Detská ohrádka, cestovná postieľka verzus drevená ohrádka

lauritta96
9. dec 2013

Viete mi poradit co je najlepsie na hrane pre dieta? Cest.postielka, sietova ,ohradka alebo drevena ohradka? Maly ma 4 mesiace a v kresielku uz nechce byt a do spalne sa mi nechce stale behat k postielke. Neviem sa rozhodnut co je lepsie, cest postielku by asi aj vyuzil. Co ste mali vy pre vasich drobcov?

lucinocka
9. dec 2013

my sme nemali nic, nechala som ju pri sebe v kuchyni na zemi, zatvorila dvere a stvornozkovala si po kuchyni, neskor z kuchyne na balkon, do spalne, do chodby a nazad do kuchyne :D na ohradky sme nemali miesto a v cestovnej postielke byt nechcela, teraz v nej spi len 🙂

maribell
9. dec 2013

my nemame nic ..dieta ti v tom aj tak dlho nevydrzi 😀 hlavne ked zacne lozit 😉 a chodit

luba28
9. dec 2013

ja mam drevenu ohradku,ale asi najlepsia by bola cestovna postielka,kedze ma aj ine vyuzitie,...ja keby ze nemam este po sebe tak by som urcite kupila cest.postielku

m_ij_ka
9. dec 2013

@lauritta96 my sme malej kúpili cestovnú postielku keď mala 6 mesiacov, vtedy ešte nevedela chodiť tak v nej len sedela a prehadzovala si hračky v nej , ale akonáhle vedela chodiť tak ju už nezaujímala. Teraz lieta všade po celom byte za mnou.

tinus7
9. dec 2013

ahoj, priznam sa ze ja som nepouzivala ani jedno. Nepaci sa mi myslienka akehosi ohradenia babatka, pripada mi tam trosku ako v klietke, izolovany odo mna. Ja som pouzivala kresielko, nosila ho v satke, a ked sme sa hrali, alebo som ho chcela nechat chvilu sameho tak bud lezal na zemi na deke, alebo vo vankusi na kojenie. Tam bol trosku vyvyseny, tak to sa mu pacilo. Tvoj syncek je este podla mna malinky na ohradku. Zmysel ohradky chapem vtedy, ked uz babo lozi a bojis sa ze by sa mohol dostat niekde kde to nie je bezpecne. Prepac, asi som ti neporadila, ale verim ze sa spravne rozhodnes 🙂

lutia
9. dec 2013

@lauritta96 my sme malemu kupili ohradku ale taku vacsiu rozmerovo asik 180*120 tak nejak

lauritta96
autor
9. dec 2013

V kresielku ho to nebavi lebo uz sa otaca, tak ho davam do postielky len ked som v kuchyni tak ani na neho nevidim preto nad tym uvazujem 🙂

hradnapani
9. dec 2013

@lauritta96 rozhodne drevena ohradka, ale dostatocne velka, nie taka mala klietka pre zajaca 😉 Na kratkodoby a bezpecny pobyt, je to uplne super.

monika2712
9. dec 2013

Tak zalezi aj na co mas doma priestor, my mame drevenu ohradku 150cmx150cm, takze miesta dost aj na lozenie po 4, aj na plazenie, aj na chodenie, maly je v nej uz od 7-8m ci tak nejak, naspodku mal penove puzzle, hraciu deku, aby mu nebola zima, kym bol este lezun. najlepsie investicia podla mna, ked si potrebujem odskocit alebo nieco spravit tak aby sa mi nemotal pod nohami a neostal bez dozoru, tak je fajn, a on sa tam dokaze sam pohrat dost dlho s hrackami, alebo si tam k nemu vleziem ja a hram sa tam s nim.

september22
9. dec 2013

My mame aj cestovnu postielku aj drevenu, ale pouzivali sme ich len na spanie, hrat sa mi tam maly nechcel nevydrzal tam, ale vyuzili sme penovu podlozku na hranie na nej sa mohol valat kolko chcel🙂 je aj velka tusim 160x200cm neviem presne🙂

monika2712
9. dec 2013

@lauritta96 a nemas rozkladaci gauc ? nas bol dlhu dobu na gauci, tam som mu dala hraciu deku s hrazdickou a cely den bol tam, rozlozeny gauc je dost velky, takze sa mi neskotulal a ked uz sa zacal troska viac mrvit, tak som dala na kraj vankuse.

hradnapani
9. dec 2013

@monika2712 presne tento rozmer sme mali aj my 🙂 a tiez tak fungovali, neviem si to vynachvalit, hoci som ju najprv nechcela

denisafono
9. dec 2013

@lauritta96 my mame ohradku taku najlacnejsiu, a veru este aj teraz sa do nej vypyta-a to ma uz 18mesiacov. Mame ju v obyvacke a je to aj super ulozne miesto na hracky, takze ked uz Karin spi a ja sa snazim vsetko popratat. Tak vsetky hracky co su po dome tam nahadzem a je upratane. 😀 😀 😀 😀 . Takze my vyuzivame na 100% a sme spokojni.

lauritta96
autor
9. dec 2013

Nemame rozkladaci gauc a zas velka ohradka sa nam nezmesti do obyvacky

sense
9. dec 2013

mame drevenu ohradku velku, v cestovnej postielke by nevydrzala nakolko ma malo miesta, ale teraz lozi takze to je ako nudzovka, (ked ju potrebujem mat chvilu v bezpeci)...

monika2712
9. dec 2013

@lauritta96 tak potom jedine na zem na hraciu deku, pod to koberec alebo nieco teple. a casom ked zacne lozit cestovnu postielku ked na velku ohradku nemas miesto.

katrinka8
9. dec 2013

Ahoj, my sme kupili cetovnu postielku kvoli presne tomu ucelu (cestovanie), ale vyuzivali sme ju ako ohradku, ale len v case, ked som potrebovala napr. ist na WC, nieco urobit a pod., ked by si uz pohybujuce sa dietko mohlo ublizit, inak v nej nechcela byt - hrat sa a pod.

lauritta96
autor
9. dec 2013

A da sa do cestovnej postielky dat aj mnitor dychu? Pocula som ze nie koli matracu

saurian
9. dec 2013

@lauritta96
ahoj, my sme mali pri drobcoch jednu postielku v spalni, druhu v obyvacke s kuchynou - taku "odkladaciu", a mali sme aj ohradku.
starsi vsak nebyval ani v "odkladacej" - nebol tam spokojny a nechcel tam byt, stale chcel byt velmi blizko nas, takze najviac casu travil na koberci. v ohradke tiez nechcel byt, takze sme ju pouzivali skor tak, ze sme mali v nej nahadzane veci ktore sme nechceli aby rozhadzoval.

mensi ten byval casto v tej "odkladacej" postielke, mali sme ju v kuchyni pri ostrovceku, vydrzal tam v postate vsak len kym sme stolovali, tiez tam nechcel byt. ani v ohradke nebol spokojny.

cize pri mojich detoch som to skor vyuzivala na chvilu, ked napr niekto zvonil alebo som vyprazala a pod, ze som si bola ista ze su v bezpeci, ale spokojni tam velmi neboli.

moje neterky v tej ohradke byvali bez problemov a spokojne.

takze hodne zalezi aj na dietatku - niektore tam spokojne nebudu, max tak do 6 mes, niektore (skor tie pokojnejsie) tam vydrzia.

z praktickeho hladiska je to asi jedno, rozdiel je v tom ze ak chodite napr na dlhsie navstevy ci vikendy prec, tak vyuzijete cestovnu postielku.

bubelko
9. dec 2013

@lauritta96 ja osobne som za postielku. ohradka sa mi nepaci, je v podstate okrem tych chvil, ked potrebujem dieta dostat do bezpecia neuvyuzitelna, kym postielka je multifunkcna. my sme ju vyuzili - mala som aj zavesnu sietku, pre novorodencov, aby som ho nemusela dvihat z uplneho spodku..

siska53
9. dec 2013

@lauritta96 ak ide len o to,aby ste na seba videli,my sme mali hrazdicku,mal na,nej aj hracky povedene,do nejakeho 6.mesiaca sa ajtak maximalne pretacal,to bolo fajn,on,v obyvacke,hrazdicka blizko kuchyne,videli sme na seba a bolo.neskor sme mali aj ohradku, latkovu,ale skor bola skladiskom,hraciek,detom sa tam,nepacilo,pre malu to aj,tak nebola,ochrana pred bracekom,lebo to vedel odzipsovat,takze skor sme si tam,citali a boli tam,hracky.
ja by som,volila skor cestovnu postielku,ak zvazujes len,tieto veci,lebo tu skor vyuzijes na,cestach,ak,by ste sli niekde,kde postielky do izby neposkytuju (nam sa vsak v hoteloch este nestalo,ze by nemali).
ale z mojej skusenosti sa mi najviac osvedcila ta hrazda.

ivett1
10. dec 2013

@lauritta96 my sme mali pri dcérke veľkú sieťovú ohrádku (neonato) a pri synčekovi len cestovnú postieľku ... a v pohode stačila 🙂 ako píše @bubelko postieľka je multifunkčná 😉

januska9656
8. mar 2015

ja mam ohradku detsku a nedam za nic

lennulik1
8. mar 2015

@lauritta96 my sme mali jednu drevenu postielku normalne na spanie a potom cestovnu, ktoru som mala v obyvacke, aby som nanho videla ked varim, prip. ak som potrebovala napr. vyniest smeti, aby som ho tam dala a nic si neurobil. teraz ma 15 mes. a ma to ako bunker, kedze z boku tam vie sam vliezt a strasne sa na tom bavi 🙂 no a samozrejme, ze sme cestovnu postielku vyuzili aj ked sme sli na dovolenky, pretoze nie vsade takuto vymozenost ponukaju.

veron9
29. apr 2015

Baby ja sa akurat rozhodujem medzi cestovnou postielkou alebo ohradkou... chcem ju len na hranie pre drobca. na zemi je u nas moc chladno a na gauci nebezpecne lebo sa kruti pretaca ked sa hra...nechcem na spanie...len neviem co bude lepsie rozdiel je asi len v rozmeroch...

lucia_maminka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristinafr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz