Alergia na bielkovinu kravského mlieka
Kockuy čo ste mali u dojciat potvrdenú ABKM ako vám ju potvrdili a co ste jedli - konkrétne produkty pri dojčení? chcem skúsiť vylúčiť mlieko ale vsak stopy mlieka sú všade. ani neviem co na raňajky.
@kacena4 a prečo ste mali podozrenie ? nevieš aký test ?
hnacky, bolesti brucha, krceale ine ako bezne napr. hnacky az do krvavej ritky a test bol neviem ako sa vola, vypila mlieko a v urcitych intervaloch pozorovali dieta a jeho prejavy po tusim 2 hodkach znova mlieko a snoca pozorovali a tusim skusili bkm mlieko a nic bez priznakov (tusim takto nejako uz si presne nepamatam)
Testy sa robia z krvi. Treba úplne vysadiť mlieko a všetko z neho, nahrádzaj produktami z rastlinného mlieka, dnes sa už dá kúpiť takmer všetko. Čo sa týka potravín, ktoré môžu obsahovať ,,stopy mlieka,, tak tie môžeš, to je napísané takmer všade, aj na čiernom korení. Píšu to tam preto lebo ho výrobe sa daný výrobok mohol dostať do kontaktu s mliekom ale nie preto, že ho obsahuje. Čiže ak tam vyslovene nemáš v zloženi mlieko tak tam nie je.
Tak jesť sa dá mäso, zemiaky, ryža, pohánka, kuskus.. a zelenina na rôzne spôsoby. To by mohol byť dobrý začiatok. Mlieko sa dá nahradiť sójovým, pohánkovým, ryžovým, mandľovým, kokosovým... dnes by v každom jednálnom lístku mali byť napísané alergény, tak stačí pohľadať niečo bez sedmičky, je toho málo, ale je. Existuje aj pečivo neobsahujúce stopy mlieka... myslím, že sa tak dá prežiť, ja som sa tak stravovala 2 roky a neubudlo zo mňa a vyliečila som sa.
Dokonca aj čokoládové sladké krémiky sú bezmliečne. Treba pozrieť nejaké biopotraviny a popýtať sa.
Môže sa pri intolerancii na kazein- mliecnu bielkovinu kokosovy vegan jogurt obsahujuci jogurtové kultúry, konkrétne tento ?
https://cz.openfoodfacts.org/product/5901104004...
U nas potvrdili na gastre odberom stolice a krvi.dcerka mala krvave hlienove hnacky,a extremne bolesti bruska,nepriberala.z kazdeho UM hnackovala.cize dostala na predpis UM bez mliecnej bielkoviny a neskor UM na baze aminokyselin(ziadne stopy bielkoviny).a velmi sa jej polepsilo.u nas vsak este zistili aj alergiu na vajce,soju,psenicu,a hovadzie maso.
Odporucam veganske produkty,jogurty atd.mlieka rastlinne

potvrdili to speci testom v nemocnici nie len krvou. a bola na umelom mlieku takze som nekojila čo bolo jednoduchsie