baby, cez bazar som pred dvoma tyzdnami predala toaletnu vodu, k inzeratu som uz nechala pozitivne hodnotenie a zmazala ho, lebo som myslela, ze vsetko ok. dnes mi kupujuca napisala spravu, zevraj strasne smrdi... toaletka uz bola otvorena, co bolo normalne popisane v inzerate, pred poslanim som ju nestriekala, nechcela som ju nijak viac minat. iba som ovonala, co zostalo z predoslych striekani na striekacej dyhe a vonalo to uplne normalne (ako ma). neviem teda, ako sa mam zachovat. ci mam vratit peniaze, navrhnut kompenzaciu alebo na to kaslat. zase negativne hodnotenie nepotrebujem (preto by som ani vedome urcite nic vadne neposlala). len nechapem, preco zrazu pise po dvoch tyzdnoch... takze ma napada aj, ci si zrazu nepovedala, ze skusi, ci z toho nieco nekvapne. co by ste spravili? inak bolo tam asi 3/4 obsahu a predala som ju za tretinu z povodnej ceny.
@tomi97 No počkaj počkaj.. Ani v eshope neodstupis od zmluvy na všetko. 🙂
Napr také nohavičky, rúška, rúže, potraviny, šampóny atď a aj parfumy, kde je porušené otváranie (sú otvorené) sa vrátiť nedajú. Platí tam ochrana predávajúceho o hygienickej nezavadnosti produktu.
Preto ak si niekto kúpi kozmetiku, nemá nárok na vrátenie produktu, ak bol produkt otvorený. Je to len dobrá vôľa eshopu ak toto vyreklamuje a zničí na vlastné náklady (lebo predať to nemôže ďalej).
Keď ideš tak podľa zákona, tak na to nezabúdaj. 🙂
Nič by som jej nevratila
@tomi97 Nie je to žiadna formulka. Normálne to takto robíme. Nevraciame peniaze za nohavičky, ak sa nám vrátia. Pekne im ich pošleme naspäť.
Ja ako eshop viem, aké mam práva a povinnosti.
Môžeš si dat podnet kam chceš aj na súd, neuspeješ. 🙂
Naopak, napr keď ja tebe pošlem trenky na dobierku a ty ich nepreberies, ja mam zo zákona právo vymáhať od teba náklady za poštovné, vratku a zmluvnú pokutu 12 € (a ver mi ze uspejem, lebo poznám kolegov, ktorí uspeli).
Odrbavanie predávajúcich, ktorí poznajú zákon, sa nevyplatí.
@tomi97 a inak ty si skutočne tak nízko morálny človek, žeby si žiadal peniaze späť za niečo, čo si použil, spotrboval a predávajúci už nemôže predať?
Patríš k takej tej morálnej žumpe Slovenska, ktorá sa rada prizivuje na kom to len ide?
@tomi97 čo sa týka nohavičiek a spodnej bielizne všeobecne platí že sa nevymiena. Nafukujes to. Je to bazár a nie internetový predaj
@tomi97 robil si na reklamačnom oddelení, fajn, tak vieš, ako to chodí pri obchodoch. To ale neznamená, že vieš zo zákona prečítať, ako je to ak predáva občan cez bazár. V tom rádia úplne zle. Nie je pre ľudí nič horšie ako niekto, kto radí zle. Viac k tomu reagovať nebudem. A neposielaj mi správy.
Predávam aj kupujem cez bazár veľa, vždy som ústretová už sa aj stalo že som vrátila peniaze asi 2x. Ale nikdy by som po dvoch týždňoch nepýtala za niečo čo som dva týždne používala. To je o morálke. Takže určite by som jej peniaze nevrátila. A čo sa týka toho zákonníka. Kupovala som konvicku na kávu tu čo sa dáva na plyn, cez veľký sk e shop. Bolo to prvý krát, konvicku som vyskúšala sa mi zdalo že to nejako tečie a ani káva nič moc tak som to chcela vrátiť. Naozaj po jednom použití. Reklamáciu neuznali a vrátiť mi nechceli že je to rozbalene a že som v tom uvarila RAZ. Tak som sa spýtala že ako som to mala vyskúšať a ako sa to riešilo tak to trochu tieklo. Povedali že to chápu ale že je to otvorene a vyskúšané čiže nie. Takže asi tak.
@tomi97 Nápodobne. Nepíš mi zbytočne o prípadoch kedy zákazník vracal tovar (ktorý nebol hygienicky balený) ... Neberieš vôbec v úvahu formulku v zákone o nenavratnosti hygienicky nezávadné ho tovaru a dokonca neberieš v úvahu ani časť zákona v ktorom sa píše ze predávajúci má právo na vymáhanie čiastky za poškodený tovar od zákazníka (ak si robil na reklamacnom tak vieš, že eshop ma pravo pri používanom tovare požadovať od zákazníka sumu rovnú sume, ktorá je potrebná na uvedenie tovaru do pôvodného stavu (u napr používaného longboardu dajme tomu 5e za opotrebenie koliesok,, u nohavičiek plná suma).
Píšeš, že si robil na reklamacnom. Vieš ze aj ja? Ako brigádu popri štúdiu v nadnárodnej spoločnosti s kozmetikou a drogériu. A vieš čo? Nevracali sme peniaze za použitý tovar ak šlo o kozmetiku. Vôbec. Len sme im odpisovali, ze je nám to ľúto, ale tovar patrí do kategórie hygienicky.. Bla bla bla - proste nič nedostali späť, len sme im tie použité šminky poslali na náklady firmy opäť k nim domov.
Pýtal si sa v súkromnej správe, že ako dokážem, že si tie trenky použil?
No proste jednoducho - pretrhnutý ochranný hygienicky obal, do ktorého takéto produkty balíme, s mojim podpisom cez etiketu obalu.. Zase až tak náročné to dokazovanie nie je (pri balení si robím posledné týždne fotky produktov i balíčkov, práve kvôli ochrane podnikania).
@tomi97 áno za predpokladu ze vrátiš tovar v pôvodnom obale nepouzivany, ani v obchode ti nevezmu otvorenú používanú kozmetiku naspat lebo si si to rozmyslel, to by drogérie a parfumérie skrachovali. Lebo to by každý mohol prísť kúpiť si parfém, 2 týždne alebo 10 dní používať a potom povedať nevonia mi, vráťte mi peniaze