Ako znížiť frekvenciu nočných dojčení u ročného bábätka?

kitty332
1. júl 2013

pekny den kočky... Mama na vas otazocku... mame skoro rocne babetko a stle sa budi casto na dojcenie v noci-niekedy aj 4x... ako sa vam podarilo znizit frekvenciu dojcenia na max 1x... alebo mi poradte ako ste odstavili vase babetko?

luciannka83
1. júl 2013

@kitty332 Ahoj. Moja kamarátka šla podľa knižky Každé dieťa sa vie naučiť spať. Dá sa stiahnuť z netu. Veľmi si to pochvaľovala. Aj napriek tomu, že má syn už rok a je dojčený, prespí celú noc. Ide tam o to, že každé dojčenie sa skracuje o minútu až dojčiť prestaneš. Ale podrobnosti neviem. Viem, akurát to, že už nechodí nevyspatá ako múmia kvôli tomu, že bola 10x hore v noci na dojčenie.

jamabe
1. júl 2013

Ja som sa tiež v roku rozhodla obmedziť nočné dojčenie. Mne sa prvý krát budila už okolo 22,00, tak som sa rozhodla, že jej vtedy nedám, musí vydržať do 24,00. Keď sa zobudila ako vždy, vstal k nej manžel. Plakala, dostala čajík, ten nechcela a nakoniec zaspala. O polnoci som ju nakojila. Toto po pár nociach pochopila a začala sa prvý krát budiť až okolo polnoci. Tak som to zase posunula o 1-2 hodiny, že dostane až vtedy a tak postupne až do rána. Odvtedy spávala celú noc. Kojila som len cez deň. Ale manžel musel pomáhať, lebo dieťatko cíti mlieko od matky a potom sa ho domáha.

kitty332
autor
1. júl 2013

jamabe ..dakujem za tip..toto vyskusam.. caj som uz zacala davat... ale skusim to takto posuvat a uvidime...

kitty332
autor
1. júl 2013

luciannka83 a tu knizku si tiez urcite precitam..dakujem kraasne za inspiraciu... 🙂) pri druhom babetku uz budem proficka 😎