Hľadanie novej práce v Nitre.

vida683
8. okt 2019

Ahojte. S pracou v ktorej teraz pracujem niesom sppkojna je to cim dalej horsie a citim ze mi to odobera energiu. Preto by som Vas porpsoila o nejake tipy alebo rady ja som uz bezmocna. Hladala som hadam na vsetkych portaloch kde sa len da (nitra a okolie). Uz vazne neviem kde man hladat. Dakujem za kazdu radu.

sissy27
8. okt 2019

@vida683 hľadala si a nič ťa neoslovilo alebo hľadala si, našla si, poslala si životopis a nikto sa neozval?
Záleží od práce, akú si si vysnívala - buď teda len sledovať stránky s ponukami práce, alebo ak je možnosť, tak obehnúť miesta, kde by sa práca dala zohnať (napr. ak by ti vyhovovala práca čašníčky alebo predavačky, tak sa prejsť po nákupnom centre, často býva priamo na prevádzke vypísané, že niekoho hľadajú).

vida683
autor
8. okt 2019

@sissy27 tak stava sa mi akor to druhe. A oslovujem presne take pozicie ktorr som si vysnivala. A nic. Predavacku robim v lidli. Ale aj ponuky nie su na nete take kde by som poslala. Neviem fakt uz. Budem to naozaj asi znova obehnut. Ale je to tazke kvoli dochadzaniu do prace sklbit vhodny pracovny cas s dobrou pracou.

sissy27
8. okt 2019

@vida683 ešte je možné, že máš zle napísaný životopis, skús si to dať pozrieť a zhodnotiť niekomu, kto sa tomu rozumie. A potom je dosť dôležité aj to, či spĺňaš požiadavky na vysnívanú prácu, či máš nejakú prax v danom obore.

jdvorka
8. okt 2019

Vo firme, kde teraz pracuješ, nemáte voľnú pracovnú pozíciu, ktorá by ti viac vyhovovala? Dôležité je pri hľadaní práce si uvedomiť aké zručnosti, skúsenosti, vedomosti mám, nie každý má vzdelanie a skúsenosti na to, aby sa stal projektovým manažérom alebo kuchárom. Každá profesia obsahuje niečo špecifické, preto ak ťa aj niečo zaujalo alebo máš niečo "vysnívané", ale necítiš sa kvalifikovaná na dané pracovné miesto, tak skús vzdelávacie kurzy, teraz je mnoho možností.
Viem ako sa cítiš, tiež nie som spokojná so svojou aktuálnou prácou, ale chodím posledný rok na VŠ a dúfam, že sa zamestnám vo svojej vysnívanej profesii 🙂 Držím palce.

vida683
autor
8. okt 2019

@jdvorka dakujem peavezw ide o to ze aj vyssie pozicie mi niesu podla gusta. Skoe fakt nieco ine. Asi ako hovoris bidem musiet na sebe popracovat viac vedomosti a zeucnosti znamena viac moznosti. Ale v takom meste ako nr by som nepovedala ze to bude taky problem.

miskahryzka333
8. okt 2019

@vida683 aj ja uz som zufala co sa tyka hladania si prace.Je mi jedno co by som robila ale kvoli detom hladim hlavne na pracovnu dobu,kedze mam este aj prvaka a treba sa mu dost venovat teraz.Vsetko su predavacky aj s vikendami a potom fabriky kde sa tiez pracuje na zmeny.Casnicky detto.Neviem kde hladat lebo aj ked prejdem po meste vsade sami cinan a pracovna doba od 8 do 17:30 a to je nonsens lebo nebudem ani s detmi ani nakupit ani varit nestiham.

vida683
autor
8. okt 2019

@sissy27 skusim si to este raz prejst a oprasit. Uvidim. Praxe mam dost od strednej aj pocas vs som chodila na prax. Cize naozaj neviem kde sa stala chyba

fokuska
8. okt 2019

@vida683 Ake mas skusenosti, zrucnosti, jazyky a ake su tie pozicie co by si chcela robit? Podla toho sa da radit konkretnejsie.

sissy27
8. okt 2019

@vida683 niekedy aj to je na škodu napísať si to životopisu každú brigádu od sš, hlavne, ak trvala mesiac a absolútne nemala nič spoločné s tým, kam chceš ísť teraz.

vida683
autor
8. okt 2019

@fokuska laborant; mikrobiolog; chemik. Hygienik

vida683
autor
8. okt 2019

@sissy27 no nepisala som tam zbytocne vsetko len k veci tie dolezite zase asi nenapisem ze som bola na druzstve 😁 to zase nie 🙂

vida683
autor
8. okt 2019

@miskahryzka333 lepsie si to napisat ani nemohla! Presne tak je to teraz s tou robotou a v nr bud priemyselny park alebo predavacky co robia aj cwz vikend.

fokuska
8. okt 2019

@vida683 To su pozicie, na ktore treba specificke odborne vzdelanie. Je to tvoj odbor, mas to vystudovane, realnu prax...?

jdvorka
8. okt 2019

@vida683 ja som začínala ako predavačka v BA, tiež som si myslela, že také veľké mesto, nájdem si aj niečo lepšie, ale keď nemáš prax, vzdelanie - ja som mala vtedy len SŠ, tak máš smolu. Odišla som z BA, vystriedala robotu a teraz robím už úplne niečo iné, sedím v kancli, ale je to pre mňa nuda :D Inak, aj na stránke úradu práce - https://www.istp.sk/volne-pracovne-miesta majú ponuku pracovných miest, skús pozrieť.
@miskahryzka333 Aj naše mamky chodili do roboty, začínali od 6.00, robilo sa aj soboty, rozdiel bol ale ten, že už boli babky na dôchodku a my to teraz nemáme, lebo naše mamy ešte pracujú. Takto máme plnú hlavu toho ako dieťa vystrojiť, ako vyzdvihnúť, nebodaj krúžky... Pracovný čas nesedí s aktuálnou situáciou rodín a to je problém. Ak ti je jedno o akú prácu by šlo, tak sa skús opýtať aj v školách/škôlkach, či nemajú voľné pracovné miesto na pozíciu - upratovačky, pomocnej sily do kuchyne a pod. Moja známa tak robí od 6.30 - 14.30.

saskia_98
8. okt 2019

@miskahryzka333 moja suseda robi upratovacku v nayku. Robi na 4 hodinky len, ide rano o 8, o 12 ma koniec a stiha aj deti do skolky a skoly dat aj navarit a pracu ma uplne pohodovu. Nad takym niecim si nerozmyslala ?
@jdvorka presne toto .. Si neviem predstavit nechat vsetko na mamke, ked sama pracuje. Ja som stastna ze mam este svoju babku, teda drobcovu prababku a este vladze sa aj okolo maleho starat ked ja potrebujem niekam ist, lebo inač velka bieda...

lenka2710
8. okt 2019

@vida683 ja som na tom podobne, som zo severného Slovenska,takže tu je to.ešte o niečo ťažšie, tiez nemôžem sklbit škôlku s pracovnou dobou! Škôlka je od 6.15 do 16.30! Musela by som jedine robiť v mieste bydliska, keby som išla do vedľajšieho mesta,nemám šancu sa dostať naspäť tak rýchlo! Chcela by som aj obyčajnu predavačku, lenže obchody su tu do 17! Navyše sme tu sami, nemáme tu nikoho, muž chodi na 6 a prichadza o 19, ani tak ani tak
Nedávno som sa bola pýtať na predavačku do textilu, hneď riešili to,že kde dám malú na tu pol hodinu, keďže skolka je do 16.30 a textil do 17 hodiny 😢

26ka
8. okt 2019

@lenka2710 tak to poznám aj ja, u nás je škôlka od 6.30 do 16.00, ja dochádzam každý deň 45 km do práce a stihnem škôlku maximálne len ráno. inak pomáhajú starí rodičia, inak neviem... pre chorobnosť je to tiež s malými deťmi hrozné, starí rodičia ešte pracujú a nie každý zamestnávateľ toleruje časté absencie kvôli deťom. Vám sa nedá nejakú študentku na stráženie zohnať, čo by na 2-3 hodinky chodila do škôlky a postrážila deti?

lenka2710
8. okt 2019

@26ka Pravdu povediac to ma ani nenapadlo, ďakujem,budem o tom rozmýšľať 😊😉

zuzka1.
8. okt 2019

@vida683 na hygeinu hladali do LV, sledujes potral slovensko.sk? mas VS ci SŠ? na hygiene su aj pozicie bez VS. popozeraj centralny register vyberovych konani do statnej spravy pripadne, a miesta bez VŠ najdes.
A na vyjazde R1, exit Beladice sa otvara od 5.12.2019 MC Donald, rozne pozicie, priplatky za nocne, uniformu, praca na smeny aj moznost dohody, najdes to aj na istp.sk uz

juliet86
8. okt 2019

no mozmosti su. ponuky z uradu prace. linked in si sprav. rekvalifikacny kurz. zaloz si zivnost a ponukaj napr. opatrovanie deti/starych ludi/,vencenie psov/,navarenie doma/upratovanie. zacni jazdit pre uber napriklad.

mechurik
8. okt 2019

Stat by mal nieco spravit.rodicia s detmi by mali mat povinny odchod z prace o 15.3p

ciarraa
8. okt 2019

Tak vies ale zalezi od toho ci chces hocijaku pracu ale zase hladas nieco co by ta bavilo, ak ti to je jedno tak najdes rychlejsie ale ak hladas zase nieco co by ti sadlo, co by ta bavilo tak treba ratat s tym, ze teraz ked si ty zmyslis nebude hned taka pozicia volna, to treba cakat kym sa naskytne taka prilezitost

zuzka1.
8. okt 2019

@mechurik stat spravil, je projekt Zosuladenie rodinneho a pracovneho zivota pre matky s detmi do 6 rokov, moznost prace na kratsi pracovny cas a podpora od statu prispevkami pre zamestnávatela vo vyske 95%mzdy. napriklad

miskahryzka333
8. okt 2019

@jdvorka
@saskia_98 do skoly som si posielala ziadosti asi do troch skol ako pomocna sila do kuchyne ale nic dokonca len z jednej odpisali ze nemaju zaujem,ostatne sa ani neunuvali.Aj minule som bola na pohovore a vyzeralo to fajn ale mala som pocit ,ze uz maju maju niekoho vybrateho a robia to len tak "na oko" .Uplne ine mi povedala ,dokonca som mala ist na skusku na jeden den a potom mi len prisla sms ze uz si vybrali a to este ani nestihli nikoho vziat na tu skusku.
Male mesto,pokial si nevybavis alebo ta niekto nepretlaci tak nemas nic.

lara02
8. okt 2019

Ja som natom podobne, robím predavačku v bille no v živote som horšiu robotu nerobila... Prídem vystresovaná domov a húkam na každého jak nepríčetná a taktiež si nemôžem dovoliť hocičo... Dúfam ale že ma čoskoro zamestná materská :D

miskahryzka333
8. okt 2019

@lara02 inak aj nas na Billu kazdy nadava ,neviem ci tam maju nejake zle vedenie alebo co.Ale vraj vela nadcasov nikto ti poriadne nezaplati a ako nahradne volno nehrozi si to vybrat lebo stale ich je malo.

Ja som narocna na deti a nenecham ich s hocikym s obidvomi som bola doma do 3 rokov sok sa od nich nepohla a musim povedat ze to bolo velmi dobre a pomaly sa mi to vracia,lebo deti potrebuju mamu doma,nech je ako chce.Hocikto postrazi deti obcas v nutnom pripade ale mama je len mama .A preto sa im chcem venovat aj nadalej ,tera skor mladsiemu prvakovi aspon prvy rok aj ked budem ja na ukor toho bez prace .Nepojdem na zmeny aby som si deti tyzden nevidela .

gabci_gabca
8. okt 2019

Treba sa pýtať aj tam, kde nejako nehľadajú, že nemajú inzerát. Kamoška tak bola v jednej firme, čo mala poblíž domu len tak skúsiť a napokon sa jej ušla robota 🙂

lara02
8. okt 2019

@miskahryzka333 presne toto aj ja hovorím. Ja som išla do roboty keď mala dcéra 2 roky a dodnes to ľutujem, že som neostala doma.

Inak tá billa je čistá katastrofa... Nastúpila som tam minulý utorok a v stredu som robila sama lebo baba čo ma zaúčala mala voľno ako ok ja chápem, že každá ma na starosti svoje oddelenie a do prdele vedia, že som tam druhý deň riadne ani neviem kde čo je a už som sama musela všetko vykladať a vynášať. Nikto ani ta poondiata vedúca neprišla za mnou ako mi to, či nepotrebujem pomôcť.... Ako dala som to ale ide o ten princíp trochu... Nikdy viac žiadne potraviny... Dúfam a verím, že čoskoro pôjdem na materskú...

tumira
8. okt 2019

ak vies co by si chcela robit tak si normalne napis do tych skupin na fb co su, kadejake na predaj, aj na hladanie prace, tam daj, ze hladas pracu v takom a takom odbore a mozno sa ti niekto ozve aj ke dnie hned

anitka_4
8. okt 2019

@vida683 ahoj presne to isté som riešila nedávno v TT 🙂 po mesiaci a pol intenzívneho hľadania som sa konečne dopracovala k vysnívanej práci. Ja som bola tak zameraná na jeden smer (TT) že mi druhá strana (smer Pezinok) ani neprišiel na um. A keď som to vo filtroch zmenila,tak na mňa vykukol ten "správny" inzerát. Poslala som životopis a zavolali mi že miesto už obsadili,ale pozvali ma na inú pozíciu. Od začiatku októbra už makám 🙂 a je to super. Mimochodom tiež laborant 😁 a ešte by som ti poradila - nemala som žiadnu prax v tomto obore,iba dokončený strednu. Ale veľmi mi pomohlo,keď som do životopisu pripisala údaje z dodatku o maturitnom vysvedčení,koľko hodín som v škole reálne odrobila v labaku a tiež koľko odborných hodín mám absolvovaných (toxikológia,farmakológia,všetky druhy chémie,...)