Časté točenie hlavy

lenka07
4. okt 2014

Ahojte kedže som tu nenašla nič o točení hlavy chcem poprosiť o radu ako sa zbaviť točenia hlavy je dosť nepríjemné a vadí to aj teraz keď to píšem radšej s hlavou veľmi nehýbem lebo sa so mnou stále krúti keď je hlava na pokoji tak sa dá no ťahšíe je keď potrebujem isť niekam von a bojím sa aby som niekde nenabúrala a točí sa s vami akoby ste boli opití .Alkohol nepijem tak prosím píšte len tie ktoré to myslite úprimne a chcete pomôcť .to točenie mám asi týždeň a lapám aj po dychu .

babika112
4. okt 2014

@lenka07 jenodnznačne neurológia a krčné (kvôli vnútornému uchu/ počula si niekedy o manierovom syndróme?

annazozelenehodomu1
4. okt 2014

Zmeraj si tlak, môže to byť aj z vysokého tlaku. V pondelok choď k lekárovi. Príčiny môžu byť rôzne.

lenka07
autor
4. okt 2014

@annazozelenehodomu1 tlak mám nižší 110/78 .

lenka07
autor
4. okt 2014

@babika112 už som na to myslela asi pojdem ale mám strach :(

lenka07
autor
4. okt 2014

@lenka07 ďakujééém za odpoveď babika112 a annazozelenehodomu1

denduska
4. okt 2014

@lenka07 toci sa ti tak ze vies presne urcit smer do ktorej strany? Vtedy by to mohlo byt nieco s uchom alebo CNS. Inak ak ti znehybnenie pomaha tak to tipujem skor na krcnu chrbticu a nejaky problem tam.

ematko29
4. okt 2014

príčiny môžu byť naozaj rôzne,môže to byť aj vysoký vnutroočný ttlak tzv očný glaukom,môj manžel takto skončil na neurologii kôli točeniu hlavy a mal až ttaké závraty,že sa nemohol postaviť z postele pridružilo sa zvracanie a naozaj sme sa vtedy báli z čoho to je.naozaj čím skôr k lekárovi .

lenka07
autor
4. okt 2014

@denduska to je ťažke lebo sa mi zatmieva pred očami

lenka07
autor
4. okt 2014

@ematko29 okuliare nosím stále a neviem či to je tlak v pondelok pôjdem aj na očne

polyana
4. okt 2014

@lenka07 Ahoj, tak ja mám problém s točením hlavy už tiež vyše mesiaca. Skončila som na neurologii, kde mi doktor naordinoval jedne tabletky, lebo tiež predpokladá, že to točenie je tá Menierová choroba, čo spomínala holka v prvom príspevku. Ale teda je mám stále pocit, že to nebude ono. Je mi síce v porovnaní s pred mesiacom lepšie,ale žiadna sláva. RESP. ako som povedala doktorovi, že je mi lepšie, znížil mi dávku na polovicu a od vtedy sa to opäť zhoršilo, v hlave sa mi stále točí, alebo cítim šumenie. Mala som dokonca aj búšenie srdca a hrču v krku, čo je vraj len psychického pôvodu. Radšej teda chod k doktorovi a určite sa daj vyšetriť. Aj ked toto je fakt asi beh na dlhé trate, lebo do hlavy nám nevidia. Ja sa chcem pýtať aj na očné, alebo na endokrinologiu so štitnou. Lebo aj tam vraj môžu byť také príznaky. Chápem ťa - lebo to točenie je strašne obmedzujúce. Nikam nemôžem isť sama, lebo mám obavy,že niekde spadnem. Držím pršteky aby sa ti polepšilo čím skôr.

ematko29
4. okt 2014

@lenka07 no tak tam ti zmerajú a budes vedieť či je to z toho.a môže to byť aj z nízkeho krvneho tlaku .

kadri
4. okt 2014

@lenka07 mala som vertigo take, ze som nedokazala chodit, vo vzpriamenej polohe som vkuse zvracala. skoncila som na infuzii na neurologii, vyfasovala tabletky a hotovo. hned po prespusteni z nemocnice som sa objednala k fyzioterapeutke, ta mi urobila masaz a ukazala vhodne cviky, cvicila som kazdu polhodinu, za 4 dni som sama cestovala vlakom a absolvovala celodenny seminar. tbl som prestala brat, na neurologiu viac nesla, uz su to 2 roky, vsetko ok 🙂

skus tieto, pohladaj si aj dalsie na "vestibular exercise"

https://www.youtube.com/watch?v=8K7-1Ev8Ooshttps://www.youtube.com/watch?v=voZXtTUdQ00
lenka07
autor
4. okt 2014

Ďakujem vám dievčatá za povzbudivé a dobre mienené rady určite sa vám ozvem v pondelok keď náhodou neskončím v nemocnici a narodeniny nebudem sláviť tam ale v rodinnom kruhu :( asi najprv pôjdem na očné a potom ďalej

nutrimas
4. okt 2014

@lenka07 - Pricin moze byt viac - anemia, nizky tlak, blok v krcnej chrbtici...Najlepsie by bolo najskor navstivit lekara, urobit potrebne vysetrenia a potom sa pripadne rozhodnut pre dalsie mozne sposoby riesenia, a hlavne sa sustredit na odstranenie priciny.
Prevadzkujeme masazne studio, z vlastnych skusenosti vieme, ze jednou z najcastejsich pricin moze byt prave spazmus v krcnej chrbtici. Velmi vhodna je na uvolnenie svalstva v tejto oblasti japonska tlakova masaz shiatsu, prip. myofascialne techniky.

jellinga
5. okt 2014

moze ist aj o vestibularny syndrom, rozhodne treba navstivit lekara...

hyta
5. okt 2014

Nečítala som ostatné príspevky, no môže točenie halvy súvisieť i s nízkym tlakom, alebo krčnou chrbticou. Bude treba navštíviť lekára - neurológa.

lenka07
autor
7. okt 2014

Tak ozývam sa vám bola zatiaľ na očnom ,ušnom tam je to všetko ok😄 a ku Dr.Hrežovej som objednaná až na pondelok 13-teho ešte asi pôjdem aj na neurológiu tam ma vezme najkôr v piatok

lenka07
autor
10. okt 2014

@nutrimas vystihla si to presne dnes mi neurologička potvrdila zablokovanú pravú časť krčnej chrbtice 🙂 dala lieky a o mesiac mám prisť na kontrolu 🙂

lenka07
autor
10. okt 2014

@polyana no ja mám zablokovaní pravú časť krčnej chrbtice následok zachladenia :( ale napriek tomu som tiež dostala lieky a o mesiac na kontrolu . Držím ti prsty aby sa ti polepšilo 🙂

nutrimas
10. okt 2014

@lenka07 - ak tam nie je zapal, lieky nie su potrebne, tie len potlacia bolest, ale pricinu neostrania...Ludia hladaju alternativne sposoby liecby a pridu na koren veci castokrat az po niekolkorocnom "davkovani sa" liekmi, spolu s vedlajsimi ucinkami...Dolezita je hlavne prevencia,cize pohyb a dostatocna ochrana pred chladom. Spec. nasim klientom odporucame cvicenie SM system.

lalanka
10. okt 2014
Používateľ lalanka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lalanka.

@polyana aj ja ti drzim palce!

polyana
10. okt 2014

@lalanka dakujem 🙂

polyana
10. okt 2014

@lenka07 Dakujem, snád nám to čím skôr prejde 🙂

lenka07
autor
12. okt 2014

@nutrimas ja si to tiež myslím a preto som predpísané tabletky nevybrala -chcem to skúsiť prírodnou cestou a nie hneď sa napchávať chémiou .

lenka07
autor
3. mar 2015

Po dlhšieho dobe som tu zavítala a nikto nič tak sa chcem opýtať ? Nejaké dobré rady a skúsenosti s nízkym tlakom . Podotýkam káva namňa neúčinkuje a čaje už nemôžem bolí ma z nich žalúdok .

patina121
29. jan 2016

Ahojte.chcem sa opytat ci sa tu este najde niekto komu sa tocieva hlava..ja mam ten problem uz vyse pol roka,absolvovane vsetky mozne vysetrenia,vsetky negativne a mam pocit ze mi je cim dalej tym horsie,dokonca som uz musela dat koli tomu vypoved v praci kedze nevladzem stat na nohach bez toho aby sa mi netocil cely svet :(

adamko2014
13. feb 2016

@lenka07
@patina121 ahojte, našla som vaše príspevky a chcem sa podeliť s mojimi skúsenosťami...mna závraty trápia už asi 4 roky, lenže predtým to bolo tak raz do roka, teraz to však mám od novembra v kuse....každý mesiac...stále to trvá asi týžden, kým to prejde...točenie hlavy je sprevádzané zvracaním, nevoľnosťou...som z toho úplne v šoku...mám 35 rokov, a neviem si predstaviť, že zvyšok života by som mala prežiť s touto "chorobou"...stanovili mi BPPV, vestibulárny syndrom, mám cvičiť repozičné manévre, beriem aj meniserc, ale stále sa to vracia...som z toho zúfalá...absolvovala som už takmer všetky vyšetrenia...zas som objednaná neurologičke, nech mi ešte vyšetrí krčnú chrbticu...a čo vy? ako ste na tom?

yasminka137
13. feb 2016

Ahojte,takze moja skusenost...po porode tretieho synceka pred dvoma rokmi sa mi zacal neskutocny kolotoc...strasne tocenie hlavy,z nicoho nic,proste som da raz rano zobudila a bolo to a neprestavalo. Az tak,ze som volala sanitku,kedze som bola s dvojmesacnym synom doma sama a odpadla som...no do hodky som bola naspat,s tym ,ze neur.pocedala,ze to nieje nic vazne,len neprijemne,ze najskor tetania...kedze som sa hned aj roztriasla a zacali mi mravencit ruky.bola som na roznych vysetreniach...ocne,usne,interne,stitna zlaza a dokonca aj na vnutorne ucho,tak aspon jedno plus,ze som vedela,ze som zdrava akurat tocenie vobec neustupovalo,tak ma po 4mesiacoch ked som zas volala sanitku vzali a nechali lezat na neurologii,brala som infuzky a bola na ct hlavy aj na magnet.rezonancii a nic,vsetko ok.na rtg chrbtice mi povedala jedna sestricka,ze ona to mala tiez a ze mi ani nic nenajdu a ako to same prislo,tak aj odide...no ja som uz z toho bola hotova,tak som skoncila u psychiatra,brala som lexaurin a paretin a od neurologa urutal na tocenie hlavy a po dvoch mesiacoch odvtedy mi konecne lieky zabrali,tocenie po viac ako pol roku prestalo a ja som bola neskutocne stastna.urutal som dobrala,no lieky od psych.som brala este rok,kedze som bola z toho vystavena psychicky,ze vsetky vysledky boli ok a nikto mi nevedel pomoct,no ako sa da zit a starat o rodinu,ked sa clocek tacka a ledva stoji na nohach...teraz su to viac ako dva roky ,cakam stvrte babatko,lieky vysadene a zatial,klopklop a chvalabohu,vsetko ok.ak sa to aj zase zacne,viem,ze to nieje nic vazne a su na to lieky,takze tolko moj pribeh,drzim csetkym velmi palce,je to dlhodoba zalezitost,ale nic netrva vecne 🙂

adamko2014
13. feb 2016

@yasminka137 čO TI psychiater povedal? bolo nutné brať lieky? čo spôsobilo tie závraty?

erickatt
13. feb 2016

@denduska pockat. Fakt zalezi na ktoru stranu? Mna sa to pytala dr. A reku to je blbost