Hranie sa s bábätkom. Koľko času mu venujete?

luciaj
22. jan 2008

Kolko casu v priebehu dna venujete hre so svojimi babatkami? Moja takmer 5 mes. Julka sa vie celkom pekne pohrat aj sama, takze neviem, ci jej mam do toho zasahovat alebo ju nechat sa hrat samu. Je dostacujuce, ked popri inej praci (vesanie pradla, vykladanie umyvacky, zehlenie ... ) sa s nou rozpravam, spievam jej a intenzivne sa s nou hrajkam (tzn. lezim pri nej alebo sedim a podavam jej hracky, cvicime, hrame sa na brusku, nosim ju ... ) len cca 2 hodinky cez den a potom pri kupani? Samozrejme, ze sa jej venujem vzdy, ked je mrzuta, ale zaujima ma, kolko casu by som mala stravit intenzivne hrou s nou pre jej zdravy vyvoj ... dakujem za vase nazory 🙂

dominica
22. jan 2008

ja to robím tak isto ak ty. Ak sa hrá sám, nezasahujem, aspoň niečo porobím. Spievam mu, rozprávam a keď potrebuje, tak sa pridám. Neviem, či to robím správne, ale sú dni, keď chce len mňa a nemôžem ísť ani na záchod a sú dni, keď sa pekne zahrá a vtedy to využijem a niečo porobím.

janina77
22. jan 2008

aj ja to robim podobne. Po dnoch, ked som musela venovat vsetok cas, pokym Domi bdel, len jemu, nemohla som sa ani otocit, teraz celkom rada vyuzijem, ze mu staci, ked ma pocuje a ja cosi aj urobim 🙂. Ale vzdy pocas bdenia sa mu venujem vkuse aspon 15 minut, dokopy za cely den to da tie 2 hodiny + kupanie a masaz.

Lekarky tiez tvrdia, ze sa dietatu treba venovat, ale aj nechavat ho co najviac v lezatej polohe, je jedno, ci na brusku alebo na chrbte, ale aby sa sam vyvijal cez tuto polohu. Takze si myslim, ze nerobime chybu 🙂.