Histamínová intolerancia spôsobuje nadúvanie a nepokoj?
Ahojte je tu dakto z hit čo trpí dlhodobým nadúvanim ale že riadnym naduvanim a má od tých nafuknutych čriev nepokojne telo? Pociťujem stále chvenie čriev natriasanie a neviem obsedieť lezat oddychovať keď má riadne zduva že brucho mám ako balón tak normálne aj úzkosti mám panické ataky čo už dlho nebolo. Ďakujem za každú správu
Mlieko nekonzumujem len ovsené/mandlove
A nerobili vás test na Sibo ??
@mirka1996 Nie nie nerobili len na histamin z krvi to bolo asi júl keď mi ju zistili rok som mala silne úzkosti panické ataky keď zistili začala som držať diétu tak sa to oveľa zlepšilo ale posledný mesiac stále ako balón a zas nepokoj úzkosti panické ataky aj cítim keď má riadne tlakovo nafúkne užívam len magnezium chelat kvercetin z céčkom probiotika hisbiotix a davam si cbd na upokojenie
Ja som mala tiež take podobne problémy😉 to bude tým že ta HIT je len syndróm , teda dôsledok niečoho iného. Väčšinou intolerancia na nejakú potravinu . Najčastejšie je to laktóza alebo lepok alebo niečo ďalšie . A z tej intolerancie vzniká aj sibo . Takze určite by som sa na vašom mieste objednala niekde na gastro na sibo test. Alebo keď nechcete ísť na sibo tedt tak si pozrite FODMAP dieta. Ta zaručene zaberie . Len si to treba naštudovať správne 🤗
Ďakujem ste úžasná určite pozriem.😊 ja som mala strašne veľa problémov z tej histaminovej plus mi aj neurogennu tetaniu spustila ale vsetko ako tak zmizlo len tie úzkosti a panické ataky má trápia a viem že sa to nemozem ja že sa to spúšťa samé od rana do večera sa mi chveju čreva určite to poznáte a už to mám zas cez mesiac a stále úzkosť atak a už sa chcem toho zbaviť.🫠
@anka4434 ja som dostala od mojej gastro dr. Takú taký papier na ktorom boli potraviny ktoré mám vylúčiť, A ktoré naopak môžem jesť , volalo sa to eliminacna dieta. To bolo ešte keď som nevedela že mám hit a čakali sme na výsledky. Tú diétu som mala dodržiavať mesiac potom mi zistili hit tak som vlastne vylúčila iba potraviny ktoré sa týkali histamínu ale zistila som že omnoho viacej mi vyhovovala tá strava ktorá bola na tom papieri predtým a som sa jej na to pýtala a ona hovorila že tam sú Tak isto potraviny Ktoré sa vylučujú aj pri sibo syndróme. Takže určite Vyskúšajte vravím mne jediné to pomohlo a potom sa mi sčasti začala zlepšovať aj Histamínová ale tiež je to ešte čerstvé relatívne. Mne Histamín zistili takto pred rokom
Ja tiež to mám čerstvo pol roka a skúsim určite tu diétu spravila som na obed kuracinu z ryžou a zemiakmi ale diétu hit držím od začiatku sem tam som si uletela s hist app keď sme sa šli z priateľom dakde najesť . Tiež vám histamin spôsoboval úzkosti dlhodobo a ataky?
Viete čo keď takto spätne keď na to spomínam ani by som to asi nenazvala že úzkosti a ataky, ale ono je to skôr tým histamínom, taká precitlivelejsia reakcia. Podľa mňa až tak moc nesúvisí s psychikou, len človek to tak vníma. Z mojej skúsenosti hej , ja som nikdy nemala nejaké psychické problémy, som dosť odolná voči akýmkoľvek stresujúcim psychickým situáciám a záťažiam, Ale cítila som také divné stavy hlavne keď som nevedela z čoho je to. Ja som mala problém s tým že mi ostávalo na vracanie ale v konečnom dôsledku som ani raz nevracala. Len som proste v žalúdku mala taký pocit a vtedy som si tiež začala myslieť že to bude niečo s psychikou aj keď mi to nedávalo zmysel😂. Len ten Histamín v tele ovplyvňuje aj nervové zakončenia aj rôzne kadejaké veci a tým pádom si človek mysli že to môže súvisieť aj psychikou a takýmto vecami u mňa napríklad dosť zle robil kofeín. Dokonca aj minimum napríklad len jeden glg Coca-Coly alebo kávy. Pretože pokiaľ je v tele zvýšený Histamín telo nedokáže odbúrať kofeín a to vie narobiť riadne nepríjemné situácie
Chápem chápem a take náhodou že cez deň silná únava nemáte/nemala ste ? Ja dosť týmto trpim brutálna únava od obeda v práci až kým sa nezotmie alebo nepolezim na chvíľu

Mlieko ok?