Pozitivita trojmesačného syna na kravské mlieko

adrianabe90
3. feb 2021

Dobrý deň chcem sa opýtať mam 3 mesiac. Synčeka vyšla mu pozitivita na kravske mlieko no nechápem ako je to možné keď som ani nekojila a pije mliečko iba co ma predpísané Nutrilon HA, v poslednom čase ma červené líčka suchu pokožku vyrážky menšie na hlavičke viete mi povedať ci ma niekto skúsenosti co robiť teraz nám predpisali Nutrilon allergy care syneo.dakujem za každé info

ajsha123
3. feb 2021

@adrianabe90 to, že má pozitivitu na kravské mlieko, neznamená, že je to preto, lebo to mlieko pil... Je to genetika. Táto alergia je vrodená. Existujú potom aj alergie získané počas života... Tie získané sa dajú vyliečiť, vrodené nie.

tulipanicek
3. feb 2021

@adrianabe90 To mlieko čo pil obsahuje mliečne buelkoviny. Sú tam len čiastočne nastiepene. Menšia šanca alergie by bola práve vtedy, keby kojis (nevyčítam, len píšem ako to je).
A nerozumiem otázke že čo máš teraz robiť. No predsa dávať mu to mlieko, ktoré má predpísané. Či niečo iné máš na mysli?

andreatytler
4. feb 2021

@adrianabe90 Niektori ludia sa uz narodia s alergiu na mlieko... tak je pravdepodobne aj tvoj syn.
Davaj mliecko ktore mate teraz predpisane a ziadne ine mlieko alebo mliecne vyrobky. Sleduj tie licka a vyrazku... ak to bola reakcia na predosle mliecko, tak by sa to malo po par dnoch/tyzdnoch upravit. Ak sa to bude zhorsovat, kontaktuj zase lekara.

proximaa
4. feb 2021

Táto alergia je vrodená, povedala mi to alergologička, keď mi ju zistila. Na koži sa prejavuje veľmi často. Ak je alergia potvrdená, myslím, že máš nárok na preplácanie špeciálneho mliečka( bez mliečnej bielkoviny), keď ti doktorka napíše recept. HA mliečko má v sebe mliečnu bielkovinu

petulda333
4. feb 2021

Aj moj syn to mal. Presne v 3m mu zacali problemy, v 4m zistili abkm. Pil nutrilon allergy care a bolo dobre. Ked bol starsi vymenili sme za rastline mlieka, smotanu na varenie ci jogurty. Teraz ma 5r a alergia je prec.