icon

Ako zvládnuť bolesť žalúdka pri histamínovej intolerancii

monikaaaaaa4
10. feb 2025

Ahojte , chcem sa spýtať či máte to aj vy pri histamínovej intolerancii …Týždeň , dva mi je dobre a potom z ničoho nič ma začne pichat a tlačiť v oblasti žalúdka , potom to prejde po pár dňoch a takto dokola .Bola som v Decembri na hadici , na sone , krv , stolica a vtedy mi potvrdili hist.Co Vám prosím pomáha na to ?Dakujem

pe_mi
10. feb 2025

@monikaaaaaa4 ahoj,pomáha diéta neustála
Mňa začne pichať ,keď sa spustim, že jem to ,čo nemám

monikaaaaaa4
autor
10. feb 2025

@pe_mi dakujem a koľko ti trvá to pichanie ? Mne kým sa to ukľudní aj pár dni .

tt247
10. feb 2025

@monikaaaaaa4 Mala si vylučovaciu diétu? Máš odsledované potraviny, ktoré môžeš a ktoré nie?

pe_mi
10. feb 2025

@monikaaaaaa4 no, musím vysadiť úplne striktne všetko a mám to 1den, 2 dní.
Ja mávam aj také záchvaty zimnice,nenormálne pichanie v žalúdku, bolesti ako hovado , silná bolesť hlavy a veľmi veľa vraciam.kym sa mi z tela nedostane všetko von.
Plus mám vodnatu stolicu,kľudne aj 13x za deň
Takéto ma chytí raz za pol roka a vtedy sa zaprisahal,že už nikdy nič nezjem,čo nemôžem a potom sa niekedy zase spustim a príde to
Je to hnusné.mala by sa držať strava no
Ale nie každý to má také extrémne

monikaaaaaa4
autor
10. feb 2025

@pe_mi
No ja som v tom nováčik a občas si dám niečo čo si myslím , že je v pohode a zrazu bolesť , tlak a pichanie v žalúdku a pod rebrami a tiež zimnica .Len mne je zle aj 3-4 dni , musím asi úplne všetko vysadiť a pomaly nabiehať , dakujem

monikaaaaaa4
autor
10. feb 2025

@tt247 začala som , asi niečo občas pokazim a preto to mám , len som nevedela či môžem mať až tak dlhšie a také pichanie .

pe_mi
10. feb 2025

@monikaaaaaa4 všetko vysaď,odsleduj si potraviny, ktoré tebe nerobia dobre.
Lebo tie steny žaludočne sú proste už napustené alebo ako to povedať.treba to tam vyčistiť a prestane pichať a udržovať si to
Aj keď je to ťažké úplne striktne ,ale na začiatku určite

monikaaaaaa4
autor
10. feb 2025

@pe_mi dakujem krásne 🙏🏻

tt247
11. feb 2025

@monikaaaaaa4 Tak ako už bolo poradené, pozri si na nete vylúčené a povolené potraviny a z tých povolených začni skúšať. Napríklad rizoto s mrkvou. Potom môžeš začať pridávať aj niečo naviac, ale nekombinuj veľa, aby si v tom mala prehľad. Začiatky sú najhoršie. Pri HIT je dôležitá čerstvosť potravín okrem iného. Teda nič z druhého dňa (aspoň nie v úvode), nič fermentované, zavárané a radšej ani z mrazničky. Skrátka kúpiš, uvaríš a v ten deň zješ. Pred jedlom s veľa histamínu v sebe napríklad pizza, paradajky, avokádo… odporúčam Daosin pred jedlom alebo niečo na ten spôsob. Skús aj probiotiká pre histaminikov. A určite vynechaj alkohol. Najmä víno.