Ako získať bezlepkové potraviny na predpis?
Ahojte, ako fungujú potraviny pre celiatikov na recept ? Lekár musí predpísať konkrétne potraviny?
@anonym_autor nooo len ti asi nik nepovedal, že väčšina týchto potravín už nie je preplácaná ZP…
@anonym_69ae94 ktoré nie sú? Som celiatik a nepostrehla som nič taketo. Ešte aj cez peňaženku zdravia preplatí všzp všetko.
Pre autorku/autora: áno, lekár (obvodný alebo gastro) prespíše konkrétne potraviny. Link je vyššie. Váhové limity závisia od veku.
@anonym_69ae94 ktoré nie sú? Som celiatik a nepostrehla som nič taketo. Ešte aj cez peňaženku zdravia preplatí všzp všetko.
Pre autorku/autora: áno, lekár (obvodný alebo gastro) prespíše konkrétne potraviny. Link je vyššie. Váhové limity závisia od veku.
@anonym_c3ed34 peňaženka zdravia je benefit navyše od ZP, nie jej povinnosť. A kedysi ZP (všetky) preplatili ďaleko viac, než teraz.
@anonym_c3ed34 a ako to je so značkami? Dajú sa na recept aj schar?
@anonym_autor ano aj schar sa daju. Ja objednavam cez potravinynarecept.sk
@anonym_c3ed34 peňaženka zdravia je benefit navyše od ZP, nie jej povinnosť. A kedysi ZP (všetky) preplatili ďaleko viac, než teraz.
@anonym_69ae94 ja len hovorím, že mne to preplatí všzp všetko cez peňaženku zdravia. Nepostrehla som žiadne výrazné zmeny ani bez tej peňaženky. Normalne je toho velmi vela na predpis za ovela lepšie ceny než tie veci kupovať v obchode. Jedine sa mi stane že také menej bežné veci zo zoznamu majú občas výpadok a nie sú dostupné.
@anonym_autor áno, dajú sa tie potraviny, ktoré sú na zozname. Len ako som písala vyššie, občas niektoré veci nie sú dostupné.
samozrejme, ako tu bolo pisane, normalne su potraviny na predpis.
samozrejme potraviny zo zoznamu a limit podla veku. no v zozname je pomerne dost potravina pomerne dost aj zn.Schar.

@anonym_autor nooo len ti asi nik nepovedal, že väčšina týchto potravín už nie je preplácaná ZP…