Dôchodkové poistenie pre maminy

lenkabuckova
22. feb 2011

Ahojte všetky maminy, dostala som za úlohu oznamiť všetkým maminám, ktoré nepracujú a sú doma s detičkami, ktoré majú viac ako 3roky. Že od 1.1.2011 platí zákon, že za vas bude platiť toto poistenie štát, až do 6roku dieťaťa. Ak ste doma a starate sa o dieťa a nenavštevuje matersku škôlku. Ak ste odhlasené so socialnej poistovne po skončení rodičovskej, treba sa ísť znovu nahlasiť. Vypítate si tlačivo registračný list FO a aj čestne vyhlasenie, že sa riadne starate o dieťa, na účely dôchodkoveho poistenia. Tieto papire vyplníte a odnesiete na SP a od toho dňa vám bude platiť štát toto poistenie. Takže zase niečo pre nas spravil štát, som zvedava dokedy to bude platiť🙂). Dúfam, že som vam pomohla a pochopili ste ma. Snáď som to napísala jasne a zrozumitelne, možno s dakými gramatickými chybami.

xlucia
22. feb 2011

@lenkabuckova a nevies co este ine treba ist nahlasit a kam ak ostavas doma s dietatom starsim ako tri roky? myslim tym zdravotna poist. a kam este. nie jetam aj poist. v nezamestnanosti? to netreba?

pink_lady
22. feb 2011

@lenkabuckova a odkial si dostala tuto "ulohu"? od koho? aby sme vedeli 😉

lenkabuckova
autor
22. feb 2011

@pink_lady so socialnej poistovne. Bola som sa odhlasiť, oznamili mi na urade, že nie som odhlasená so socialnej poistovne, ked sa mi skončil rodičovsky. Išla som tam a povedali mi že ma odhlasia a od februara znovu nahlasia, kedže platí tento zákon. Aby som to povedala aj ostatným mamičkam, tak ma napadlo, že to napíšem aj tu, aby vedeli o tom aj ostatne.