Bývanie v dome svokrovcov

gabi1234
16. feb 2014

S manželom sme sa sobášili mladí a aby sme získali financie na bývanie, pracovali sme obaja v zahraničí. Teda na všetko sme si zarobili sami. Plánovali sme si kúpiť byt.Svokrovci sa však chcú odsťahovať do mesta a ponúkli nám, aby sme bývali v ich dome, ktorý je pomerne nový s tým, že vyplatíme manželových bratov a byt bude napísaný na môjho manžela. Hoci s manželom dobre vychádzame, nechcela by som riskovať, aby som vkladala peniaze a po nejakej nepredvídanej udalosti by som musela odísť bez peňazí alebo sa súdiť. Hoci by sa mi aj bývanie v rodinnom dome páčilo, som za, aby sme si kúpili byt v meste. Manžel je tiež toho názoru. A keby sme niekedy ušetrili, kúpili by sme dom v meste, ale to je nepravdepodobné. Som za mesto, lebo je tu viac pracovných príležitostí. Ako to slušne povedať svokrovcom, oni to brali ako hotovú vec

bosoriak
16. feb 2014

@gabi1234 Uplne normalne bez vycitiek im povedzte, ze ste sa rozhodli byvat v meste. Nemozu predsa ocakavat, ze v takej veci ako vlastne byvanie, budu rozhodovat za vas.

kkristin
16. feb 2014

Preco by si mala investovat svoje zarobene peniaze a nebyt vlastnikom nicoho?ved to nedava ziadny zmysel...vobec by som o tom ani neuvazovala a vysvetlila svokrovcom ze to absolutne nemozes dopustit a nemozu to od teba ani len ocakavat.

marecek1
16. feb 2014

@gabi1234
na tvojom mieste jednoznačne volím možnosť ísť do bytu do mesta, určite by som neriešila rodičovský dom + vyplácanie švagrov. to môže viesť k zbytočným sporom v rodine jednak - niekto sa môže cítiť ukrivdený, že vy dostanete dom, a oni málo peňazí ako "výplatné", a jednak by som poriadne zvážila či sa mi to oplatí - ako starý je dom, či netreba výrazné investície do prestavby... a podobne.

timea179
17. feb 2014

@gabi1234 byvanie u svokrovcov....hotovy teror....nikdy viac 😀