Kde zohnať testy na éčka a aditíva?
Testy na "Éčka" / aditíva emulgátory
Ahojte, neviete prosím, kde je možnosť zohnania testov na "Éčka"? /Celkový test na potravinové alergie nie - to máme, na cca 300 druhov/. Laboratóriá buď neodpísali alebo nevedeli alebo skonštatovali, že u nich také druhy testov nerobia.. Nemá niekto skúsenosť? V prvom rade skúšam SVK, potom skúsim zahraničie. Nechce za mi veriť, že také testy neexistujú u nás 🤔. Ďakujem veľmi pekne 🙏🏽💯
Kefalin, co si vy predstavujete pod slovom testy? Eciek su stovky. Aj blba soda je ecko. V zlozeni mas obsah. Aj ecok aj alergenov.
@vanilkovazmrzka lekar dal urobit testy na bežné potraviny, cervotoce atd. / ano, vynikajuci test, ten naj /a vyslo len malinko naviac na nieco, co s najväčšou pravdepodobnosťou nespisobuje alergiu, ale po zapisovani roky rokuce /po vyhodeni, co sa zjedlo /sme aj s lekarom zistili, ze cca to ma suvis s takymi eckami, co neobsahujú test, zhodli, ze je dobre aj specialne test LEN na éčka, tych zakladnych, ano, tusim 500...existuje to tusim v rakúsku, u znamej som zistila, ale pochopiteľne skusam najskôr na svk. 🤷🏽♀️
@hoohoo uz chapem ja som to zle precitala myslela som ze chces testovat zlozenie potravin, nie svoje alergie na tie zlozky 🫠 prepac 😃
@vanilkovazmrzka nemam preco prepacovat zmrzlinka😘😊🤗

Asi nie celkom rozumiem otazke. A co chces takym testom testovat? Ved na vsetkych produktoch, ktore si kupis, mas napisany komplet zoznam pouzitych latok v zlozeni.