Potravinová intolerancia - nápady na varenie

katerina1982
21. máj 2020

Ahojte,
Potrebujem Vašu radu, diagnostikovali u mňa viacpočetnú potravin.intoleranciu, a nemám tušenie čo variť, nakoľko netolerujem najmä strukoviny a kvasnice. Trošku lepšie tolerujem zemiaky, rajčiny, vajcia, pšenice, kukurice a mrkvu.
Potrebovala by som zopár receptov, neviem či ste mali skúsenosť s takou kombináciou intolerancie, ale bola by som vďačná za pomoc!
Ďakujem
Katka

joja101
21. máj 2020

Skús možno pozrieť na instagrame thetolerantcook, ona dáva recepty pre tých čo majú kadejaké intolerancie a skús si ešte pozrieť na fb skupinu pre histaminikov, oni tam tiež dávajú recepty a už si ich len uprav nejako podľa toho čo ti neublíži

katerina1982
autor
22. máj 2020

@joja101 ďakujem si zlatá

april_2018
29. máj 2020

@katerina1982 u nás má toto manžel, ale jemu to náhodou kvôli inému zistili, a ma len mierne traviace problémy. A rovno 40 potrav.intolerancii.. Mlieko, vajcia, lepok, kvasnice,strukoviny, zemiak,, ryža, kukurica a dalsie... Proste des...tiwz neviem co variť. Prílohy maximálne obmedzené, každý deň má mäso aby ho to zasytilo, nemôže sa stravovať v práci, a ja každý deň musím variť.. Každopádne ak môžeš zemiaky a ryžu, tak to je celkom v poho. Ja som prílohy nahradila psenom, pohankou, quinou. Mlieko rastlinným a lepok teda úplne, pečiem mužovi bezlepkové pečivo s kvaskom alebo dookola pohankovy chlieb (je perfektný) bez droždia aj kvasku. Ja si vyhľadávam na vareche alebo lidl kuchyňa recepty.