Hľadám inšpiráciu v oblasti zdravotníctva pri písaní bakalraskej práce

veva011
22. máj 2019

Ahojte žienky, potrebovala by som od Vás menšiu pomoc. Do školy mám písať bakalársku prácu, kt. súvisí so zdravotníctvom, liekmi, pomôckami, hlavne v oblasti farmácie. A od vás by som chcela vedieť čo vás naviac trápi, aký problém a moc sa o ňom nehovorí? Rada by som túto problematiku rozoberala a vy by ste sa možno dozvedeli o nej viac. Vopred ďakujem za každú radu! 🙂🙂

nika3136
22. máj 2019

@veva011
Ja sa vyjadrím možno za stranu zdravotníkov konkrétne za farm.
Ad 1) čo sa týka zdravotníckych pomôcok tak pacienti ani netušia načo majú nárok, za akým špecialistom treba ísť, ako postupovať.
A ad2) čo sa týka liečiv alebo už konkrétnych liekov, tak majú pacienti častokrát pocit, že vedia všetko, že poznajú všetky účinky a nepotrebujú rady z lekárne, nepočúvajú pri výdaji, potom nevedia čo brať, ako brať. Jedným dychom však dodávam, že to nie je iba chybou pacienta ale kopeckrát aj neodborným či nepostačujúcim výkladom zdravotníka (či už Dr alebo farm).
A asi poslednou vecou, ktorá mne osobne prekáža je fakt, že (aj tu na MK) radia ľudia, ktorí nie sú z fachu a posúvajú sa nesprávne informácie. Mnohé z nich majú dopad na viac ľudí, ako by sa mohlo zdať a potom sa opäť vraciame k bodu 2, že pacient nadobúda pocit, že všetko vie, lebo to čítal na MK, poúčať (aj) lekára, pritom tieto informácie nemusia byť správne (a veľakrát sú aj neúplné, keď už nie úplne nesprávne).

andyka321
22. máj 2019

@veva011 Hodil by sa nejaky dotaznik.