Ako prežívate druhé tehotenstvo?

adriana222
30. sep 2015

Ako prezivate druhe tehotenstvo, v com je to ine, nebojite sa, ze sa na tehotenstvo malo sustredite ked lietate okolo drobca, co ak uz budem mat velke brusko ako malu vytiahnem z postielky, co ak si babo pomili z hrackou bude mat dva rocky ked sa male narodi

bajana
30. sep 2015

Som tehotna, nie chora 🙂
Ano, na tehotenstvo sa menej sustredim, vobec to ale nie je na skodu - prvorodicky (nie vsetky) sa boja kazdeho pichnutia, pocitaju pohyby, zhanaju vybavicku a balia tasku do porodnice v 25tt 😀 ...toto ozaj netreba...mam rocne dieta, dviham ju, ked treba, aj z postielky - ved to zvladlo tolko zien, preco by som mala byt ja ina?
Mala bude mat 17m, ked sa jej narodi bracek. Nerobim si dopredu vrasky, problemy budem riesit za pochodu. Prvy rok bude tazky, hlavne bez babicek, ale musim to zvladnut, ine mi neostava 😅 😉

siska53
30. sep 2015

Bolo ine v tom,ze prve 3m.mi bolo zle a bola som unavena. A hlae som ho brala este pohodovejsie ako prve. Dokonca som v 7.m vyliezla na preliezku,stala na stolocke a podliezala cez dieru v plote.
Ked bolo treba,drobca som z postielky vybrala.
Mam rozdiel 2r.a3tyzdne,maly od zaciatku sestricku miloval. A jasne,davala som.pozor aby nechtiac neublizil.

A sustredenie sa na tehu? Tie,ktore chodia do prace tiez na to nemaju cas..urcite ho je menej ako ked si s drobcom doma
neviem sice uplne porovnat,lebo pri malom som od 4.m.bola doma,ale kym som chodila do prace,tak som sa tiez nemala cas na to sustresit.

A este ine to bolo v tom,ze som neriesila tolko vybavicku,kedze som takmer vsetko mala. Dokupila som len zopar kuskov oblecenia a prebalovaciu podlozku.
A hlavne som si bola istejsiaa skusenejsia.

skoupilka1
1. okt 2015

ja som to neprežívala vôbec. Chodila som do práce a nastúpila som na MD 6 týždňov pred pôrodom. Mala som v tom čase čerstvú prváčku, takže som sa naplno venovala práci a dcére... takže nejako prežívať ... tak na to vôbec nebol čas. Keď som zostala na MD blížili sa Vianoce, takže naháňačky okolo darčekov, prečenia atď. .... Ani som sa nenazdala a bábo bolo na svete. Ale že úplne rýchlo to prešlo..... 🙂

adka_pajerska
1. okt 2015

Ahoj ja ovela horsie nakolko mam velke komplikacie od zaciatku. V 7tt som bola v nemocnici s krvacanim a od vtedy este 3x dokopy to bolo vyse mesiaca,pri malom som take nieco nepoznala.Navyse mam diastazu brusnych svalov,dalsia vec o ktorej som ani netusila ze existuje.a teraz som v 26tt a znovu mi hrozi pobyt v nemocnici nakolko uz mam dlhodoby zapal od spodu a nejako sa to nie a nie preliecit a tak mi dal dr cas do zajtra ak to prejde nemocnica,takze strach a hroza toto tehu,ale na maleho sa strasne tesime,doma uz mam jedneho zbojnika 2,5 rocneho a tak k nemu pribudne este jeden len keby sa tak neponáhľal a ostat v brusku do terminu bola by som najradsej🙂 uvidime do kedy budeme po kope🙂 Pri prvom som nic z tychto problemov nepoznala.Takto by som to zhrnula ja 🙂

zviz
1. okt 2015

Prave cakam druhe babatko a mam doma 2 a pol rocnu slecnu, ktora je az privelmi aktivna. Toto druhe tehotenstvo si vobec nestiham vychutnavat, vsetko leti strasne rychlo 😔. Na drobceka sa tesim, ale uz teraz viem, ze na neho nebudem mat tolko casu ako na prvorodenu, ktora ani sekundu neobsedi. Som v 20tt a problem mi robi dcerku zdvihat na ruky, pretoze ma 17 kg a je aj velmi vysoka, ale stale sa rada tuli a chcela by sa niekedy aj pestovat a tak 😊. Tazko sa jej to vysvetluje, ze uz ju tolko vlacit na rukach nemozem. A toho casu na oddych je tak strasne maaaaalo, ale stojI to za to vsetko 😊.

hanka_april
1. okt 2015

ty si asi "sustredena" na vsetko prilis 😀
1/ "nelietam" okolo dietata, preto aj s ovela horsimi nevolnostami ako pri prvom, som v pohode
2/ nemam potrebu sa na tehotenstvo "sustredovat"
3/ taham v noci malu z postele na cikanie - 13,5kg a je to uplne v pohode
4/ ano, pomyli si ho s hrackou, preto nenechavam 2-rocne dieta a kojenca samych cely den doma 😉

uvolni sa, pls 😀 😀 😀

rozmarin17
15. aug 2019

Ahojte dievčatá, práve som si robila test a ukázalo mi jednu silnu a jednu slabú čiarku. Menštruácia mi mešká už tri dni. Je pravda, že s manželom sme sa o babo snažili, ale keď som to zbadala na teste tak som sa zľakla. Ani neviem ako sa mm cítiť. Možno je to hlúpe no nemám z toho taku radosť ako som mala pri prvom babätku. Aspoň zataiľ. Mám strach, že ak si to neskôr potvrdí, ake bude tehu a čo moje dievčatko. Je mojim všetkým.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre