Ako dlho čakať aby injekcia do zuba zabrala?

wawinkaa
3. sep 2019

Dobre. Viem ze pisem vela diskusii ale vysvetlim.
Mam velky strach z akejkolvek bolesti. Mam ist ktomu zubarovi. Velmi rada by som vedela co ma tam caka viem postup vyberania nervov aj ze ako to boli ale neviem kolko sa injekciou caka kamoska hovorila ze ten zubar kam ide caka tak 2 minuty je to v poriadku?

wawinkaa
autor
3. sep 2019

Tak prosim nepiste ze je to uz milionta diskusia ale ja mam stresy

limetka69
3. sep 2019

@wawinkaa pozri ak máš zápal, ktorý zubár neprelieci, injekcia nemusí zabrať, na druhej strane, vydržíš kus bolesti a bude dobre, ja som sa v 5.roč na základnej naučila, že tá bolesť v kresle je nič oproti tomu ako vedia bolieť zuby, a odvtedy viem, že musím ísť k zubárke zavčasu aby som k tým bolestiam nedospela, pár minút bolesti a bude to 🙂

silesias
3. sep 2019

Injekcia od bolesti zaberie veľmi rýchlo. Minúta - dve a nič necítis. Takže v pohode

tabitana
3. sep 2019

Injekcia zaberie do 10 minút a ešte ďalšie 4 hodiny máš to tam strpnute.

veronikaszabova
3. sep 2019

@wawinkaa mne ked trhali zub (7micku), mala som tam zapal -- najprv mi ho rozvrtala, 2x davala liecivu vlozku.
1 vlozka ok, 2t som ju mala, nebolel.
2 vlozka ( po vybrati prvej tam bol este zapal) - na 30 dni. Po 20tich dnoch som zub zacala zasa citit. Na kontrolu som sla s tym, ze ho chcem vytrhnut ( nemala som chut, aby mi pichla ihlu do nervu, ci tam je este zapal -- ta bolest bola neskutocna. Mam 2 porody za sebou, ale toto bol otras) --- dala mi injekciu, po 5minutach zub vytrhla (par sekundova zalezitost). Injekcia zabrala, aj ked bol v koreni zapal. Tiez ma strasili, ze nemusi zabrat.

Ja tiez zubarov nemusim, no uz ma ten zub bolel tak, ze som kazdych 6 hodin brala Nalgesin S.
Potom som lutovala, ze som nesla skorej.
Drzim palce a neboj, zvladnes to!

sabush000
3. sep 2019

@wawinkaa Mne keď môj zubár da injekciu ešte tak na 10-15 min pošle von a zatiaľ rieši iného pacienta. Vŕtanie necítim ale keď vyberie nerv to áno ale to je fakt iba 1 sekunda. Nedávno som bola na pohotovosti kde mi trhali zub, zubár čakal asi tak 2-3 min s injekciou a veru že ešte nezabrala aj mi ťažko išiel von ten zub takže neskutočne ma to bolelo. Takže radšej čakať dlhšie a bude dobre.

lucka_lullu
3. sep 2019

@wawinkaa ahoj, mne teda nerv netahali, tak neviem aká to je bolesť, ale trhali mi osmičku, chirurgicky a musel sekať do kosti. Neviem porovnať čo je horšie, no mne dal injekciu a povedal, že ak nezaberie dostatočne, dá mi druhú. Čakal asi 5-10 min a necítila som nič. Ja som hrozný bojko a môžem povedať, že som mala strach pre nič, naozaj. Držím Ti prsty, nech všetko dobre dopadne ❤️

monro
4. sep 2019

Ja som mala zápal na zube a trhali mi ho na pohotovosti. Dala injekciu, poslala von, cakala som tak 10minut a potom začala trhať. Priebežne ešte anestézu dopichávala. Trhanie nebolelo.