Alergia na kravskú bielkovinu u dvojročného

alexisa93
29. máj 2022

Dobrý deň , prosím Vás poradíte mi ake výrobky mliečneho ale konkrétne aké a kde kúpim aj sladkého , keksikov ,chumiek pre 2rocneho s alergiou na kravsku bielkovinu? Alergia nám bola oznámená v Piatok a tak hľadám všeličo len nech mi dieťa papa aj mliečne výrobky aj sladkosti veď predsa deti ich ľúbia aj keksíky a podobne 🙏 ďakujem vopred

lenuska9999
29. máj 2022

@alexisa93 ahoj my kupujeme namiesto kravského kozie, u nás v miestnom obchode. No nie vždy ho majú, tak okrem toho ešte Alpro veganske mlieka. Konkretne mandlove a vanilkové malemu veľmi chuti. Kúpiš ho v Kauflande aj v Tescu. V Kauflande majú aj vlastnú značku veganskych mliek Také it Veggie, ale podľa mňa sú o ničom. Chutia jak voda. Do varenia pridávam sojove mlieko.. maslo mu kuoujem tiež kozie. Jogurty veganske alebo kozie. Všetko to kúpiš v Kauflande napríklad. Ja tam chodím najviac nakupovať, takže neviem ci majú napr kozie maslo aj v iných obchodných reťazcoch.

laurar1
29. máj 2022

@alexisa93 Ahoj, mliecne nemoze teraz nic. Niektore deti toleruju ovcie a kozie mlieko, ale nakolko tie bielkoviny su si velmi podobne, tak by si nemala s nimi zacinat hned. Najprv isty cas, apon pol roka, drzte uplne bezmliecnu dietu a potom mozes zacat skusat tieto mlieka.
Co sa tyka jogurtov, alpro ma celkomfajn sojovy a aj kauflandova znacka je velmi dobra. Lidl ma zase svoju znacku velmi dobry kokosovy, ale ten nie je vhodny velmi casto, lebo je velmi tucny. Bezmliecne sladkosti zozenies aj v normalnych obchodoch, ale musis poriadne citat etikety. Lepsie sa vybera v obchodoch s bio a veganskou stravou. Ale napriklad obycajne piskoty, oreo, lotus susienky, chrumky a podobne su bezmliecne. Veganske syry mne vobec nechutia, takze to som len skusila a neodporucam. Teda aspon som nic schopne, co by mi chutilo nenasla. Mlieka najdes rozne rastlinne, najlepsie su tie drahsie, ako nemlieko, ale ja napriklad kupujem Alpro nesladene. Ale zlozenim to nie je nejaka slava. A myslim, ze aj dm nieco ma. A namiesto masla mozes pouzivat ghee, je zbavene bielkoviny a je aj kopa rastlinnych tukov.

patus_2
29. máj 2022

@alexisa93 drogéria DM má dobry výber rôznych bezmliecnych veci, taktiez Kaufland má značku "take IT vege", čo sú bezmliečne jogurty, smotany, mlieka atď. Aj bežné potraviny môžu byť bez mlieka, častokrát su označené logom vegan, pozor nepomyl si logo s vegetarianskym. Postupne by som skúšala, či bude syn tolerovať kozie/ovčie mlieko. Pretože niektorí ľudia s ABMK netolerujú ani toto. Dnes je výber naozaj široký, takže sa nieje čoho báť 🙂