5 štekajúcich psov nám nedá v noci spať

kasokri
17. mar 2019

Ahojte. Vedla nas oproti su na dvore 5 psy. Nejedna sa o rodinny dom. Majitelom je stary tato, kt. Sa sem tam pride pozriet na pozemok. No , mam problem tie psy v noci neskutocne stekaju. Da sa s tym nieco robit?

pauli_cka
17. mar 2019

@kasokri urcite si dotycneho pana odchytte a opytajte sa ho na tie psy. Povedzte mu ze vas rusi stekanie v noci. A na druhej strane treba mysliet aj na tie psiky,ak tam ujko chodi len raz za cas,tak to nie je v poriadku. Pes uz nastastie v zakone nie je vec,preto kludne zavolajte policajtov ak problem pretrváva.

pribinak
17. mar 2019

Písomná staznost starostovi obce.

kasokri
autor
17. mar 2019

@pauli_cka no , poveril nejaku zenu aby chodila davat psom jedlo a to je vsetko. Najhorsie je ze sa medzi sebou aj rozmnozuju. Uz na to nemam nervy. Dnes tu ani nebola.

dolores123
17. mar 2019

Môžete sa obrátiť na obec alebo na príslušný útulok a im situáciu vysvetliť, ak to funguje ako má mali by zhodnotiť podmienky psov, ich stav a potom ich prípadne odobrať a umiestniť k sebe. To je asi najlepšie možné riešenie, ako pre psy tak aj pre vás. Ale s útulkom to možno potrvá, lebo pán by mal dať súhlas, že sa ich vzdá, na to všetko sa ale dá trochu zatlačit...

luba41
18. mar 2019

nahlásit na veterinarnu správu-sťažnost..aj to množenie ..

danusskaaa
18. mar 2019

Nahlásiť (najlepšie písomne neh máte doklad) najprv na obec, potom na hygienu-oni merajú aj vzniknutý hluk ale aj podmienky v akých psy žijú, a nakoniec možno skúsiť oslovit ochranarov, prípadne sa poradit s nejakym utulkom čo robiť... majú kontakty na rôzne institucie. Možno by pomohlo ku sťažnosti pripojiť viac ľudí, susedov ak sa dá.

miska_kal
18. mar 2019

pokial s nimi nie je ziadny dohovor, tak asi by som to nahlasila. nemozte predsa hentak zit a cakat, pokial sa rozmnozia tak, ze sa tam ani nepomestia. rozhodne by som o tom informovala na zaciatok aspon starostu obce

iwka_77
18. mar 2019

@kasokri Preboha, fakt hrozné a zároveň smutné :( Ako to takto niekto môže nechať? Aj kvôli tým zvieratám :( . Napíšte sťažnosť, podpisy od susedov prípadne,aby psov pánovi vzali.

vikisukik
18. mar 2019

@kasokri obratit sa na obec urcite, nic nestratite. Ja by som sa obratila aj na policiu potom ak sa nebude dat dohovorom.

wikiwiki
19. mar 2019

@kasokri to je strašné, to ti verím.. Neviem si predstaviť mať v okolí toľko psov.. Jednoznačne by som sa na to sťažovala u starostu obce!.. A už potom uvidíš, čo ti povie a ako ti s tým bude vedieť pomôcť..