 17 a pred pár mesiacmi som bola na potrate ťažko som to znášala a keď už som sa stým ako tak zmierila otehotnela som zas :( Proste som v tom a viem to od včera..Naozaj neviem čo mám robiť keby sa našli baby,ktoré by ste mi prosím vedeli dať nejakú radu..Nechcem ísť na potrat to je jasné,ale moji rodičia ak sa to dozvedia čo raz určite zabuchnú za mnou dvere..Lenže na druhej strane nechcem len kvôli ním dať preč ďalšie dieťatko...

mia265
1. nov 2015

@miska_veverkova no na to ani nemám slov 😒 prečo neberieš antikoncepciu?

gagik
1. nov 2015

Pamatam si ta ako si lutovala tej prvej interupcie, tak teraz si babo nechaj, snad nebudes chodit kazde tri mesiace na potrat.

jana_eyre
1. nov 2015

A co otec dietata?

ivana1410
1. nov 2015

@miska_veverkova to bábatko Ta lubi .... neublíž mu

gita17
1. nov 2015

hahaha, teba si pametam, vsetci ta lutovali, uz nebudu 🙂 🙂 stavim sa ze mas vymysleny profil, nikto normalny by si nedal meno, sice, ty si vlastne neplanovane otehotnela 2 krat za sebou 🙂 🙂

puklica13
1. nov 2015

V prvom rade sa ty musis postavit k tomu zodpovedne az potom mozes vyzadovat od ostatnych nejaku zodpovednost? Po prvom potrate si preco neriesila antikoncepciu ked uz mas taku neodolatelnu chut sexovat...otec dietata co na to? Nehadz zodpovednost na rodicov...oni nie su tehotni...

miska_veverkova
autor
1. nov 2015

@mia256 práveže beriem :(

andulinne
1. nov 2015

Kontaktuj alexis poradnu uz ti to minule baby radili.dietatko si urcite nechaj.s rodicmi nebudes zit vecne ale so svojim svedomim ano...

gagik
1. nov 2015

Podla mna je to vymyslena tema

rebeka7501
1. nov 2015

Pochvalu nečakaj od žiadnej. Raz, stane sa ... Miesto sexu si si mala najprv čo to zistiť ako sa chrániť. Prepáč, ale si maximálne nezodpovedná. Alebo sa riadiš heslom milujme sa a množme sa ?
Nie so zarytý odporca interupcie (je to každého slobodné rozhodnutie), ale keď rozdávali zodpovednosť asi si stála v zlom rade. Ak sa takto ľahkovážne staviaš k ochrane pred počatím, ako chceš byť zodpovedná matka ? Skús zvážiť adopciu.

miska_veverkova
autor
1. nov 2015

@gita17 mysli si čo chceš sa ti kľudne aj stým testom odfotím...A nepotrebujem ľútosť...

puklica13
1. nov 2015

@miska_veverkova ale prosim ta nezavadzaj...2 nasobne zlyhanie antiky ma asi taku statisticku uspesnost ako ze ta trafi futbalova lopta na zapase do hlavy...

bajana
1. nov 2015

@miska_veverkova mas 3 možnosti:
- potrat
- adopcia
- nechať si dieťa, povedať to rodičom...podľa zákona ťa nemôžu vyhodiť a to by snáď ani neurobili...

Inak neviem, akú radu čakáš...o týchto možnostiach isto vieš aj sama. Aj rozhodnúť sa musíš sama, resp. s partnerom.

No ale celkovo nenachádzam slov...a nechápem, ozaj nechápem...

miska_veverkova
autor
1. nov 2015

Myslite si čo chcete..Ak si myslite,že som to plánovala a robím to naschvál fajn myslite si čo chcete..Všetky si myslite,že mi je to fuk? že ma nebolí strata dieťatka? nepotrebujem ľútosť naozaj nie! a tento profil ani príspevok nieje fake...Ale ako vidím nemá to zmysel

pribinak
1. nov 2015

tebe uz ziadnu radu davat netreba, tebe tam treba dat cementovu zatku a tomu co mu robis matrac, treba na vtakovi uzol

a teraz vazne, odporucam dat di stretnutie s panim v bielom plasti - psychiatricke oddelenie, lebo iny mudr je pre teba zbytocny

gita17
1. nov 2015

@miska_veverkova daj foto

charity
1. nov 2015

@miska_veverkova Nie je medzi interupciami nejaka povinna casova pauza? Cosi sa mi mari... Preto, aby sa to dodrziavalo, hlasila sa kazda interupcia okresnemu odbornikovi pre gynekologiu. V preklade povedane mozno budes musiet na interupciu do zahranicia ako samoplatkyna. Ale mozno uz take pravidlo neplati.

miska_veverkova
autor
1. nov 2015

puklica13 kto povedal,že som vtedy brala antikoncepciu?

zabudnuta
1. nov 2015

@miska_veverkova nikto ti potrat neurobi,,a v nemocnici ti asi aj povedali ze ak do 6 mesicov otehotnies tak si budes musiet dieta nechat,,,,tym padom rodicom to budes musiet povedat a ak ta budu chciet poslat na potrat zistia aj to, ze si uz na jednom bola..

sardinka32
1. nov 2015

@miska_veverkova Podmienkou ziadosti o umele prerusenie tehotenstva je, že v posledných 6 mesiacoch žena nepodstúpila umelé prerušenie tehotenstva. Ak má žena viac ako 35 rokov a má 2 žijúce deti, potom toto časové obmedzenie odpadá. Pri veku nad 40 rokov nemusí spĺňať ani podmienku o počte porodených detí.

amstelko
1. nov 2015

@gita17 aj ja si ju pamätám, podľa mňa sa dobre zabáva

kamitomi
1. nov 2015

Dievča zlaté, ťažko na to niečo múdre napísať a pritom ťa neuraziť a skôr podporiť.... Otehotnela si raz, išla na potrat a otehotnela znovu. No nebudem sa pýtať kde si dala rozum lebo v takej chvíli rozum nie vždy pracuje. Ale na antikoncepciu si mala myslieť hneď po prvom potrate. Teraz už ti neostane len to oznámiť rodičom lebo zrejme sama s dieťaťom nebudeš mať na samostatné bývanie. Tiež nepíšeš čo na to otec , či chce alebo nie, tiež prispel k tehotenstvu a tak by sa aj mal vyjadriť. Ja by som potrat zavrhla a ak sa inak nedá tak skúsiť adopciu. Nejakú extra radu tu asi nedostaneš, lebo žiaľ moc možností nieje. Držím palce, nech všetko dopadne čo možno najlepšie.

jeennyv
1. nov 2015

@miska_veverkova viem, ze da otehotniet cez hak aj ked su tie sance vseliake, len nejde mi do hlavy co si pri klasickom brani hak otehotnela, nebrala si ine lieky, vynechana pilulka alebo tak...podla mna aj tak zodpovednost nikde...ak tvoj partner, minuly terajsi ci buduci to nevie, nech pouzivate ochranu obaja.... citala som aj tvoj pribeh predtym...no uz si sa mohla poucit...uvedom si, ze dalsim pripadnym potratom uz ohrozujes svoje zdravie....volaj do poradne ci pis...pytaj sa na uradoch na ake mas prispevky narok co by sa stalo, ak by si nemala kde byvat, ohladni sa po byvani, po systeme akym budes studovat atd...a v prvom rade co otec dietata ???

lauricka
1. nov 2015

@miska_veverkova a vies, co? Aj nam to moze byt fuk. Ak beries antiku, tak to konzultuj s gynekologom, ale nieco na tom smrdi. Beries ju pravidelne,nezabudas? Aka je pravdepodobnost, ze pri riadnom uzivani antiky sa toto niekomu stane 2x po sebe? A nezabudni napisat, ako ho velmi chces, ale musela si ist na potrat. Uz sa tesim 😠 .

argyro
1. nov 2015

Ako môžete byť poniektoré také kruté? 😒

@miska_veverkova ak cítiš, že to nechceš robiť (potrat) tak to určite nerob, už máš jeden za sebou, a dieťatko si našlo cestu k tebe znova, nechaj si ho, máš teraz možnosť napraviť svoj prvý omyl. ak rodičia zabuchnú dvere, sú organizácie, ktoré ti môžu pomôcť, poskytnúť aspoň bývanie. držím palce!

ladylili
1. nov 2015

@miska_veverkova daj foto! prepac ale to to cele je na halvu, 17mas si sama dieta ale ako ja s vkeom nemam problem, skor ot o ze aj ty aj tvoj priatel ste hlupy. tak to sa hrat ..ine by dali za to vsetko mat dieta ty ides na potrat a znova si tehotna?

mircalla
1. nov 2015

Robis si srandu? predpokladam, ze ano, lebo takto blba byt nemozes....dobre si tu temu pamatam. dokocnca som ta lutovala, ako si pod natlakom rodicov sla na potrat...a par rmesiacov opat?
Ale zacinam mat pocit, ze si robis prdel a robila si si ju aj predtym...sorry ale neverim ti uz ani slovo

katka1981
1. nov 2015

@miska_veverkova, tu tazko radit, lebo tu sa ozaj cloveku rozum pozastavuje. Ja ti poradim len tolko, ze pokial neplanujes dieta, nelez s nikym do postele, lebo tebe sa inak ani poradit neda. Ja keby som raz otehotnela neplanovane (hoci by som na potrat nesla), ja by som si potom uz taky pozor davala, ze ozaj by som radsej drzala celibat, lebo aj antikoncepcia zvykne zlyhat. Strasne zla doba je, tolko bab ma problem otehotniet, co by za babo dali a na druhej strane su zas zeny, kt. ani nevedia ako k tomu pridu, ale o tom je zial zivot. Babatko si nechaj, mozno budes potom mysliet viac na babo a starostlivost o neho a vyhnes sa dalsiemu neplanovanemu tehotenstvu. Postav sa teraz k tomu zodpovedne.

jankazav
1. nov 2015
Používateľ jankazav je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jankazav.

@miska_veverkova ,,Myslite si čo chcete!" - ty ešte aj v tejto situácii máš pocit, že ty si tá múdra? Ak chceš radu, tak choď na potrat a hneď potom na sterilizáciu. Akože poradila by som ti aj iný postup čo so sebou, len to by bolo protizákonné ťa k tomu navádzať. Lebo aby niekto bol taký s prepáčením drbnutý, to som ešte nezažila.

petra7777
1. nov 2015

@miska_veverkova Nemyslím si :( O mesiac pridáš tú istú tliachaninu....podľa mňa si robíš prdel, aby ťa "prosili" poniektoré mamičky a ty sa na tom skvele zabávaš ....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre