icon

Čo spravil Štefánik pre Slovensko?

15. aug 2022

Čo spravil Štefánik pre Slovensko? Citala som jeho zivotopis a tiez neviem co take spravil. Dakujem za odpovede k téme bez urážok.

Strana
z3
kaktusik007
15. aug 2022

v skratke - bol jednym z ludi, vdaka ktorym vznikla samostatna CSR.

beata_k
15. aug 2022

Si citala zivotopis a nevies co spravil pre stat?

autor
15. aug 2022

@kaktusik007 ďakujem, to som nevedela.

@beata_k Nie, neviem a ty vies? Ja len to, ze tvoril dobre francuzko slovenske vztahy.

beata_k
15. aug 2022
terry2003
15. aug 2022

Štefánik je učivo základnej skoly. Doteraz som si myslela, že každý vie prečo bol Štefánik významny clovek. Zmylila som sa.

zafir01
15. aug 2022

😲 A čítala si s porozumením? Spolu s Benešom a Masarykom, sa zaslúžil o vnik ČSSR. Nadväzovali diplomatické vzťahy v zahraničí, kde žiadal o podporu (a ta sa nám aj dostala) pri oslobodení. Bol to politik, ktory aj konal. Narozdiel od dnešných politikov

autor
15. aug 2022

@zafir01 ale hej prave o tom citam, som šokovaná.

autor
15. aug 2022

@terry2003 áno zmýlila si sa, ja som to nevedela. Dokonca ani to, co som teraz nasla ze Rakusko Uhorsko nazyvaju žalárom národov. Ja som bola v tom, ze Rakusko Uhorsko bolo v pohode a aj bolo. Nechapem. Radšej o tom uz nic nechcem vediet. Ako mozu napisat ze rakusko uhorsko bolo žalárom národov. Vsak sa pisalo po slovensky, su take knihy.
Ok dakujem za odpovede.

beata_k
15. aug 2022

Z coho si sokovana?

terry2003
15. aug 2022

Vďaka nemu vzniklo čssr. Tvoril dobre vztahy vo Francuzsku a v Usa, kde aj spalaj slovakov a cechov, ktorý tam vtedy žili. Bol to významny poligik, astronom, ktory poznal vtedajsu francuzsku smotanku. Bol ministrom vojny, aj podpredsedom Ceskoslovenskej narodnej rady.

viestta
15. aug 2022

Koľko osobnosti ešte chceš riešiť? Navrhujem Dubcek, Svatopluk, Štúr, Kempelen, Petzwal

beata_k
15. aug 2022

@terry2003 A vynalezca ☝️

beata_k
15. aug 2022

@viestta Tiez mam pocit, ze aj diskusia kardinal Tomko je jej.

terry2003
15. aug 2022

@beata_k a pilot, a dokonca aj kuzelnik. S tym trochu suvisi aj to vynalezctvo.

markus1
Odpoveď bola odstránená
markus1
Odpoveď bola odstránená
maja22
15. aug 2022

Autorka, tipujem, ze skola ta velmi nebavila. Alebo si mala problem citat s porozumenim. Avsak nic nie je stratene, ucime sa cely zivot. Mozes ist do kniznice a citat a citat, alebo ak radsej pozeras do obrazovky, tak guugli a hladaj suvislosti. Bude to chvilu trvat, ale mozno sa ti podari rozsirit si obzory a budes spokojna 😉

beata_k
Autor odpoveď zmazal
autor
15. aug 2022

@beata_k áno je aj čo?

terry2003
15. aug 2022

@markus1 a cestovatel

autor
15. aug 2022

@beata_k ze Eakusko Uhorsko sa volá aj žalár národov.

terry2003
15. aug 2022

Zajtra bude tema čo spravil Bernolák pre slovensko? alebo Konstantin a Metod? alebo Dubcek? alebo Bagar? či Beneš?

viestta
15. aug 2022

A vieš ty o tom, z Rakúska-Uhorska bol úradný jazyk maďarčina a maďarský sa učili aj slovenské deti na obecných školách? Joj moja, máš medzery vo vedomostiach a ani ich nechceš vyplniť. Este doplním, mali sme 5 slovenských gymnazii (ak sa nemylim) a okrem nich bol všade vyučovací jazyk maďarčina. Svoje by o zalari národov mohli písať aj Česi, Rumuni zo Sedmihradska, Slovinci, Chorváti...

bessie12
15. aug 2022

@viestta niekto asi chybal na hodinach dejepisu ...

autor
15. aug 2022

@beata_k co sa mám ozvat, po normálnej odpovedi som dakovala. Koniec. Ked niekto napisal aj ze bol vynalezca super doplnil, ostatne zbytocne. Dakujem vazené dámy za poučenie.

maja22
15. aug 2022

@viestta Boli len tri slovenske gymnazia a aj to len par rokov...

viestta
15. aug 2022

@bessie12 tak to dopadne, keď sa na dejepise lakuju nechty

viestta
15. aug 2022

@maja22 nechcelo sa mi konzultovať s googlom

bessie12
15. aug 2022

@viestta ved je to "nepotrebny" predmet, tak naco by davali pozor, vsak ? A potom sa pytaju na MK nielen o historii 😂

maja22
15. aug 2022

@viestta nevadi, to len pre presnejsiu info 😀

Strana
z3