Má význam test na potravinovú intoleranciu pre samoplatcu?
Ma tento test nejaku vypovednu hodnotu? Mam poslednu dobu traviace problemy a na gastre mi povedala dr ze ak chcem mozem si icj nechat ako samoplatca urobit. Nie su ale najlacnejsie tak len chcem vediet ze ci to ma nejaky zmysel a ci to niekomu pomohlo ked sa riadil podla tych vysledkov. Vdaka
@anonym_autor ja sa pytam preco to nema platit zdravotna poistovna, ak mas indikaciu. to co ma znamenat ze vsak ked chces, zaplat si. na co si mesacne platime zp?
@balerina2025 ze oni to nerobia mi bolo povedane, ze to poskytuje viacero labakov a mam ist ak chcem
@balerina2025 ze oni to nerobia mi bolo povedane, ze to poskytuje viacero labakov a mam ist ak chcem
@anonym_autor svine. minule som sa doprosovala na obycajne utz. hnus hnus hnus a ona ti vie dat vymenny listok do takychto labakov, ja viem ze pani doktorka toto bezne nerobi, ako hlupo ti odpovedala.
Ja som si chcela urobit test, stalo to okolo 180 eur. Lekar povedal, ze mi to je na tri veci, lebo mozem mat skrizene alergie. A este alergie mozu vznikat aj pocas zivota. Po mojej 40te som z nicoho nic opuchla po jablku. Bola som na testoch a predtym bolo jablko negativne, teraz pozitivne. Cize asi tak. Lekar mi vravel,ze si treba dat urobit tie zakladne - laktoza, lepok, histamin. A ak by som bola alergicka na nejake jedlo, tak by som to aj vedela. Co je pravda. Nemozem kiwi, ananas, broskyne.
@anonym_autor svine. minule som sa doprosovala na obycajne utz. hnus hnus hnus a ona ti vie dat vymenny listok do takychto labakov, ja viem ze pani doktorka toto bezne nerobi, ako hlupo ti odpovedala.
@balerina2025 ani test na hit mi nechcela urobit lebo ved pred 7mi rokmi bol ukazkovy
@balerina2025 ani test na hit mi nechcela urobit lebo ved pred 7mi rokmi bol ukazkovy
@anonym_autor treba vymeniť dr. Mne na gastre automaticky spravili testy na intolerancie, ani som ich nepýtala. Z krvi ti ich môže spraviť aj obvodný a aj alergológ - prečo by si mala platiť nemalé peniaze zato, čo je do určitej miery hradené zo ZP
Nevedela som sa nikde objednať pol roka, tak som bola ako samoplatcov za 200€. Zo 175 alergenov mi vyšli 3. Absolutne žiadna výpovedná hodnota. Nakoniec som riešila niečo iné u kožnej a tá mi zobrala krv na intoleranciu na laktózu, lebo som mala reakcie a na HIT. A povedala mi, že škoda tých peňazí, lebo skôr ako na alegiu som sa mala zamerať na intoleranciu. Aj keď všade, aj v laboratóriu, mi odporučili podľa príznakov testy na alergie. Mala som šťastie, že doktorka ma nechcela odbiť, ale naozaj liečiť.
Nakoniec mala pravdu a mám HIT
Určite nechoď ako samoplatca, treba riešiť iného doktora. Nejde o peniaze, ale kým by som sa ja sama dopracovala k HIT, stalo by ma to ďalší pol rok a možno 500eur dokopy. Keď si tento test vie obhájiť na kožnom, na gastro musí bez debaty
Určite nechoď ako samoplatca, treba riešiť iného doktora. Nejde o peniaze, ale kým by som sa ja sama dopracovala k HIT, stalo by ma to ďalší pol rok a možno 500eur dokopy. Keď si tento test vie obhájiť na kožnom, na gastro musí bez debaty
@anonym_c9e064 presne tak to su dost velke palky a preco by to mala platit ved je na to zdravotka ak ma indikaciu na to
Nevedela som sa nikde objednať pol roka, tak som bola ako samoplatcov za 200€. Zo 175 alergenov mi vyšli 3. Absolutne žiadna výpovedná hodnota. Nakoniec som riešila niečo iné u kožnej a tá mi zobrala krv na intoleranciu na laktózu, lebo som mala reakcie a na HIT. A povedala mi, že škoda tých peňazí, lebo skôr ako na alegiu som sa mala zamerať na intoleranciu. Aj keď všade, aj v laboratóriu, mi odporučili podľa príznakov testy na alergie. Mala som šťastie, že doktorka ma nechcela odbiť, ale naozaj liečiť.
Nakoniec mala pravdu a mám HIT
@anonym_c9e064 mala si aj kozny vysev?

@anonym_autor ja sa pytam preco to nema platit zdravotna poistovna, ak mas indikaciu. to co ma znamenat ze vsak ked chces, zaplat si. na co si mesacne platime zp?