Jedálniček 7,5 mesačného dieťaťa

adika11
17. mar 2014

Ahojte maminy, chcela by som poprosiť o vaše rady, čo dávate papať vašim detičkám, dnes ma naš drobec 7 mesiacov .Kupujem mu presnidavky, alebo dávam ovocie, - banán, jablko, na obed ma zeleninku - maso, akú zeleninku môže jesť, aké obilniny?Skušali sme zemiak, ryžu, cestoviny , čo by ešte mohol?Poradte nejaké receptíky, varím stale dookola také jednoduche , zelenina + maso + zemiak, ryža...a to pomixujem a ovocie tiež len klasika pomixujem samotné alebo dam presnidavku.Ako sa robia nejaké kaše, alebo nejaké ovocie zo zeleninkou alebo čo by som mu mohla davať papť?Ďakujem

siska53
17. mar 2014

@adika11 moze aj pseno,quinoy,ovsenne vlocky, bezvajecne cestoviny.
hokkaido,cervenu sosovicu,ja som davala,i pohanku a baklazan okrem tych beznych typu brokolica,kalerab. Masko uz na striedacku s varenym,zltkom,vsetko na,pare,alebo dusenie na vode,na,zaver pridat kusok,masla ci kvapku oleja,to uz moxe a masko domace kuracie(z overeneho zdroja),morcacie,telacie,kto ma,pristup,i jahnacie ci kralicie moze davat. Bez akejkolvek soli ci korenia kvoli vyvijajucim sa oblickam (az do 2rokov trva ich vyvoj).
ja som z toho vzdy kuchtila, smerom k roku pridala i paradajku,bylinky a kusok rybky.

milota164
17. mar 2014

ja som skoro kazde rano varila psenovu kasu a mala uspech 🙂 so susenym ovocim, cerstvym, vyzivou neskor s tvarohom , jogurtom.