Ide niekto študovať do Banskej Bystrice?

danmag
13. feb 2018

chysta sa niekto tu studovat alebo mate niejake skusenosti s touto skolou?

chiara996
14. feb 2018

Ja som tam vyštudovala, končila som v r. 2012. Síce to bolo dávnejšie, ale vrelo odporúčam.
Treba si uvedomiť, že kvalitná škola kladie na študentov veľké nároky. neviem ako iné odbory, ale ja konkrétne z mojich skúseností môžem povedať, že to bolo síce náročné ale nie nezvládnuteľné.
Dokonca sa mi potom na pohovoroch stalo niekoľkokrát, že keď som spomenula, kde som študovala, vyjadrili zamestnávatelia svoj obdiv.
Takéto mala škola meno vtedy.
Profáci nároční, ale v konečnom dôsledku "parťáci" ľudskí, i keď prísni. myslím, že tak to má byť.
nemenila by som. Odvtedy som si v rámci pg praxe už ako učiteľka rozširovala kvalifikáciu a stretla sa s prístupom iných pedagógov na iných VŠ. Opäť zopakujem - neporovnateľné s PF v BB. naozaj odporúčam.

staalienka
16. feb 2018

Študovala som tam rok externe, ale katastrofa. Prijali nás 60 a po semestri nám od profesora bolo oznámené, že je mu ľúto, ale musia nás pretriediť na 30. Takto im to bolo nakázané. Ja som k tej smutnej 30 tke nepatrila, ale zhnusil sa mi prístup....a profesori taktiež. Máloktorí bodoval podľa toho koľko toho viete. Ale takto sa to škoda robí všade.

.

chiara996
17. feb 2018

staalienka, je mi to fakt ľúto, že máš s touto školou nepríjemnú skúsenosť. Ale dovolím si tvrdiť, že napríklad ja a všetci moji spolužiaci sme boli hodnotení spravodlivo. Za 5 rokov som 2x nespravila skúšku, boli aj slzy juj to veru áno, ale bolo nám jasné, že sa treba naučiť lepšie (lebo aj na 1. termín som sa poctivo učila, len bohužiaľ nie podľa presatáv profesora) . Opravná vyšla, dreli sme sa po nociach. zadarmo nič. Takže rozhodne za seba môžem povedať, že som bola hodnotená spravodlivo a so mnou veľa ďalších, nikdy som za 5 rokov nepočula, že by mal dakto pocit krivdy.
Neúspech ťa posunie ďalej a ja viem, že nám dali vyučujúci najviac koľko mohli.
netreba sa hneď nechať odradiť. Ale to je už každého osobná vec.
Samozrejme hovorím len za katedry, ktoré sa ma týkali. Ak vy ste to mali tak ako píšeš, mrzí ma to. ktovie, kde chce študovať zakladateľka témy 🙂

danmag
autor
17. feb 2018

ja som myslela rozsirujuce studium primarne alebo predprimarne vzdel.,ci sa to da zvladnut ,ako to prebieha.....

staalienka
17. feb 2018

@chiara996 no ide o to, že aj ja som na snažila poctivo študovať. A jedna spolužiačka na skúške podvádzala a opísala všetky moje odpovede. (Na výber abcd). Ona mala o 3 body menej. A tvrdila mi, že sme mali úplne to isté. A nebolo to jedinkrát. Matikárka ani nehovorím aké mala bodovanie.. ale to som možno natrafila na blbých profesorov, alebo taký študijný odbor.. predškolská a elementárna pdg.

ankare
17. feb 2018

@chiara996 aky odbor si vystudovala?

chiara996
18. feb 2018

Študovala som učiteľstvo - pedagogika a SJL. Fuj matika 🙂 Klobúk dolu pred všetkými matikármi 🙂
A určite sa dá zvádnuť aj rozširujúce štúdium. Ja som sa tam raz náhodou stretla s paňou, ktorá bola učiteľka v MŠ a robila si práve učiteľstvo 1-4, a dali sme sa do reči. Bola spokojná. Inak to osobne neviem posúdiť, len čo hovorila pani.