icon

Laktózová intolerancia a neúmyselné chudnutie

lucioska
28. júl 2024

Dobry vecer, chcela by som sa spytat, poradit...Pred asi styroma mesiacmi mi bola zistena laktozova intolerancia.Dietu nedodrziavam uplne 100%, davam si aj laktazu ked viem,ze idem jest nieco mliecne. Traviace problemy mam velmi dlho, ale ta intolerancia mi bola zistena az teraz. Moj gastro mi povedal,ze som schudla a ze pri diete ked ju dodrziavam tak je to vraj normalne schudnut tak 5-6 kg. Aj ja sa citim,ze som schudla, aj ked by som uz chudnut nechcela, nie je to cielene.Mate s tym teda niekto skusenost,ze ste schudli?Ja sa skor bojim, ze mi nieco ine je, ked chudnem..Zaludok ma v poslednom case boli dost casto, pocit aj na zvracanie, dokonca niekedy aj po napiti sa cistej vody.Citim sa byt taka plna nafukuje ma,neviem ci to fakt moze byt lsn z tej intolerancie. Pred rokom som mala robene Ct organov a bolo vsetko ok, aj fibroskopiu som mala robenu toho roku, tak akurat som mala plesne na pazeraku, tak dlhodobu uz uzivam probiotika.Bojim sa toho, ci to nemoze byt aj s pankreasom nieco( rakovina), ked vlastne chudnem, je mi casto zle a boli ma zaludok.Pred rokom v popise z ct bolo na pankrease vsetko v poriadku, mohlo sa za taku dobu nieco zmenit? Dakujem vam za kazdu radu

priscilla07
28. júl 2024

Určite to dovyšetrí , ale môže to byť dlhodobý stres. Veľmi účinný je humac . Niečo podobné ako živočíšne uhlie, ale má to veľa mikroprvkov. Muž ktorý to vyrába je asi 80 r. Slovák, on si s tým vyliečil aj ťažkú chorobu. Problém je v tom že na Slovensku sa to predáva len pre zvieratá,ale toho sa netreba báť. Prípravky pre zvieratá sa vyrábajú tiež podľa všetkých hygienických a iných zásad ako aj prípravky pre ľudí. Do sveta sa zo Slovenska tento prípravok vyváža aj pre ľudí.

simisi
5. jún 2025

@lucioska dobry den,ustalilo sa to,je vam uz lepsie?

lucioska
autor
5. jún 2025
@simisi

@lucioska dobry den,ustalilo sa to,je vam uz lepsie?

@simisi dobrý deň, vďaka Bohu, je to lepšie, aj keď nie na 100 percent, užívam Bulharské probiotiká, ktoré mi odporučil gastro a rano pijem zelený jačmeň,aj keď nie v takej davke ako je odporúčané, dávam si po troške, stolica sa upravila, ale zas aj stravu som upravila, resp. Mliečne skoro vôbec nejem, výnimočné, skôr som prešla na vegánske veci a takisto bezlepkové veci, aj keď takisto nie 100 percentné....samozrejme keď si dám niečo nezdravsie, alebo ťažké tak mi nie je úplne,že najlepšie, ako kedy...ale musim skúšať, že čo a ako...určite nechcem cely život byť na bezlepkovom ak nemusím...celiakia sa mi vďaka Bohu nepotvrdila, aj keď na alergo mi vyšiel jeden ukazovatel, že môžem byť citlivejšia na lepok, ale môj gastro mi povedal, že je to "nepodstatný" ukazovateľ....tak uvidíme čo bude ďalej, ale ďakujem za opýtanie 😊