Ako vrátiť kúpený nepoužitý tovar?

penelope2066
30. nov 2008

Ahojte,neviete mi poradit?Vcera som si kupila cizmy ale nesadlli mi.Do kolkych dni je mozne vratit tovar aby mi dali naspet peniaze?Ja som niekde citala ze do 7 dni je predavajuci povinny vratit peniaze ak je tovar nepouzity.Len neviem ci je to stale tak.

zabka78
30. nov 2008

Ja som sa stretla aj 3 dnami.

penelope2066
autor
30. nov 2008

No tak mozno aj 3,to je mozne.Ja tam hned zajtra idem a chcem ich vratit aby mi vratili peniaze.Len neviem ako je to podla zakona.

olinka6226
30. nov 2008

penelope: to ze ti obchodnik vrati peniaze je len jeho dobra vola. u internetoveho predaja je to zo zakona povinnost (do 7 dni) lebo tam nemas moznost si tovar fyzicky odskusat. ale u normalneho predajcu ti mozu ale aj nemusia vratit peniaze. ty si mas dobre rozmysliet kym nieco kupis. a este niekde podotykam nepouzity tovar vezmu spat do 3 dni, niekde do 7 a niekde dokonca mesiac, ale moze sa ti stat ze ti nevezmu - ziaden zakon ich vsak nezavazuje.

sassi
30. nov 2008

spravidla do týždna, ale je možne, že ti peniaze nevrátia, len vymenia za iný tovar!

bibula
30. nov 2008

Ano,je to ich dobra vola,ci vratia-skor vymenia za iny tovar.inac este je skoda,ze je koniec mesiaca-inventuuuraaa 😔

ankam
30. nov 2008

my sme malej kupili cizmy a mali sme ich cca 5minut ked som si vsimla ze tam chyba kvetinka a je po nej diera.Tak sme ich hned isli vratit a predavacka sa pytala-ci chceme vymenit alebo peniaze.Kedze sa mi uz ine nepacili tak nam dala peniaze.Ale to asi zalezi na predajcovi.Keby nechcela tak mi moze povedat ze sme ju odtrhli my.Toho som sa bala ze to povie-ale nepovedala 😉

sassi
30. nov 2008

vo velkých hypermarketoch vrátia koruny - osobne som vracala do TESCO a bez problemov

penelope2066
autor
30. nov 2008

no to ze v tescu vracaju peniaze viem,dost dlho som tam pracovala.no uvidim co mi zajtra povedia,dufam ze mi vratia peniaze lebo som si uz vyhliadla ine cizmy 🙂 skusila som ich dat aj na bazar tak uvidim 🙂 dakujem vam za rady a prajem pekny den.

penelope2066
autor
1. dec 2008

caute baby,tak mi za tie cizmy vratili peniaze ale odpocitali si z ceny DPH.ale nebolo to jednoduche,nerobila som sceny ale stale som so dookola mlela to iste-ze ja som si nic ine nevybrala a ze si prosim peniaze.tak to nakoniec vzdali a vratili mi peniaze 🙂 a ja sm si kupila inde take cizmy ako som chcela.

mima1
1. dec 2008

penelope prepac ale neda mi. nechapem ako si si kupila cizzmy ked ti nesedeli? to akoze si si ich kupila len tak? si si neskusala? neviem bud si idem kupit nieco co potom budem aj nosit alebo nekupujem nic a nespekulujem a nepozadujem potom o vratenie penazi..

penelope2066
autor
1. dec 2008

kupovala som ich narychlo a ked som si ich doma riadne vyskusala nebolo to ono.ale nastastie som to vyriesila k mojej spokojnosti a teaz mam presne take ake som chcela 🙂

tilly
1. dec 2008

ja som teraz vracala vec v exisporte a tam to bolo do troch dní a nevrátia ti peniaze, ale tovar a ak si nevyberieš, tak poukážku...

penelope2066
autor
2. dec 2008

ja som to tiez vracala do 3 dni.v sobotu som ich kupovala.ved ja by som brala aj poukazku za ktoru si neskorsie nieco kupim.poukazky vsak ponukaju vo väcsich obchodoch ako napr:exisport,takko a podobne ale tiez to nieje vo vsetkych.

cetera
28. nov 2010

Ahojte, viete mi poradit? Vcera som si kupila odsavacku hlienov na baterie tu Lanaform...v letaciku v slovenskom jazyku pise ze stlacte gombik ON a zapnete ju a na vypnutie stlacte gombik OFF. Gombik je ten jeden aj na vypnutie a zapnutie...ale problem je v tom ze ak chcem aby to slo a taholo sopliky musi ten gombik drzat stale ...akonahle dam prst pre vypne sa...Mozem ju vratit ak som ju nepouzila ani raz? S tym ze nesplna to co je napisane? Ja som bola v tom ze stlaicm gombik a zapnem a v pohode tie hlieny vytaham...len ze to sa neda aj drzat dieta ktore sermuje hlavou a rukami a este drzat aj odsavacku...Mala som doteraz Livinglab a ta bola fajn kym sa nepokazila...aj nadstavce boli roznej velkosti a tu nic...4 nadstavce a kazdy rovnaky....Ako mam dat taky velky nadstavec novorodencovi do nosteka? Proste totalne nespokojna s tovarom a kupou? Mozem to vratit alebo ako to funguje..Vsade nieco ine pisu tak neviem... Dakujem

hasleerka
21. feb 2013

bude mi vedieť niekto poradiť ... jedná sa síce o malú sumu ale ide mi o princíp ... môže mať predajňa napísané že zakúpený tovar nevymieňa, nie je to proti zákonu ... ved pokial viem tak zakúpený tovar sa môže do určitých dní bez udania dôvodu vrátiť nie????

hazino
15. apr 2013

Zdravím Vás. Zakúpila som si v obchodnej sieti ASKO koberec . Nevyhovuje mi do interiéru (je malý), tak som sa rozhodla že by som ho vrátila spať do predajne a vymenila za väčší ale lacnejší. Volala som do predajne a pani pri telefóne mi oznámila že bežne tovar berú späť do troch pracovných dní, ale musím si v tej istej cenovej hodnote zakúpiť iný tovar. Keď som jej povedala, že by som chcela lacnejší koberec a zvyšné peniaze vrátiť späť, oznámila mi že to nieje možné. Viete mi poradiť či sa na to nevzťahuje nejaký zákon z obchodného zákonníka ohľadom vrátenia peňazí a nepoužívaného tovaru ?
Ďakujem moc za skoré odpovede.

sjuz
15. apr 2013

@hasleerka
@hazino
ahojte baby, zo zakona predajna nemusi zobrat tovar na spat a vymenit ho pripadne vratit peniaze ... Vacsina to robi, aby nestratili zakaznika, niekto do 7 dni a niekto do 30 dni. Peniaze vsak vratit nemusia a povedia vam, nech si nieco vyberiete.
My sme vymienali za iny tovar, pripadne sme dali darcekovu poukazku na danu sumu a zakaznik to minul inokedy. peniaze sme vracali iba uplne v krajnom pripade (napr cudzinec a nevedel si nic vybrat, alebo extremne neprijemni a konfliktni ludia...)

hazino
16. apr 2013

dakujem za odpoved.Ja som koberec napokon nechala doma ale som ho dala do synovej izby kde sa sice hodi viac, ale nie je pre neho idealny a usetrim si aj neprijemnosti s vymenou tovaru alebo vratenia penazi.Dakujem za odpoved a prajem vsetko dobre.

hazino
16. apr 2013

dakujem za odpoved.Ja som koberec napokon nechala doma ale som ho dala do synovej izby kde sa sice hodi viac, ale nie je pre neho idealny a usetrim si aj neprijemnosti s vymenou tovaru alebo vratenia penazi.Dakujem za odpoved a prajem vsetko dobre.

adriana303
10. aug 2014

ahoj,poradíte mi či mi zajtra vrátia peniaze za topánky, ktoré som dnes kupovala v CCC ?

marionmarion
10. aug 2014

@adriana303 ak si ich na sebe nemala, su ciste, nenosene, neposkodene, tak podla mna ano...aj ked neexistuje zakon, ktory to predajcovi prikazuje. Mozu ti navrhnut ze ti ich vymenia za nieco ine, mozu ti dat poukaz na dlasi nakup v tej hodnote, ale mozu ti vratit aj peniaze, je to na nich...

bohynadiana
31. okt 2014

Ahojte maminky.
Prosím Vás o radu. Cez internet som objednávala Tutu sukničku pre dcéru- novú za 32,5€. Ale keby ste to videli čo mi prišlo, plakala by som pri nej. ☹ Celá je zle pošitá (asi im neviazala ihla), na jednom mieste je diera, lebo materiál nebol dostatočne založený a vystrapkal sa. Prišla mi predvčerom,len sme ju vybrali a hneď na druhý deň som najprv telefonicky a neskôr emailom kontaktovala predajkyňu. Tá mi do telefónu povedala, že mi to neuzná, lebo ona sukne pred odoslaním kontroluje a že som si dierku spravila sama, ak som potiahla nejakú nitku 😒 . Na email nereaguje. Chcem tovar vrátiť. Ako mám postupovať a ako sa môžem brániť? Janka

hanybi
16. jan 2015

@bohynadiana
ahoj Janka, napises aj od koho si suknicku objednavala - aby sme sa tak vyhli nakupu u tejto predajkyne?
a cez aky portal ci e-shop si tutu objednavala?

bohynadiana
27. jan 2015

@hanybi
Ahoj, prepáč, že takto neskoro odpovedám.
Sukničku som objednala na : http://www.kids-teenagers.sk/kids-tenagers/esho...
Dodnes vec ešte nieje uzavretá a to som sukňu objednávala v auguste 2014, síce mi pradajca uznal vrátenie tovaru, ale dodnes mi peniaze nevrátil späť 😠

sofin
28. jan 2015

ahojte, neviem kto mi poradí, ale chcem sa opýtať, kúpila som tu na modrom koníkovi, použitú odsávačku, v inzercii mala napísané používané mesiac, ako nová. Tak som si kúpila, však je nová. No odsávačka prišla nepoužiteľná, nefungovala ako mala. S predávajúca mi najskôr navrhla poloviccu sumy preplatiť. Ja som žiadala záručný list, ale v tom som zistila, že žiadny nemá, lebo aj ju už získala použitú od známej-tvrdila. Teraz odmieta už aj so mnou komunikovať. Ja som ju po tejto novej informácii žiadala vrátiť celú sumu. Odsávačka dorazila asi vo štvrtok a ja som jej písala asi v sobotu-nedeľa, čiže do 7 dní, ale nepoužila som ju, lebo mi stále svietila červená. Ako mám postupovať.. Aj mne sa niečo také stalo, že doma mi to fungovalo a keď dorazilo, tak to nešlo, ale peniaze som vrátila. Poraďte....

hanybi
8. feb 2015

@bohynadiana
ahojky😊skusala si SOI?

hanybi
8. feb 2015

@sofin skus kontaktovat modry konik team mozno?

sofin
8. feb 2015

@hanybi no skúsim, ďakujem za radu, dúfam,že sa niekam pohneme...