Detská izba pre štvorročnú a dvojročného

barbora1992
26. dec 2018

Ahojte maminky, idem si k vám po inšpirácie a rady, ako zariadiť detskú izbu pre štvorročnú dcérku a dvojročného synčeka. Izbičku budú mať spoločnú. Včera som im objednala poschodovú posteľ a chcem postupne izbu začať zariaďovať. Budem rada za každý váš typ, ako izbu zariadiť, čomu sa vyhnúť alebo čo sa vám osvedčilo. Zaujímalo by ma, ako majú vaši drobci uložené hračky, či dávať pri tak malých deťoch koberec a ak áno aký. Skratka budem vďačná za každú vašu radu a potešili by ma aj fotky detských izieb vašich ratolestí. Vopred ďakujem za každú inšpiráciu a radu!

hettinka
26. dec 2018

Asi čo najmenej nábytku a kupila by som nejaký lacnejší, také malé deti to ešte zničia, obijú, možno popíšu, opečiatkujú (hehe, vlastná skúsenosť)
Na hračky sa nám najlepšie overil úložný systém TROFAST od IKEA, je super a ked syn vyrástol, prerobili sme ho na poličkovú knižnicu. Koberec sme mali tiež z IKEA taký detský s nižším vlasom (aby sa lepšie hľadalo LEGO), ale príjemný na dotyk. Aj sa dobre čistil. Okrem toho mal syn taký ten koberček s cestičkami, kde sa hrával s autami a legom.
Mali sme aj malý stolík a stoličky na hranie, klasický písací stôl sme kupovali až pred nástupom do školy
Neodporúčam celoplošný koberec, ale skôr kusovíé., ktoré sa dajú vyprášiť a tiež v lete nechať na slnku a v zime občas vymrznúť (proti roztočom, alebo ak by sa nebodaj objavili vši).

barbora1992
autor
26. dec 2018

@hettinka Ďakujem veľmi pekne za rady, práve ten úložný systém riešim už dlhšie, lebo deti majú veľa hračiek a majú to v boxoch. Keď to vysypú je to všade, tak chcem niečo také, kde sa dá nejako rozdeliť že napríklad lego do jedného boxu, autá do ďalšieho a pritom to bude vyzerať upratane, aj keď to tam bude nahádzané.😀

hettinka
26. dec 2018

@barbora1992 tak pozri ten Trofast, sú to plastové, umývateľné boxy, dajú sa kúpiť aj kryty na ne a sú rôzne velkosti, ak sa niektorý rozbil, kupila som len náhradný box a fungoval ďalej.

essenceee
27. feb 2019

mame malinku detsku izbu a riešili sme to vysuvnou postelou. Na vrchnej časti spi staršia dcera a na spodnem mladšia. je to hlavne prakticke, pretože mame maly byt a bojujeme s priestorom

mareri
31. aug 2019

aj podla mna je posunva postel ovela lepšie riešenie ako poschodova postel. Bala by som sa, že z poschodovej mi dieta spadne